Prasklá děloha

Napsat příspěvek
Velikost písma:
145
16.11.10 09:21
The Blue One píše:
Ruptura dělohy je velice vzácná věc, incidence je hodně pod 1%. Nejčastěji nastává po předchozích operacích (císař, myomektomie, mimoděložní těhotenství).
Když rodička přijde do nemocnice a krvácí (plus bolesti), je ruptura dělohy jedna z prvních věcí, která by doktora měla napadnout. Přes UZ se to dá krásně poznat. Kdyby se to kamarádce nestalo v ČR, ale jinde, určitě by vysoudila hromadu peněz. :twisted:

Ultrazvuk jí nedělali, to zaskočilo mě jako první!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
16.11.10 09:24

ha tu to máme

tos měla holka napsat hned, takže to ruplo díky předchozímu císaři, to se stává, proto se taky divím, s jakou samozřejmostí na to modelky bojící se porodních bolestí chodí, já osobně nejsem masochistka, ale po poradě s porodníkem jsem obě holky porodila na svou pidi výšku normálně, teď mě to čeká po třetí. Jen se to pak musí trošku uspíšit o nějaký týden dřív před termínem, bylo mi řečeno, že ideální bude opět 38 tt jako u druhé dcerky, kdy bude mít kolem 48 cm a 3 kg, pak už by zase mohl být problém. Přeji ji rychlé uzdravení a radost s dětičkami a ostatním rychlý a snadný porod :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.10 09:24

Tak to jsou pěkný prasata, ti doktoři…
Kamarádky je mi moc líto… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
16.11.10 09:29
Lowel píše:
tos měla holka napsat hned, takže to ruplo díky předchozímu císaři, to se stává, proto se taky divím, s jakou samozřejmostí na to modelky bojící se porodních bolestí chodí, já osobně nejsem masochistka, ale po poradě s porodníkem jsem obě holky porodila na svou pidi výšku normálně, teď mě to čeká po třetí. Jen se to pak musí trošku uspíšit o nějaký týden dřív před termínem, bylo mi řečeno, že ideální bude opět 38 tt jako u druhé dcerky, kdy bude mít kolem 48 cm a 3 kg, pak už by zase mohl být problém. Přeji ji rychlé uzdravení a radost s dětičkami a ostatním rychlý a snadný porod :kytka:

když se tohle stalo, pročítala jsem na netu, ale všude uvádí, že musí být okamžitý zákrok a né, že když už může být tohle riziko:
1. nereagují na doporučení na císař
2.neudělají ani ultrazvuk, když jí přijímaly
3.nechali jí tak dlouho v bolestech po porodu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
16.11.10 09:31

Karlli

oni čekají většinou, že jsme normální ženský, že to tělo zvládne, někdy to opravdu ale nejde, jak vidíme samy. Třeba já mám 155 cm pomalu i s podpadky, a manžel je přes dva metry vysoký, u prvního těhu na to kašlali, ale deset let je taky dlouhá doba, tenkrát se to tolik nehlídalo, dnes když jdu, hlídá se i výška partnera, všude musím hlásit, že můj drahý je čahoun, tedy dcery jsou průměrem délky norma dle tabulek, ale neodpovídají mé velikosti, je škoda, že někteří doktoři berou pacientky jak na běžícím páse veliost nevelikost, císař necísař :evil: i když každý někdy udělá chybu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
16.11.10 09:33

ono záleží i na doktorovi. Já jsem například v porodnici měla jednoho, co prostě císař, a pak druhou lékařku, která přírodně, přírodně, ž je to nejlepší - hmm dobře, ale jak pak to dopadlo, navíc, jak tady někdo psal, jsem na hranicic mám jenom 156 cm a to se dělá do 155 cm, a malý měl 3,8 kg a trochu zakloněný - mám zakloněnou dělohu..
Takže spíš si myslím, že záleží i na názorech doktora, být tam jiný, tak by ji hned třeba po 3 hodinách hnali na císař

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
16.11.10 09:34
kvaček píše:
ono záleží i na doktorovi. Já jsem například v porodnici měla jednoho, co prostě císař, a pak druhou lékařku, která přírodně, přírodně, ž je to nejlepší - hmm dobře, ale jak pak to dopadlo, navíc, jak tady někdo psal, jsem na hranicic mám jenom 156 cm a to se dělá do 155 cm, a malý měl 3,8 kg a trochu zakloněný - mám zakloněnou dělohu..
Takže spíš si myslím, že záleží i na názorech doktora, být tam jiný, tak by ji hned třeba po 3 hodinách hnali na císař

