Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, čím jste nechali oočkovat svoje dítě, nebo čím budete očkovat? Já myslela na Synflorix, ale po přečtení několika článků už vůbec nevím
… Těžko říct, co je nejlepší
…
Ahoj ,já mám kluky naočkované Prevenarem,protože jsou oba nedonošení.Žádné hrozné komplikace nebyli,dá se říci,že to zvládli v pohodě. ![]()
Prevenar účinkuje proti 7 kmenům pneumokoka, Synflorix proti deseti a Prevenar 13 proti třinácti kmenům, takže je to jasné
Jinak těch kmenů je přes 120, takže jestli tenhle byznys pojede dál, nejlepší bude Prevenar 120 ![]()
Na to se ale Marfinka neptala ![]()
K tématu - probírala jesm to s pediatrem, říkal mi tedy rozdíl mezi prevenarem a synflorixem. Podle něj prevenar učinkuje na ty druhy pn., které se vyskytují převážně v Americe. Synflorix je prý „evropský“, takže očkuje tím. Ale nikde jsem to neověřovala ![]()
Poraď se s pediatrem, určitě ti doporučí. Ten náš třeba ani prevenarem neočkuje, takže bych měla volbu jasnou…
To se Madi máš,mě se ani neptali,jen řekli,že nám naočkují Prevenar.Když jsem se ptala ,co budu platit,dr.na mě koukala,a sestřička mi řekla,že nic,že to kluci dostanou z diagnozy-nedonošení.Takže bylo vymalováno. ![]()
madi můj pediatr je spíš přes homeopatika a svoje děti naočkovat nenechal… Takže toho se ptát nemá moc cenu
… Ale já Marečka naočkovat chci, nehodlám si pak vyčítat, kdyby se nedej bože něco stalo
!
Mně nikdo na výběr ani nedal - pediatrička naočkovala Synflorix a bylo to.
Nevím, jak by se na mě tvářila, kdybych chtěla něco jiného. Třeba v pohodě, ale nejsem vůbec odborník a argumetnovat něčím vyčteným, zvlášť, když co člověk - to názor, bych si netroufla.
Jaroslava1 píše:
To se Madi máš,mě se ani neptali,jen řekli,že nám naočkují Prevenar.Když jsem se ptala ,co budu platit,dr.na mě koukala,a sestřička mi řekla,že nic,že to kluci dostanou z diagnozy-nedonošení.Takže bylo vymalováno.
Záleží na lidech, pediatři jsou různí. Ten náš nám vysvětuje vždy všechno, od očkování až po krmení. Při první hexe nám dopodrobna vysvětlil, proti kterým nemocem ho očkuje, až jsem z toho měla hlavu jak balon ![]()
Tak to máš dobrý,já abych to z nich vždycky páčila a stejně to zamluví a já nic nevím.Ještě ,že se člověk má na netu ,kde zeptat.Díky. ![]()
Marfinka píše:
madi můj pediatr je spíš přes homeopatika a svoje děti naočkovat nenechal… Takže toho se ptát nemá moc cenu… Ale já Marečka naočkovat chci, nehodlám si pak vyčítat, kdyby se nedej bože něco stalo
!
Marfi, no co na to říct. To že preferuje homeopatika je sice hezké, nicméně.. proti pneumokokům ti dítě homeopatiky asi neochrání, že
Je to individuální, to že nenechal naočkovat svoje děti, je čistě jeho věc.
Já malého očkovaného zatím nemám. Přišlo mi, že v prvním roce má očkování až až. Teď nad tím uvažuju, ale zatím nejsem rozhodnutá. Doktor mi to sice přímo nevymlouval, nicméně říkal, že ta nemoc se vyskytuje hodně zřídka. Podal to tak, že očkování není nutné, nicméně pokud budu chtít, naočkuje mi ho.
Madi -kolik je malému?Nám bude 16.měs.(kor.14)a zatím máme 3 hexovakcíny a 2 Prevenary.Čeká nás Priorix a 4 hexa.Akorát jsem se radila na neurologii,jestli priorix základní nebo tetra.Poradila mi základ .ale 3 měsíce musí být odstup od posledního očkování.Takže nás to čeká až o prázdninách. ![]()
Jaroslava1 píše:
Madi -kolik je malému?Nám bude 16.měs.(kor.14)a zatím máme 3 hexovakcíny a 2 Prevenary.Čeká nás Priorix a 4 hexa.Akorát jsem se radila na neurologii,jestli priorix základní nebo tetra.Poradila mi základ .ale 3 měsíce musí být odstup od posledního očkování.Takže nás to čeká až o prázdninách.
Koukni na metřík, necelých 14 měsíců. Je ale donošený, zdravý. Má za sebou tuberkulozu a tuším tři hexy?
Teď zrovna za pár týdnů začneme s priorixem. Taky nechám základní, proti neštovicím mi přijde očkování zbytečné.