Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jedla bych je pořád,nevynechávala.Prostě je dobereš o den dřív,a po ms pokračovala jako předtím.
Ja bych jela porad dal, stalo se mi to nekolikrat. Tobe vadi jen, ze mas jinak ted ty dny??
NEVYNECHÁVAT!
Vzetí prášku dříve je běžný způsob, jak posunout o pár dnů ms, pauza 7dnů se zkrátí třeba na 5dnů, i na 3dny, podle toho o kolik dnů ženská potřebuje, aby ms přišla dřív. Takže účinnost je naprosto stejná, jako když se udělá pauza 7dnů.
(a nemůžu si pomoct, v příbalovém letáku o tom nic nepíšou? čtete vůbec informace k hormonům, které do sebe cpete, nebo jen zobete bez informací?
)
edit: a vem si prášek s označením pondělí, co bys jinak vzala jako poslední a srovnají se ti dny na platíčku ![]()
Gladys, mě šlo právě o to, aby se mi srovnaly ty dny na platíčku - abych to právě zase nevzala špatně, kvůli těm dnům. Takže beru to pondělí, to mě fakt nenapadlo
Moc díky. Poslední tedy vezmu v neděli, 7 denní pauza, a pak budu brát v pondělí? 8 denní pauza je asi blbost, že.
@Anonymní píše:
Gladys, mě šlo právě o to, aby se mi srovnaly ty dny na platíčku - abych to právě zase nevzala špatně, kvůli těm dnům. Takže beru to pondělí, to mě fakt nenapadloMoc díky. Poslední tedy vezmu v neděli, 7 denní pauza, a pak budu brát v pondělí? 8 denní pauza je asi blbost, že.
8denní pauza je blbost, to už by HA nemusela fungovat, 7dnů je max ![]()
Já bych určitě pokračovala, pokud máš všechny pilulky stejné, tak bych si zítra vzala tu pondělní a pak ti to bude sedět až do konce, pak budeš mít jen posunuté dny o ten jeden den v příštích baleních.
@Gladys píše:
NEVYNECHÁVAT!
Vzetí prášku dříve je běžný způsob, jak posunout o pár dnů ms, pauza 7dnů se zkrátí třeba na 5dnů, i na 3dny, podle toho o kolik dnů ženská potřebuje, aby ms přišla dřív. Takže účinnost je naprosto stejná, jako když se udělá pauza 7dnů.
(a nemůžu si pomoct, v příbalovém letáku o tom nic nepíšou? čtete vůbec informace k hormonům, které do sebe cpete, nebo jen zobete bez informací?)edit: a vem si prášek s označením pondělí, co bys jinak vzala jako poslední a srovnají se ti dny na platíčku
Tak tak.
Ještě jsem si vzpoměla, jak mi to jednou taky nějak vyšlo blbě ty dny napsané, tak jsem si je z druhé strany napsala liháčem na to platíčko ![]()
To sem měla taky v plánu
Ale to s tím pondělím je lepší
Jinak by mi bylo jasný, že bych to v nějakým shonu pomotala ještě víc ![]()
Mě přijde že zakladatelka bud neumí číst příbalový leták nebo má špatného doktora.Tak se musí zeptat na emiminu,jak se užívají léky.Že bych se taky zeptala
![]()
S tím zmotáním to chápu, ale fakt HA nikdy nevynechávat uprostřed braní, to mže způsobit, že se spustí zrání vajíčka, dál zobeš, nic nevíš, souložíš a pak se divíš, kde se to tam vzalo. Naopak kdykoliv je podezření, že se prášek nevstřebal (zvracení, průjem atd), tak raději vzít další ![]()
A pokud dojde k vynechání - ztráta prášků, nečekaný nocleh, tak se pak do konce cyklu chránit jinak
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj
Mám takový problém. Antikoncepci vždy dobírám v pondělí (beru poslední prášek) a pak mám 7denní pauzu. Brát začínám opět v úterý. Jenže, jaksi jsem si prášek místo až v úterý, vzala již v pondělí (ale s úterním označením). Takže včera jsem si vzala středeční a dneska bych si měla tedy vzít ten čtvrteční. Mám ho brát, nebo vynechat, a zítra jet normálně podle dnů? Protože mě to fakt hodně mate… Je jasné, že bych se po zbytek měsíce musela chránit jinak, nebo na ten měsíc na sex zapomenout.
Díky 
Poraďte, jak to udělat