Prasklá děloha

145
16.11.10 09:00

Prasklá děloha

Holky chci se zeptat zda-li nemáte některá zkušenost s prasklou dělohou po císaři a následně hysterektomii­.Kamarádka začala mít silné bolesti v 8 ráno, měla doporučení na císař a přesto jí nechali trápit až do 16 hod večera, kde jí nakonec vzali na císař, po té, začala mít silné bolesti kolem 9 večer, krvácela a sál jí vzaly až o půl 12 v noci :nevim: , šlo o minuty ztratila 3 litr krve :cry: , vzali jí celou dělohu.Nejsem lékař, ale už to se mi zdá divné…zajímá mě váš názor..kurna přeci když mám silné bolesti, krvácím přes 2,5 hodiny tak asi se něco děje néé?Nechci shazovat tady lékaře, ale nad tím mi zůstává rozum stát :think:
Kamarádka je na zhroucení je jí 23 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14335
16.11.10 09:04

kde rodila???
Já sice tak dramatické jsem neměla, ale měla jsem doporučený císař, voda mě praskla ve dvě v noci a nechali mě tak a za 5 minut 12 jsem šla na císař v 7 večer,což je 17 hodin a taky to bylo pak nahonem.Já jsem měla ale štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
16.11.10 09:05
macinda píše:
Holky chci se zeptat zda-li nemáte některá zkušenost s prasklou dělohou po císaři a následně hysterektomii­.Kamarádka začala mít silné bolesti v 8 ráno, měla doporučení na císař a přesto jí nechali trápit až do 16 hod večera, kde jí nakonec vzali na císař, po té, začala mít silné bolesti kolem 9 večer, krvácela a sál jí vzaly až o půl 12 v noci :nevim: , šlo o minuty ztratila 3 litr krve :cry: , vzali jí celou dělohu.Nejsem lékař, ale už to se mi zdá divné…zajímá mě váš názor..kurna přeci když mám silné bolesti, krvácím přes 2,5 hodiny tak asi se něco děje néé?Nechci shazovat tady lékaře, ale nad tím mi zůstává rozum stát :think:

Ahoj,
nechapu souslednost:
Kamaradce udelali NEJDRIVE cisar,zasili a az PAK zjistili,ze je deloha praskla?!Vzdyt deloha muze prasknout prave pri hlavnich porodnich bolestech,kdy je nejnapnutejsi-nevim,proc by mela praskat PAK :nevim:
Jedine snad,ze by se jednalo o POPORODNI KRVACENI, to jsou pak poporodni ztraty krevni obrovske …
:-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
16.11.10 09:07

Fakultní nemocnice Ostrava - Poruba, byla už otevřená, ale malý se nemohl protlačit,její manžel je upozorňoval, že má to doporučení, ale nereagovaly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
16.11.10 09:09
farska píše:
macinda píše:
Ahoj,
nechapu souslednost:
Kamaradce udelali NEJDRIVE cisar,zasili a az PAK zjistili,ze je deloha praskla?!Vzdyt deloha muze prasknout prave pri hlavnich porodnich bolestech,kdy je nejnapnutejsi-nevim,proc by mela praskat PAK :nevim:
Jedine snad,ze by se jednalo o POPORODNI KRVACENI, to jsou pak poporodni ztraty krevni obrovske … :-?

Takhle jí to bylo řečeno, víte jak to je, ležela na ARU a jen jí řekly tohle, že jí bohužel praskla po té děloh a museli jí odstranit, vše se mi to prostě zdá divné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
16.11.10 09:09

ten věk je blbý

ale občas se to stává. A neměla k tomu ještě nějaký další problém? :nevim: Děloha sama od sebe většinou nepraskne, může se rozjet třeba jizva po císaři předchozím, nebo po jiné operaci dělohy, taky tam mohla mít cysty, těch možností je staršně moc. To co popisuješ je dost neobvyklé, většinou se v takových případech porod i vše před porodem hlídá, případně se porod operačně plánuje na určitý den a hodinu jako operace :nevim: :think:, sama jsem zažila, se švagrovou, že měla plánovaný císař, ale ten nebyl na doporučení, byl jasně naplánovaný na určitou dobu. Tohle spíš vypadá, že měla rodit normálně, a dopadlo to jak dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
16.11.10 09:10

Tak já jinde, ale taky jsem to tak měla, že se nemohl protlačit a nakonec se slači trochu ze šikma, ale taky pak hnali na císař :nevim:
Sama toto nechápu, na co čekají na zázrak, že si to miminko rozmyslí a protlačí se, když mu to tak dlouho nejde :nevim:
Tak já ve ZLíně, ale asi je to běžný postup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
16.11.10 09:12

Fakultka, jo? 8-o
S tou prasklou dělohou mi to ale taky nesedí…zřejmě šlo o to poporodní krvácení, ne? :think: To je pak hysterektomie jediné možné řešení, aby nezemřela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
16.11.10 09:15

Opravdu prasklá děloha, řekly to i jejímu manželovi, než ji vzaly na sál, měla velké bolesti,mě je divné, že jí vzali na sál až po 2,5 hodinách při tak silných bolestech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
16.11.10 09:18

já si myslím, že za to lékař mohl… Vždycky se něco stane, ani lékař neni dokonalý, ale v tomto případě asi nepoznal závažnost krvácení a nechal kamarádku tak dlouho čekat.
Hmm tak to je něco na mě, protože mě tak celkově toto v porodnici pokonily a hodně, takže raději se nerozčilovat… :think:
Já bych řekla, že se tak dlouho děloha namáhala, kdoví, jak bylo dítě uložené ,když byl doporučený císař, a nechali ji tak dlouho se trápit, že pak narychlo ji začily, ale byla prostě tak nějak namožená víc než je zdrávo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
Lowel píše:
ale občas se to stává. A neměla k tomu ještě nějaký další problém? :nevim: Děloha sama od sebe většinou nepraskne, může se rozjet třeba jizva po císaři předchozím, nebo po jiné operaci dělohy, taky tam mohla mít cysty, těch možností je staršně moc. To co popisuješ je dost neobvyklé, většinou se v takových případech porod i vše před porodem hlídá, případně se porod operačně plánuje na určitý den a hodinu jako operace :nevim: :think:, sama jsem zažila, se švagrovou, že měla plánovaný císař, ale ten nebyl na doporučení, byl jasně naplánovaný na určitou dobu. Tohle spíš vypadá, že měla rodit normálně, a dopadlo to jak dopadlo.

Doporučení měla z důvodů, že už jeden císař měla a navíc malý byl dost velký :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648

teď na to koukám

pokud bylo dítě už v porodních cestách, tak se císař neplánuje, já měla stejný problém, naštěstí jsem měla porodníka, který mi pomohl a malou doslova vytlačil spolu se mnou násilím ven. Při takovém porodu se většinou císař už ani udělat nedá. Bohužel, pak to má následky. Roztrhání dělohy, vnějšku apod. Já byla seštupovaná jak ponožka, po 9 letech mi museli udělat plastiku, měla jsem neustále bolesti. Dopručují císaře jedině, pokud je dítě větší, než pánev maminky, tedy neprojde hlavičkou, ale dnes se to už hlídá měřením až do úplného konce těhu, tedy nám to měří jak o život pořád :nevim: , nebo kvůli výšce maminky, císař se dělá většinou maminkám do 155 cm výšky, nebo pokud má špatnou polohu, nebo ona vysoký tlak. Jinak se císař nedoporučuje. teď už je těžké bycha honit, kamarádka může být alespoň ráda, že má 1 dítě a zdravé, v jejím věku je to ale škoda :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.10 09:20

Ruptura dělohy je velice vzácná věc, incidence je hodně pod 1%. Nejčastěji nastává po předchozích operacích (císař, myomektomie, mimoděložní těhotenství).
Když rodička přijde do nemocnice a krvácí (plus bolesti), je ruptura dělohy jedna z prvních věcí, která by doktora měla napadnout. Přes UZ se to dá krásně poznat. Kdyby se to kamarádce nestalo v ČR, ale jinde, určitě by vysoudila hromadu peněz. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
Lowel píše:
pokud bylo dítě už v porodních cestách, tak se císař neplánuje, já měla stejný problém, naštěstí jsem měla porodníka, který mi pomohl a malou doslova vytlačil spolu se mnou násilím ven. Při takovém porodu se většinou císař už ani udělat nedá. Bohužel, pak to má následky. Roztrhání dělohy, vnějšku apod. Já byla seštupovaná jak ponožka, po 9 letech mi museli udělat plastiku, měla jsem neustále bolesti. Dopručují císaře jedině, pokud je dítě větší, než pánev maminky, tedy neprojde hlavičkou, ale dnes se to už hlídá měřením až do úplného konce těhu, tedy nám to měří jak o život pořád :nevim: , nebo kvůli výšce maminky, císař se dělá většinou maminkám do 155 cm výšky, nebo pokud má špatnou polohu, nebo ona vysoký tlak. Jinak se císař nedoporučuje. teď už je těžké bycha honit, kamarádka může být alespoň ráda, že má 1 dítě a zdravé, v jejím věku je to ale škoda :think:

Určitě jen prostě mě ten postup zaskočil :-? , a hlavně že jí nechaly takhle dlouho trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398

Kamaradky je mi moc lito..je hodne mlada.
Co me stve ze celebritam delaji cisare jak na bezicim pase a tady cekaji na co proboha???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí