Prevenar - dát nebo nedat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
154
13.9.10 15:03

…ale jak jsem, Markéto, pochopila z předchozích příspěvků, tak tys nenechala naočkovat děti žádnou vakcínou ani těmi povinnými, tedy pakliže jsem to pochopila správně. A chodíš s dětmi normálně do kolektivu? Na cvíčo, plavčo, na nějaké kreativní zábavičky, na poutě a trhy, na nákupy…? Asi se ptám pitomě :-) ale teď třeba mám takovou věc. Byla jsem v pátek s dětmi na návštěvě u kamarádky a dnes mi volala, že má jedno s dětí spálu. Tak zítra nejdem do školky ani plavat a cvičit a budeme se stranou držet do čtvrtka, kdy snad by už se nemoc v rámci inkubační doby projevila… jasně že spála je infekční mrcha, ale já bych se obávala i u všech těch ostatních chorob, kdybych neměla dítě naočkované…a jasně, že pokud to má dostat, tak už dnes ve školce byl a v neděli jsme byli na hřišti s kopou jiných dětí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markéta Melicharová
13.9.10 15:35

Navarko, má nejmladší dcera má očkovanou jednu hexu a pak už nic. A ano, chodí do kolektivu - dokonce i do školky. Úplně nerozumím tomu, čeho se obáváš a proč své dítko necháš doma?

• Citovat
  • Upravit
tanulkaaa
16.9.10 21:42

Markéto,
epidemie meningitid se občas objevují v Africe a Asii a neví se přesně, proč… Našla jsem to na netu.

Nebudu Tě přemlouvat, ale to, co tu radíš, hodnotím jako nezodpovědné jednání. Tvoje dcera totiž zůstane zdravá jen tehdy, když všichni ostatní svoje děti i nadále očkovat budou.
Proto jsem pro povinné očkování a měla bys být i Ty. Tvoje dítě je již v pořádku, podle toho, co píšeš, a díky kolektivní imunitě je chráněno proti mnoha závažným chorobám, můžeš klidně spát.
Jestli Ti to nedochází, tak to je mi Tě fakt líto.

My, jejichž děti na očkování reagují bez problému, pro změnu vítáme možnost prevence i proti dalším chorobám, jejichž případný výskyt jinak ovlivnit nemůžeme.

• Citovat
  • Upravit
916
17.9.10 07:51

Domnívám se, že se tu bavíme o pneumokoku. Jestli se v Africe objevuje meningitida a neví se proč, pak to s touto diskuzí vůbec nesouvisí.

To, jestli má dcera zůstane zdravá nesouvisí vůbec s očkováním jiných dětí - o tom jsem skutečně přesvědčena.

Kolektivní imunita je mýtus, který nemá žádné logické opodstatnění a vědecké výzkumy, které by toto potvrzovaly také žádné neexistují.

Pro povinné očkování NEJSEM A NIKDY NEBUDU. Ty si klidně očkuj na co chceš, nechápu však, když máš děti naočkované a tolik věříš, že je ochrání, proč tolik trváš na tom, že ostatní musí očkovat také. Trochu sobecké a namyšlené - nemyslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tanulkaaaa
17.9.10 15:23
Markéta M píše:
Kolektivní imunita je mýtus, který nemá žádné logické opodstatnění a vědecké výzkumy, které by toto potvrzovaly také žádné neexistují.
:potlesk:
Markéta M píše:
Pro povinné očkování NEJSEM A NIKDY NEBUDU. Ty si klidně očkuj na co chceš, nechápu však, když máš děti naočkované a tolik věříš, že je ochrání, proč tolik trváš na tom, že ostatní musí očkovat také. Trochu sobecké a namyšlené - nemyslíš?

Obráceně: Nejsem sobec, proto chci, aby byly chráněny všechny děti. I ty, které očkovány být nemohou.
Navíc jediná věc, na které jsme se shodly, je, že imunitní systém je dost složitá záležitost. Proto ne všechny děti si dostatečné protilátky vytvoří.

Prostě nechci, aby se již téměř eliminované nemoci znovu začaly šířit.

• Citovat
  • Upravit
916
17.9.10 17:09
Tanulkaaaa píše:
Markéta M píše:
:potlesk:

Tak to když tleskáš, tak se asi shodneme i na tomto, ne? :-)

Markéta M píše:

Obráceně: Nejsem sobec, proto chci, aby byly chráněny všechny děti. I ty, které očkovány být nemohou.
Navíc jediná věc, na které jsme se shodly, je, že imunitní systém je dost složitá záležitost. Proto ne všechny děti si dostatečné protilátky vytvoří.

Prostě nechci, aby se již téměř eliminované nemoci znovu začaly šířit.

Taňulko, máš svůj názor a podle toho se řídíš. Můj názor na očkování je, že se jedná o velmi nepřirozenou prevenci, která velmi zatěžuje imunitní systém a jejíž negativních důsledků neumíme dohlédnout. Proto své děti nechci nechat podstupovat vakcinaci tak, jak předepisuje povinný očk. kalendář. Tolerantní a demokratické by bylo, kdyby jsme každá měla možnost činit a jednat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Já ti toto právo neupírám - OČKUJ! Ty se však domníváš, že jen ty máš pravdu a ostatní nutíš, aby činili podle tvého přesvědční. To mi přijde velmi sobecké.

Pokud se bojíš záškrtu či obrny, jsou tvé strachy neopodstatněné. Úmrtnost na tyto choroby se rapidně snižovala dávno před zavedením očkování. Proti pravým neštovicím se také již neočkujeme, a epidemie zde nepropuká.
Pokud se bojíš spalniček, zarděnek či příušnic, pak věz, že toto jsou bežné dětské nemoci, které mají v drtivé většině případů bezproblémový průběh.
Pokud se bojíš černého kašle, tak proti tomu tě očkování neuchrání.
Pneumok, tetanus, hemofil, žloutenka nejsou nemoci, které by se šířily epidemicky.

Skutečně se není čeho obávat, naše neočkování tě stěží ohrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tanulkaaaa
19.9.10 22:15

Jediný důvod, proč ještě reaguju, je, aby Ti na to nenalítly nějaké další maminky.

Ty Tvoje citaci z Rozália znám - o poklesu úmrtnosti na choroby nehledě na očkování.
Dej si práci a najdi si ty statistiky na SZÚ. K poklesu došlo až po zavedení očkování. Mám to někde vytištěné, ale nemám te´d čas hledat zdroj. Ale Ty by sis měla ověřit, že jsi nenalítla. Zdá se mi, že jo…

A o té demokracii jsem to tu psala už x-krát: Právo jedince končí tam, kde začíná právo jiného. Na tom demokracie funguje. Neočkované děti umožňují šíření nemocí a ohrožují tak ty, kteří očkovaní být nemohou. V případě černého kašle jde o to, že s věkem evidentně klesají protilátky a je třeba přeočkovat, aby se šíření znovu zabránilo. Druhou příčinou je šíření jiného původce - je jich víc. Příčinou v některých zemích je pokles proočkovanosti - růst lidí s názorem, jako máš Ty. Už i na to existují data.

Tvoje zmínka o pravých neštovicích je největším důkazem Tvých povrchních znalostí - promiň, neměla jsem v úmyslu Tě schazovat: Pravé neštovice byly v minulém století vymýceny právě díky očkování. Tato choroba díky očkování už neexistuje a je největším úspěchem očkování v jeho historii!!!
Ty, neštovice, proti kterým se dnes některé děti očkují, představují běžnou dětskou nemoc. Očkování je doporučováno buď u starších (tam je průběh kritický), nebo u dětí s kožními problémy, kde by mohlo dojít ke zhoršení stavu.

• Citovat
  • Upravit
916
19.9.10 23:30
Tanulkaaaa píše:
Jediný důvod, proč ještě reaguju, je, aby Ti na to nenalítly nějaké další maminky.

Jak hrdinské :-) .

Tanulkaaaa píše:Ty Tvoje citaci z Rozália znám - o poklesu úmrtnosti na choroby nehledě na očkování.
Dej si práci a najdi si ty statistiky na SZÚ. K poklesu došlo až po zavedení očkování. Mám to někde vytištěné, ale nemám te´d čas hledat zdroj. Ale Ty by sis měla ověřit, že jsi nenalítla. Zdá se mi, že jo…

Ty nikdy nemáš čas hledat zdroj. Moc by mi pomohl v hledání pravdy - a možná nejen mne, ale jistě i těm nerozhodným maminkám. :wink: Takže sem s ním. Úmrtnost na nemoci v ČR jsem se snažila hledat dosti urputně, ale nějak jsem ji nenašla. A myslím, že jen machruješ. Mimochodem, tyto zdroje nejsou z Rozália :wink: :
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9892452, nebo pro rychlé grafické
shrnutí trendů např http://www.vaclib.org/…te/web1.html

Tanulkaaaa píše:
A o té demokracii jsem to tu psala už x-krát: Právo jedince končí tam, kde začíná právo jiného. Na tom demokracie funguje.

Super, v tom případě tvé právo končí tam, kde začíná moje, ju :wink: ? Klidně si očkuj a já očkovat nebudu, ju? :wink:

Tanulkaaaa píše:
Tvoje zmínka o pravých neštovicích je největším důkazem Tvých povrchních znalostí - promiň, neměla jsem v úmyslu Tě schazovat: Pravé neštovice byly v minulém století vymýceny právě díky očkování. Tato choroba díky očkování už neexistuje a je největším úspěchem očkování v jeho historii!!!
Ty, neštovice, proti kterým se dnes některé děti očkují, představují běžnou dětskou nemoc. Očkování je doporučováno buď u starších (tam je průběh kritický), nebo u dětí s kožními problémy, kde by mohlo dojít ke zhoršení stavu.

To je moc hezké, že nemáš v úmyslu schazovat mé povchní znalosti. Děkuji ti. Nicméně doporučuji, aby sis přečetla můj příspěvek znovu. Myslím, že jsi nepochopila psaný text.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
znavena
20.9.10 09:56

Diagnósa

Markéto, čtu diskuzi a nestačím se divit. Na jedné straně nedůvěřuješ vakcínám, ale na druhé straně věříš absolutně v diagnostické schopnosti lékařů. Je dokázáno, že sníží-li se proočkovanost populace pod určitou hladinu, nemoci považované již za vymýcené se vrátí - prostě se mohou opět šířit, protože najdou hostitele. Jenže - spousta lékařů už je nedokáže včas diagnostikovat, protože s nimi prostě nemá zkušenosti. Takže než poznají, že to, co tvé dítě má, není banální nachlazení, ale něco vážného, může být už na léčbu pozdě. Si přečti pár příběhů rodin, kde jim dítě těžce onemocnělo či umřelo, třeba kvůli pneumokokové sepsi - snad všechny ty děti nebyly včas správně diagnostikované.

• Citovat
  • Upravit
Tanulkaaaaa
20.9.10 10:59
Markéta M píše:
Tanulkaaaa píše:
A o té demokracii jsem to tu psala už x-krát: Právo jedince končí tam, kde začíná právo jiného. Na tom demokracie funguje.
Super, v tom případě tvé právo končí tam, kde začíná moje, ju :wink: ? Klidně si očkuj a já očkovat nebudu, ju? :wink:

Už mě to fakt nebaví, co píšeš je nelogické. Já svým očkováním nikoho neomezuju.
Ty svým neočkováním (pokud bys měla zdravé dítě) ohrožuješ a omezuješ všechny ostatní, nejen děti: Některé, které stejně jako Tvoje dcera nemohou být očkované. A pak ty, kterým se protilátky z nějakého důvodu nevytvoří. Dále pak všechny seniory, kteří očkovaní nebyli, a dospělé, které už mohou mít protilátky příliš nízké, a kteří si musí brát volno z práce na ošetřování dětí, které mohly být zdravé. A nakonec ohrožuješ i vlastní dítě závažnými onemocněními. Takže svým „právem neočkovat“ silně omezuješ právo ostatních na zdraví, na výhody plynoucí z nešíření a omezení šíření různých virů a bakterií. Na výhody státu z rozvinutou zdravotní péčí.

• Citovat
  • Upravit
154
20.9.10 22:45
Markéta Melicharová píše:
Navarko, má nejmladší dcera má očkovanou jednu hexu a pak už nic. A ano, chodí do kolektivu - dokonce i do školky. Úplně nerozumím tomu, čeho se obáváš a proč své dítko necháš doma?

vracím se o trochu později…no obávám se přeci toho, že bacil spály od kamaráda chytlo některé z mých dětí a aby ho dál nešířilo…nebo to je nelogické? Poradila jsem se z lékařkou a toto doporučení jsem od ní dostala a moje intuice tomu tak také velela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
21.9.10 00:05
znavena píše:
Markéto, čtu diskuzi a nestačím se divit. Na jedné straně nedůvěřuješ vakcínám, ale na druhé straně věříš absolutně v diagnostické schopnosti lékařů. Je dokázáno, že sníží-li se proočkovanost populace pod určitou hladinu, nemoci považované již za vymýcené se vrátí - prostě se mohou opět šířit, protože najdou hostitele. Jenže - spousta lékařů už je nedokáže včas diagnostikovat, protože s nimi prostě nemá zkušenosti. Takže než poznají, že to, co tvé dítě má, není banální nachlazení, ale něco vážného, může být už na léčbu pozdě. Si přečti pár příběhů rodin, kde jim dítě těžce onemocnělo či umřelo, třeba kvůli pneumokokové sepsi - snad všechny ty děti nebyly včas správně diagnostikované.

Znavená, nevěřím v diagnostické schopnosti moderních lékařů :wink: . Není dokázáno, že snížíli se proočkovannost, musí dojít k šíření nemocí. Navíc šíření spalniček, příušnic apod. mi vůbec nevadí. :wink:

Příspěvek upraven 21.09.10 v 00:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
21.9.10 00:18
Tanulkaaaaa píše:
Markéta M píše:
Tanulkaaaa píše:
Super, v tom případě tvé právo končí tam, kde začíná moje, ju :wink: ? Klidně si očkuj a já očkovat nebudu, ju? :wink:
Už mě to fakt nebaví, co píšeš je nelogické. Já svým očkováním nikoho neomezuju.
Ty svým neočkováním (pokud bys měla zdravé dítě) ohrožuješ a omezuješ všechny ostatní, nejen děti: Některé, které stejně jako Tvoje dcera nemohou být očkované. A pak ty, kterým se protilátky z nějakého důvodu nevytvoří. Dále pak všechny seniory, kteří očkovaní nebyli, a dospělé, které už mohou mít protilátky příliš nízké, a kteří si musí brát volno z práce na ošetřování dětí, které mohly být zdravé. A nakonec ohrožuješ i vlastní dítě závažnými onemocněními. Takže svým „právem neočkovat“ silně omezuješ právo ostatních na zdraví, na výhody plynoucí z nešíření a omezení šíření různých virů a bakterií. Na výhody státu z rozvinutou zdravotní péčí.

Svým očkováním nikoho neomezuješ /pominuli, že mi neumožníš chytit třeba právě ty spalničky/.Ale omezuješ ve chvíli, kdy kvůli své obavě nutíš jiné, aby se očkovali, přestože tvoji obavu nesdílí.

Má dcera, dle odborníků, očkována být může :evil: .

Takže mám vystavovat své děti potenciálním negativním následkům očkování, aby chránily dospělé, seniory..? Víš co, ať se nejdříve naočkují ti dospělí, ju? To je totiž ten velký mýtus kolektivní imunity, Táňulko. Právě většina dospělých očkována není a to co jim bylo naočkováno v dětství většinou již neúčinkuje. Většina obyvatel je tedy stejným možným potenicálním nebezpečím pro tebou vyjmenované chudáky, kteří očkováni být nemohou. Rodiče dítěte, které se nemůže podrobit vakcinaci, také nejsou očkováni. Jsou s ním v denním kontaktu. Lékaři, učitelé - také nic. A moje dítě mám naočkovat proto, že by možná, kdyby náhodou, mohlo někoho nakazit? Tak tuto výhodu státu s rozvinutou zdravotní péčí opravdu využít nemíním. Nemá absolutně žádnou logiku. :lol:

Příspěvek upraven 21.09.10 v 14:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
21.9.10 00:24
Navarka píše:
Markéta Melicharová píše:
Navarko, má nejmladší dcera má očkovanou jednu hexu a pak už nic. A ano, chodí do kolektivu - dokonce i do školky. Úplně nerozumím tomu, čeho se obáváš a proč své dítko necháš doma?
vracím se o trochu později…no obávám se přeci toho, že bacil spály od kamaráda chytlo některé z mých dětí a aby ho dál nešířilo…nebo to je nelogické? Poradila jsem se z lékařkou a toto doporučení jsem od ní dostala a moje intuice tomu tak také velela…

Aha, O.K. Z tvého píspěvku jsem nepochopila, jestli se bojíš nakazit druhé či se bojíš o své dítko, aby s nemocí nikde nelítalo. Intuice bývá dobrý rádce. Je dobře, že jí nasloucháš. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
21.9.10 14:46

no ale u toho očkování jsem to měla podobné…teda u toho proti pneumokokům…také intuice dost velela, ale je fakt, že mmr vakcíně se bráním u dětí zuby nehty…ale nakonec jí stejně dostanou. později, ale dostanou…syn jí měl posunoutou o půl roku a holčička jí dostane až po druhém roce…ale pneuomokoka jsem měla potřebu pořešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek