Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
dnes je to 10.den, co jsme byli na očkování na PRIORIX (zarděnky, spalničky a příušnice) a dr. mi říkala, co se může a co by se nemělo objevit, ale mě se to vykouřilo z hlavy, mám v tom jeden velký guláš ![]()
Malému se totiž dneska za jedním ouškem objevila malá boulička a vím, že o tom dr. mluvila, ale nevím jestli to patří mezi ty normální reakce nebo ne.
MŮŽETE PORADIT A UKLIDNIT???
Tak s Priorixem zkušenosti nemám, Anežka dostala Trivivac (nebo jak se to jmenuje) a 10 dní po aplikaci se dost osypala. Doktorka mě na to upozorňovala, že reakce se dostavuje za cca 10-14 dní. A řekla bych, že boulička za ouškem jako příznak příušnic by mělo být taky normální. Jestli máš pochybnosti, zavolej zítra doktorce
.
No já jsem si právě taky myslela, že máme Trivivac, ale koukala jsem teďka do očkovacího průkazu a je tam Priorix, ale jsou to určitě ty spalničky, zarděnky a příušnice.
Ach jo, asi mi fakt nic jiného nezbude, než dr. o víkendu otravovat ![]()
A krom té bouličky nic? Anežka měla vysoké horečky a taky to prý bylo normální. Jinak na jiné očkování rekci neměla. Nebo zavolej na pohotovost a zeptej se tam, jsou na to zvyklí
.
Tak jsem si zavolala na pohotovost a je to OK, prý jako by těmi nemocemi procházel, že bude mít stejné příznaky jako by je měl, takže bouličky jsou OK.
U nás zatím jen ty boulička, tak snad to u toho i zůstane!
Pa a děkuju!
Emička má 9.den po očkování a od včerejška má teplotu kolem 38.Dr.říkala,že se může osypat.Zatím to nevypadá dramaticky.
Adámek byl taky očkovaný Priorixem,reakci neměl žádnou.
Nevim, cim Matyska ockovali, ale po 10-ti dnech dostal hodne vysoky horecka a mel je asi 3 dny.
Holky, Niky byl na očkování Priorixem včera, večer mu vyskočila teplota, nevím kolik, nechtěla jsem ho trápit měřením, ale horký byl dost, takže víc než 38 to určitě bylo, na noc dostal Nurofen. Dneska byl ok, jen víc takový ukňouranější, teplotu asi neměl, sem tam jsem na něj sáhla a chvilku byl teplejší, chvilku zas čelíčko studené, takže možná jen zvýšenou.. ![]()
Tak ted nevím, mám čekat ještě další reakci za těch 10-14 dní…?? Když jsem se mudry ptala, jestli na tohle očkování bývá reakce, říkala, že ne, přitom jsem to o těch 10ti dnech už četla a slyšela od hodně maminek, tak já nevím, jsem z toho už mimo…
![]()
No, takže včera to bylo týden od očkování a večer horečka necelých 39, tak jsme dávali co 4 hodiny nuroš s panadolem, teplota klesne vždycky tak na ty 3 hodiny a už zase hajcuje, ráno měl 39,2.
Zdá se mi, že má i na tvářičkách takové malinké červené pupínky, včera jich měl teda víc, dnes je to lepší, ale něco tam je.Jinak je strašně protivný a ukňouraný, už nevím, čím ho zabavit, v klidu je jen u prsa, takže kojíme snad víc, než když byl novorozenec… ![]()
Tak jen doufám, že ty teploty nebudou trvat dlouho.. ![]()
Ahoj mamky. Mám syna rok a půl a byli jsme na očkování Priorix před týdnem. Do té doby byl úplně zdravý.
Všichni říkají, že vedlejší účinky se dostaví později. Nám hned večer přišlo brutální ZVRACENÍ - 3× za noc, opakovalo se to další 3 dny, po 2 dni ještě k tomu hrozné PRŮJMY 2-3× denně. 6 den po očkování už nezvrací, ale průjem má jednou za 2 dny a to třeba 3 za sebou, jinak nekaká.
k tomu se přidala hnusná RÝMA a tlačí se mu zoubek. Bez teplot. Volala jsem paní doktorce, zvedla mi to sestřička a ta hned tvrdila, že to není reakce po očkování, že teď řádí rotaviry a diktovala mi dietu proti průjmu. Je to opravdu náhoda, že by chytil ten rotavir, nebo mám důvod se obávat reakce po Priorixu?
Každopádně má velmi OSLABENOU IMUNITU, motá se při chůzi a je malátný ) nikdy nebyl ), velmi uplakaný a má totálně narušený koloběh spaní - spí v úplně jiných hodinách přes den. Myslím, že při břišní infekci člověk ani nemá chuť k jídlu, ale on bobek pořád má strašnou chuť na všechno, ikdyž má průjmy. Může mi toto někdo odborný vysvětlit?
Čeho se mám obávat po těch 10 - 14 dnech? Zdá se, že ke štěstí chybí už jen horečka.. snad ne. Co mám očekávat??
K předešlému příspěvku, dodatek.. chápu, měla bych se na toto zeptat samotné doktorky, ale já doktorům věřím jen z poloviny, jelikož zastávám názor, žejsou většinou zmanipulování farmaceutickými dodavateli nejen vakcín, ze kterých mají hezké provize. myslím, že jakékoliv pochyby o jejich suprových vakcínách ihned smetou ze stolu, nebo vám řeknou - píchali do nás mnohem horší svinstva. Proto dám na zkušenosti obyčejných maminek po očkování. Kdybych chtěla dát zapsat tyto synovy reakce do papírů jako možný následek očkování, poslala by mně s tím dr. někam.
Právě jsem četla příbalový leták PRIORIX a přesně ty naše příznaky jsou uvedeny ve vedlejších účincích… vidíte a to vám lže sestřička do očí. Doporučuji prostudovat - nevěděla jsem, že je to živá vakcína - obsahuje pár virečků příušnic, spalniček a zarděnek:
Každá dávka rekonstituované vakcíny (0,5 ml) obsahuje tyto léčivé látky:
Morbillorum virus attenuatum (Schwarz)* min. 10 na 3,0 CCID50
Parotitidis virus attenuatum (RIT 4385)* min. 10 na 3,7 CCID50
Rubeolae virus attenuatum (Wistar RA 27/3)** min. 10 na 3,0 CCID50
** pomnoženo na lidských diploidních buňkách MRC5
@iva1234
to, že zatajují a neříkají úplnou pravdu, je běžná praxe. Třeba doktorka to uzná. Asi bych si s sebou donesla přímo vytisknutý příbalový leták a doktorce to ukázala. A schválně ji připomenula, ať to zapíše, pokud to je stejné, což je. Důležité je se nebát a stát si za svým.