Kamarádka je drobná, štíhla a malý jak se narodil mě 4,20 Kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
16.11.10 09:41

holka to máš těžký

Mě u prvního porodu na to taky kašlali, trápila jsem se skoro 20 hodin, než doktorovi začalo docházet, že mu omdlívám, to pak byl fofr, škoda, že se pak díky tomuhle musela dcera oživovat, byla přidušená, následky to bohužel mělo, ve škole se učila jinou metodou, nemohla se za boha naučit číst, dle lékařů jsou to následky minimální. 8 let mi trvalo, než jsem řekla, že do toho půjdu znova, ale s vlastním porodníkem, strašně jsem se bála, a porod se nedal srovnávat, v únoru jdeme na věc s porodníkem znova.Tenkrát to taky zvrzli ve fakultce , ale v olomouci. Shodou náhod tam rodila taky má kamarádka, a měla stejný problém před dvěma lety, bohužel ona vykrvácela :cry:. Je tam totiž pan primář, který císaře dělá, nebo vyvolává porody až velmi pozdě, je to o něm známé. Ale třeba ve Šternberku kousek od Olmika, úplně jiný přístup, málokterá si mohla vůbec postěžovat. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
16.11.10 09:47

4,20

to je dost,, prostě něco neudělali správně, ale z vlastní zkušenosti si sice můžou jít stěžovat, ale stejně nic nevysoudí, maximálně dostanou omluvu a to už je něco, Mě loni zanedbáním péče manžel skoro umřel, a když se to řešilo s vedením Bulovky, tak nám dali akorát omluvu a primář ani to ne, byl opravdu hooodně hnusnej, jenže boží mlýny melou pomalu a jistě, dnes skončil na vozíku s ufiknutou nohou po stejném úraze a zanedbání, jako bylo u mého manžela. Když jsem s ním nedávno mluvila najednou byl samá pokora. Ale jak říkám uznávám i chyby lékařů, někdy to nemají lehké :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
16.11.10 09:48

ahoj,nečetla jsem vše,ale tohle už je na žalobu.Strašný,když se člověk dostane někam do takovýho šlendriánu :cert: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
16.11.10 09:51

Tak to po prdchozim cisari JE POCHOPITELNE,bohuzel......:-(
Ja se divim,ze mne nepraskla taky,kdyz jsem po cisari sla v Chrudimi na vyvolani(!)a minutove kontrakce trvaly OSM HODIN,nez se uracili mne vzit opet na cisar........ :nevim:
TVE KAMARADKY JE MI DOOPRAVDY MOC LITO :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.10 10:04

jesli doktoři něco opravdu zanedbali poznáš nejlíp podle jejich „černýho svědomí“ projevuje se nechutí komunikovat ,někteří se vyhýbají poškozené osobě a vnucují ti představu ,že t o vlasně dopadlo strááášně dobře .+v záznamech nenajdeš o potenciální chybě ani zmínku .Takže pokud na to bude mít kamarádka chut at se obrátí na lékařskou komoru se stížností ,může taky na poradu do Svazu pacientů +podat na policii žalobu o zanedbání povinné péče .Bude to opruz ,nic se tím nevyřeší ,ale do budoucna je to vzkaz pro ostatní zdravotníky,že si mají dávat větší pozor .Jo chybu může udělat každý ,bohužel myslím ,že nejvíc chyb se ve zdravotnictví dělá ,protože lékaři nenaslouchají pacientům ,cítí se nad nimi povýšení ,prostě nedostatek pokory a velká míra arogance -abych to shrnula.

• Citovat
  • Upravit
14335
16.11.10 10:08

jako upřímně - bojím se dalšího porodu… Byla jsem na císaři a taky to nebylo jednoduché a můj doktor mi jasně řekl císař by byl nejlepší, ale v nemocnici na rizikovém, prostě přírodně, přírodně a hotovo - paní doktorka je prosnulá tím přírodně za každou cenu.
Nedokážu si představit, že budu podruhé těhotná můj lékař mi řekne, že by udělal sám sícař, ale v nemocnici mi pak budou říat přírodně, přírodně, když jsem měla už jednou císař a vím jaké koplikace okolo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
16.11.10 10:09

ahojky to je fakt hrůza ja mam kamaradku které děloha praskla po laparoskopii ale delohu jí nevyndli na to musíš dát svůj písemný souhlas. Ona ted nemůže mít děti tak se o to pokouší jíným způsobem. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
16.11.10 10:14

Jako nerikam aby kazdeho hnali na cisare :-) jako ty nase krasky :mrgreen: ale kdyz vidi ze to nikam nevede,zenska se jak dlouho trapi a nic tak to je na zamysleni.
Ja jsem rada ze jsem rodila spodem…ale pripada mi ze kdyz nejsme nejake hvezdy ze nas nechaji vydusit ve vlastni stave!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí