Prevenar - dát nebo nedat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
214
20.7.10 09:51

Markéto,
akorát tady děsíš lidi. Kdybys měla pravdu, byly by ty vakcíny mnohem účinější.

Do vakcín se vybírají především ty sérotypy, které způsobují invazivní onemocnění (meningitidy aspol, takže ne třeba jen slabou bronchitidu), vykazují vysokou resistenci vůči ATB a ve větší míře se vyskytují u dětí do 5 let.
Ne všechny pneumokoky jsou tak hrozné, takže nosohltan mohou tyhle klidně osídlit a maximálně z toho budeme mít rýmy nebo záněty dýchacích cest, ale neumřeme a neochrneme, o to jde…

Stejný sérotyp replacement jako v USA byl pozorován i v Izraeli ve studii nějakého beduínského kmene, kde žádné očkování prevenarem nebylo. Pak taky někde v Asii. Zdá se tedy, že šlo o přirozený vývoj druhů. Navíc se replacement týká jen sérotypu 19A, který už v nejnovější vakcíně je, jak ale určitě víš…

Co píše Navarka se týká určité křížové účinnosti, že imunita vůči jednomu sérotypu pomůže snáze navodit imunitu vůči jinému, který ve vakcíně není. Neplatí to ale pro všechny sérotypy a četla jsem to jen jednou.

U Rozália jsem si jednou přečetla informaci, která tvrdila opak, než byl název původní studie!!!! Totálně to vytrhli z kontextu. Sází na to, že kompletní studie si sežene a anglicky přečte málokdo, takže Rozálio fujfuj…
Co takhle Česká vakcinologická společnost?
 http://www.vakcinace.eu/aktuality

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markéta Melicharová
20.7.10 14:19

Táňulko, nezlob se, ale lidi straší farmaceutické firmy, a to nemocemi, na které mají vakcínu. Tvé první větě vůbec nerozumím. Co jsi tím myslela?

To co jsem výše popsala není strašení. Takto ty vakcíny prostě fungují. A takto funguje i replacement.
U dětí, které byly očkované, se v prostoru nosu a hrdla vyskytuje zpravidla stejný počet pneumokoků jako u dětí neočkovaných, jde pouze o jiné typy.

„Prevenar byl vyvinut v USA proti pneumokokovým kmenům, které se vyskytují tam. Studie účinnosti byly dodnes provedeny pouze v USA a Finsku. V USA snížilo očkování počet těžkých infekcí pneumokokem až o 89%. V Evropě se však vyskytují rozdílné pneumokokové kmeny než v USA, proto je zde účinnost výrazně nižší. Například ve Finsku výskyt případů zánětu středního ucha po zavedení očkování téměř neklesl. V Německu zredukovalo očkování riziko onemocnění nanejvýše o 30%. Velmi těžké pneumokokové infekce se zde vyskytly i u očkovaných. Především u závažných infekcí jako je meningitida nebo zápal plic, nedošlo po zavedení očkování k žádným změnám statistik. Ve Španělsku od doby uvedení Prevenaru na trhu došlo ke změně pneumokokových sérotypů, a k očekávanému snížení výskytu invazivních pneumokokových onemocnění nedošlo.“ - Očkování pro a proti

Mezi recaplementem v Indii či Izraeli a tím, který vyvolává očkování je dost podstatný rozdíl. Ten první je totiž přirozený, což se o tom druhém říci nedá :wink:

Bohužel se málokde dovíte, že onemocnění pneumokokem je umožněno výhradně kvůli individuálnímu oslabení imunitního systému. Proto také neexistují pneumokokové epidemie. Ochranou proti nim je tedy mimojiné kojení a zdravý životní styl. Je tedy potřeba se zamyslet, pokud toto onemocnění někdo v rodině dostal, kde se stala chyba? Proč je imunitní systém oslaben? A nápravu hledat jinde než v očkování.

Nepochybně jsou případy, kdy je očkování namístě. Ohroženy jsou např. osoby se závažnými onemocněními /chronické nemoci srdce, krevního oběhu, AIDS, Downov syndrom, rakovina, podvýživa, odstraněná slezina...../, ale i tam je potřeba velké opatrnosti, jelikož i očkování umí dost oslabit. Přídatná látka Prevenaru - fosfát hlinitý - určitě není ten, koho by slabý imunitní systém postrádal.

To co píšeš o Navarčině případu je totální nesmysl. Její syn musel dostat antibiotika, i přesto že byl očkován. Nelze z toho tedy vyvodit, že díky očkování se tento kmen stal poddajnějším. Ještě bychom také mohli říci, že kdyby nebyl očkován, nepomohla by na tento kmen antibiotika. Ale to bychom se pak museli ptát, jak je možné, že právě tento kmen, pokud je tak rezistentní, není ve vakcíně obsažen. Takže logický vývod z Navarčinýho případu je, že i když budete očkováni, vůbec nemáte jistotu, že nechytnete pneumokokové onemocnění. /mimochodem, možná to onemocnění vzniklo díky oslabenému imunitnímu systému po očkování :wink: /.

Táňulko, já čtu jak zprávy vakcinologické společnosti, mám nastudované vakcinynet, ale zároveň čtu nezávislé zdroje, mezi které patří např. Rozalio. Pokud ty čteš pouze jeden zdroj informací, pak tvá objektivita musí nutně pokulhávat. Ráda bych ti připoměla, že to byli právě vakcinologové, spolu s hlavním hygienikem a ministryní zdravotnictví, kdo tolik bojoval za očkování proti prasečí chřipce.Zatímco právě Rozalio uvádělo články, které se k této pandemii od samého počátku stavěly velmi kriticky. :-)

• Citovat
  • Upravit
Markéta Melicharová
20.7.10 14:29

Ještě Táňulko,

jak jsi přišla na to, že se replacement týká jen sérotypu 19A? Mohla by jsi mne odkázat na zdroj? Díky. :-)

• Citovat
  • Upravit
10
20.7.10 21:12

Ahojky. No já jsem prevenar dala synovi, ale až ve dvou letech, čekala jsem proto, že už dostal jenom jednu vakcínu, protože od malička měl na ostatní očkování ošklivé reakce. Rozhodla jsem se pro prevenar taky proto, že jsem já i manžel v dětství hodně trpěli na píchání uší. Ale jinak bych mu ho nedala. Ono je to těžké, dát nebo nedát. Většinou se dává dětem které jsou často nemocné a nebo dětem, jejichž rodiče v dětství trpěli hodně např. na píchané uši, nebo jiné nemoci s tím spojené. Je to rozhodnutí jen na vás.Ale pokud se vám nechce a je děcko relativně zdravé tak bych klidně i počkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markéta Melicharová
20.7.10 21:22

Kosilko, relativně zdravé dítě očkování proti pneumokokům nepotřebuje :wink:.

• Citovat
  • Upravit
283
21.7.10 14:56

My doma teď taky hodně přemýšlíme jestli očkovat nebo ne. A vaše ázory mi docela hodně pomohly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
23.7.10 19:03

Markéto,
to právě není pravda. Jestliže k replacementu dochází celosvětově, tak to asi bude přirozený vývoj, ne? Prostě jeden rok je víc jedněch breberek, jinej rok jinejch…
A máš pravdu, nosohltan osídlují jiné typy. Ale jestliže ty jiné typy nejsou tak agresivní, tzn. nezpůsobují meningitidy, otravy krve aspol., tak mě to fakt nezajímá. Je v pořádku, že dítě bude mít občas pneumokokový nebo hemofilový zánět nosohltanu, slabší zánět průdušek, nebo prostě normální choroby. Ale nehodlám si ho nechat zemřít nebo ochrnout…

A s tou imunitou nemáš pravdu. Kdyby jo, bylo by to snadné. Osobně znám jednu paní (vzdálená známá), která holčičku půl roku plně kojila, pak přikrmovala, byla zdravá jak řípa. A pak z ničeho nic pneumokoková meningitida, její první nemoc!!!
Zahráváš si tu s životy dětí…
A vlastně mám i osobní zkušenost - dcera plně kojená do 7 měsíců, poté do 15 měsíců několikrát denně, hypoalergenní strava (pro jistotu), úplně zdravá. Po půl roce ve školce dostala zápal plic, nezareagovala na ATB, přestože byly její první a maso skoro nejíme, a skončila v nemocnici.
A od té doby je nemocná každou chvíli :-(

Mimochodem, jak si vysvětluješ, že jak v ČR, tak třeba v Německu, které také nejdřív očkovalo jen tzv. rizikové skupiny, nedošlo k celk. počtu onemocnění, ale nyní, když vzrostla proočkovanost celkově, začaly statisticky počty klesat???????????

A Rozálio není důvěryhodný zdroj. Vytrhávat informace z kontextu, to si fakt vakcinologická společnost nedovolí. A na Rozáliu jsem našla informaci konstatující něco, co popíralo samotný název studie, ze které to bylo!!!! (dokonale vytržené z kontextu)
To byla pro mě konečná. Prostě počítají s tím, že studii v angličtině nikdo dohledávat a pročítat nebude, to je sprostý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markéta Melicharová
23.7.10 21:20

Táňulko,

jestliže si příroda vybere, pak je to přirozené. V očkování vybírá člověk, ne příroda.

Vakcína vyžene z tělíčka dítěte některé sérotypy. Nikdo však neumí zaručit, který jiný kmen nastoupí místo toho původního. Nikdo neví, jestli nebude ještě horší a ještě více rezistentní proti ATB. Někdo se s některým kmenem vypořádá v pohodě, zatímco jinému způsobí meningitidu.

Píšeš, že si tu zahrávám s životy dětí. To samé bych mohla přeci napsat i o tobě. Já nikomu neradím neočkujte. Ty tu píšeš PRO pro očkování a já tu nastavuji druhou stranu celé věci. Názor - všichni se očkujte, nemůžete nic ztrati jen získat, je dle mého názoru velmi krátkozraký. viz. http://prozeny.blesk.cz/…ele-telo.htm - doporučuji přečíst si i diskusi.
Očkovat by se mělo s rozmyslem a ne že narveme do tělíček našich dětí kdejakou vakcínu.
Máš špatnou zkušenost, jak píšeš. Já ve svém okolí neznám nikoho, kdo by měl problémy podobného rázu. Ani jedno však není argumentem. Onemocnění pneumokokem je umožněno výhradně kvůli individuálnímu oslabení imunitního systému!!!!! Jinak by přeci musely existovat epidemie. Pokud se někdo s určitým kmenem vyrovná a jiný ne, pak je to právě kvůli tomu oslabení.

Píšeš o své dcerce, která je často nemocná. Ona je očkovaná nebo ne?

Nerozumím tvému odstavci, ohledně očkování v Německu. Co začalo klesat? :nevim:

Víš, Táňulko,ty tady stále píšeš o nějaké jedné studii, kterou Rozalio údajně vytrhlo z kontextu. A díky tomu je dále nečteš. My všichni jsme byli přítomni velké blamáži ohledně očkování proti prasečí chřipce, na které se mimochodem podílela i vakcinologická společnost, ale ty tady obhajuješ. Buď prosím konrétní a uveď zde odkaz na údajné vytrhávání z kontextu. Ráda bych se na to podívala :wink: . Díky

• Citovat
  • Upravit
154
26.7.10 15:20

V REAKCI NA HODNOCENÍ NAŠEHO PŘÍBĚHU…onemocnění mého syna pravděpodobně proběhlo jako oslabení organismu… vleklé rýmy a kašle s přítomností pneumokoka jsme řešily s dr. dlouhodobě a já prohlížela studie, jak je to s účinkem vakcíny, když už je sliznice osídlená… došlo tak i na Prevenar, kdy na chvíli rýma ustala, ale po krátkém čase se stejně opět objevila, třeba možná jako rekace na očkování, co já vím, Prevenar jsem ale už tak jako tak dát chtěla… atb dostal místo druhé dávky až další měsíc po té, co byl očkován první dávkou, že snad zaberou a rýma konečně po týdnech skončí. Druhý den podávání atb dostal vysoké horečky (takže to by reagoval na očkování po měsíci) a jeli jsme do nemocnice na pohotovst, protože to bylo v sobotu… a tam si nás primář nechal a vyhodnotil to stejně…měl serotyp neobsažený ve vakcíně a po doléčení to skončilo…a vsadím se, že nějaký streptok pneumonia se u něj pořád najde, stejně jako u všech na světě… řekla bych, že epidemie v tomto případě ani není zapotřebí… máme ho všichni, očkovaní i neočkovaní a každý svého či skupinu svých serotypů…a u někoho to pak dopadne blbě, když si převezme někde co nemá…jestli mi rozumíte…a uznávám, že fosfát hlinitý byl trošku problém i pro mě, ale očkovala jsem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
26.7.10 16:44

přeočkován pak byl se zpožděním asi 6 týdnů…takže má očkování Prevenarem celé…vleklé rýmy ho pak opustily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markéta Melicharová
27.7.10 12:45

Navarko, epidemie ne že nejsou zapotřebí - epidemie nejsou možné. Zdravý imunitní systém se s pneumokokem prostě vyrovná.

Jak jsem již psala výše, to že necháte dítě naočkovat ještě neznamená, že bude mít o to méně těchto breberek. Naopak, bude jich mít pořád stejně, jen se změní typy. A otázka tedy zní, jestli nebudou horší.

Imunitní systém svému dítěti můžete posilovat i jinými prostředky, než je očkování. Jak je možné, že třeba jeptišky či řádové sestry, které se často staraly o nemocné /a to i v době epidemií/, většinou ve zdraví přežily? :wink:

Na druhou stranu, možná právě pro Váš případ bylo očkování vhodné. Problém je v tom, že se očkuje, aniž by se individuálně přihlíželo na situaci každého jednotlivého človíčka. Bez rozmyslu se vpraví do dítěte i když to ho vůbec nepotřebuje. A tím vpodstatě pouze škodí.

• Citovat
  • Upravit
154
27.7.10 14:28

…musím tedy podotknout, že nedokážu posoudit, jak na tom byly řádové sestry a jaká byla jejich nemocnost a úmrtnost v době epidemií…ale posilování imunity bych řekla v dnešní době u převážné většiny mamin hraje hlavní roli v životosprávě jejich dětí, tedy u mě to tak je…ale některá očkování prostě považuji v dnešní době za důležitá…
a co se povinného očkování týká (takže ne Prevenar, tady se může každý rozhodnout sám), tak máme asi skvělou doktorku, protože u obou dětí se objevily nějaké zádrhele a tak jsme měli a máme trošku posuny v termínech… třeba u MMR vakcíny jsem tomu jenom ráda, ale tak jako tak jí stejně nakonec oba mít budou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
27.7.10 14:31

a jen se ještě vrátím k epidemiím…je snad i prokázáno, že v období epidemie španělské chřipky většina lidí ale zemřela na pneumkokovou infekci…v důsledku oslabenosti imunity populace tu vysokou úmrtnost dovršil pneumokok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
4.8.10 09:34

Přečetla jsem si ten článek co jsi na něj posílala odkaz Markét. Já jsem naší dceru nechala očkovat jak jsem již psala i z toho důvodu, že jsem jako malá hodně trpěla na záněty střednho ucha a musím říct, že to není nic příjemného a tak dloufám, že očkováním ušetřím Michalku těchto nepříjemných bolestí.
Jak psal doktor tak to ochrnutí by nemělo souviset s očkováním.
Já osobně si myslím, že je to dost záhul pro malá tělíčka nechat v jeden den očkovat Haxu a i prevenar. To jsem tedy opravdu neudělala rači jsem jezdila k doktorovi po 14dnech. Na hexu jsme měli po 2×reakci teplotu a tak, ta třetí byla už v pohodě a co se týká prevenaru, tak ten byl vůbec v poho, dokonce třetí vakcínu jsme dávali Prevenar 13 a také bez reakce. :-D
Nejhorší je … co je zdravá životospráva, jíme správně, když se člověk nad tím zamyslí, tak každou chvíli je zdravé něco jiného atd…Stejně když se něco stane - tak první co si člověk řekne, měla jsem nechat očkovat…a už si vůbec nevzpomene na to co si o tom před tím přečetl - můj názor.
Mějte se hezky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
4.8.10 11:39

Amálko, to samé ale platí přeci i u očkování. Ta maminka dnes také může mít výčitky, že očkovala.
A u toho živontního stylu - co je zdravé se stále mění, ale některá doporučení jsou univerzální a platí vždy /tedy zatím je ikdo nezpochybil/. A ani ty většina rodičů není schopna dodržovat /a tím nemyslím na100%/. Mekáče jsou plné dětí, jejich obezita stále přibývá...... Nicméně určitě jsou i děti, které mají horší dědičné dispozice, jsou náchylnější k nemocem apod. Netvrdím že očkování by se nemělo použít nikde a nikde. Jen si myslím, že je potřeba opatrnosti a šetřit s ním. Současný trend je bohužel opačný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek