Prášek vs. tablety do myčky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tadelka
13.5.12 18:38
@MUFICE píše:
No, ono když to začne svítit, tak ti to ještě tak 2× to nádobí dobře umyje a pak už to šmudlá skleničky a příbory. My máme tvrdou vodu, takže tam dávám vše. Když jsem ještě bydlela v bytě a měli jsme hodně měkkou vodu, tak jsem tam dávala pouze tablety a to nádobí bylo vždy krásné.

tak to máš taky pravdu, že taky záleží na vodě. my máme střední. To mě nenapadlo, že i po blikání tam ještě něco je, ale bude to určo, jak říkáš, pak jsem tam teda dolila to leštidlo

• Citovat
  • Upravit
Tadelka
13.5.12 18:41
@Eeep píše:
Já používám sůl, leštidlo i prášek z Lidlu. Vyzkoušela jsem do myčky všechno možné, ale tyto výrobky značky W5 jsou cenově nejvýhodnější a myjí perfektně. Sůl i leštidlo stojí kolem 30kč a přášek tuším 90kč a při každodenním provozu mi vydrží cca půl roku. Neřekla bych, že existuje nějaký levnější přípravek.
S kvalitou mytí jsem naprosto spokojená, umyto mám stejně dobře jako po použití tablet Jaru, Somatu, Finishe atd.
Pouze v poslední době jsem měla matné flekaté skleničky, změna dávkování leštidla nijak nepomohla a proto jsem na rady zde z emimina přilila do zásobníku na leštidlo ocet - fleky zmizely a nádobí nijak po octu nesmrdí, takže super.

kolik toho prášku je? já ho mám z DM dvě kila kolem 120 Kč
slyšela jsem, ale nevím, co je na tom pravdy, že ocet se nesmí dávat do myčky, protože je to kyselina, která rozežírá plast a trubky a časem to zničí myčku :nevim:

• Citovat
  • Upravit
40
13.5.12 18:50

@Tadelka

Toho z Lidlu jsou také 2 kila, měla jsem i prášek z DM a Rossmana a řekla bych, že byli naprosto totožné, kvalita mytí stejná, ale stojí kolem těch 120,– a ten z Lidlu 90,–
ahááá, tak to s tím octem jsem nevěděla, tak ho tam radši moc dávat nebudu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
13.5.12 18:54

Sůl a leštidlo používám z Lídlu W5, ty opravdu doporučuji. Máme extrémně tvrdou vodu, takže na myčce nastaveno na maximum a podle toho také sůl mizí. Lídlácká sůl vydrží, myslím, že kvalita je slušná. Prášek používáme Somat, ale jen proto, že v našem Lídlu teď nemají prášek. Jinak používám ten, nevidím mezi Somatem a W5 žádný zásadní rozdíl, maximálně v ceně :lol: .

• Citovat
  • Upravit
Tadelka
13.5.12 18:55
@Eeep píše:
@TadelkaToho z Lidlu jsou také 2 kila, měla jsem i prášek z DM a Rossmana a řekla bych, že byli naprosto totožné, kvalita mytí stejná, ale stojí kolem těch 120,– a ten z Lidlu 90,–
ahááá, tak to s tím octem jsem nevěděla, tak ho tam radši moc dávat nebudu…

tohle jsem četla na více diskusích a dokonce to tuším psal i nějaký odborník na myčky, že to tam prostě nepatří a není to na to dělané. Nikdy jsem to teda nezkoušela s octem a ani zkoušet nebudu. Ocet je žíravina a já svojí myčku miluju :)

• Citovat
  • Upravit
Tadelka
13.5.12 18:56
@Naima píše:
Sůl a leštidlo používám z Lídlu W5, ty opravdu doporučuji. Máme extrémně tvrdou vodu, takže na myčce nastaveno na maximum a podle toho také sůl mizí. Lídlácká sůl vydrží, myslím, že kvalita je slušná. Prášek používáme Somat, ale jen proto, že v našem Lídlu teď nemají prášek. Jinak používám ten, nevidím mezi Somatem a W5 žádný zásadní rozdíl, maximálně v ceně :lol: .

ta sůl z lídlu je hrubá, nebo jemná? mám radši zrnitější sůl

• Citovat
  • Upravit
Naima
13.5.12 18:57
@Tadelka píše:
ta sůl z lídlu je hrubá, nebo jemná? mám radši zrnitější sůl

Je hodně hrubá, taková zrnitá ;) . Také ji mám radši, přijde mi, že i méně mizí než ta jemná, ale možná je to nesmysl.

• Citovat
  • Upravit
Tadelka
13.5.12 18:58
@Naima píše:
Je hodně hrubá, taková zrnitá ;) . Také ji mám radši, přijde mi, že i méně mizí než ta jemná, ale možná je to nesmysl.

no právě že se mi zdá, že ta jemná hned mizí. Díky za tip, zítra si ji dojdu koupit :palec:

• Citovat
  • Upravit
539
13.5.12 19:07

Ahojky holky my kupujem vše z lidlu a jsem nadmíru spokojená. Máma studniční vodu takže tvrdou tak kupujem spíše tekuté gely a supr. Ale máeme vyzkoušené i tablety a taky celkem v poho.. Jde hlavně o tvrdost vody. To hodně ovlivňuje mytí nejen myčky. :-) ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
13.5.12 19:24

Já používám sůl z DM, tablety též (jsem tak trochu ekolog, takže Denk Mit nature) a dávám jen půl tablety - kupodivu mi půlka myje líp než celá. Místo leštidla ocet (ano, je to kyselina, ale schválně se někde v obchodě zkusím podívat na složení leštidla, tipla bych, že v něm bude taky něco kyselého a alkohol kvůli rychlému odpaření). Špatně taky nemyje perkarbonát sodný (někdo doporučuje přidat k němu trochu obyč prostředku na nádobí kvůli odmaštění - to jsem nezkoušela).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tadelka
13.5.12 19:28

Tak nevím s tím octem, prostě nikam nic nedávám, co tam nepatří, pak bych si to vyčítala, že jsem to případně rozbila :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Naima
13.5.12 19:31

Nevím jak u myčky, ale u pračky jsem četla, že ocet by se tam opravdu neměl dávat, protože postupně v pračce hlodá a hlodá, až dohlodá :think: . Do normálního praní ocet určitě nepřidávám, použila jsem ho 2× po sobě na 90 stupňů, když jsme potřebovali pračku vyčistit od zápachu (nechali jsme ji zavřenou několik měsíců v garáži a podle toho to pak bylo také cítit).

• Citovat
  • Upravit
50138
13.5.12 19:33
@Naima píše:
Sůl a leštidlo používám z Lídlu W5, ty opravdu doporučuji. Máme extrémně tvrdou vodu, takže na myčce nastaveno na maximum a podle toho také sůl mizí. Lídlácká sůl vydrží, myslím, že kvalita je slušná. Prášek používáme Somat, ale jen proto, že v našem Lídlu teď nemají prášek. Jinak používám ten, nevidím mezi Somatem a W5 žádný zásadní rozdíl, maximálně v ceně :lol: .

Taky používám sůl a leštidlo W5 :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
13.5.12 19:35
@MUFICE píše:
Taky používám sůl a leštidlo W5 :pankac:

Já si celkově na W5 ujíždím - mám ráda takové ty mokré čistící ubrousky na cokoliv :palec: .

• Citovat
  • Upravit
Tadelka
13.5.12 19:38

Tak já do lídlu moc nechodím a ani neznám jejich věci. Já jsem zase ulítlá na drogerce DM :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný