Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Praskla mi dnes sádra na ruce, kterou mám kvůli povolenym vazům. Jsem však mimo své rodné město, kde jsem byla na ošetření a nemám sebou papír o tom, co s tou rukou mám. Nevíte, zda je možné si tedy zajít v jiném městě na pohotovost, aby mi dali novou?
@D_Tomsova píše:
Praskla mi dnes sádra na ruce, kterou mám kvůli povolenym vazům. Jsem však mimo své rodné město, kde jsem byla na ošetření a nemám sebou papír o tom, co s tou rukou mám. Nevíte, zda je možné si tedy zajít v jiném městě na pohotovost, aby mi dali novou?
a není nikdo doma, že by ti to odfotil a poslal?
@D_Tomsova asi si budou muset vystačit s tvým popisem, pokud nemáš nikoho, kdo by ti ten papír odfotil ![]()
Mému dítěti tehdy (za jiných okolností teda) sádru rozřízli a pak ji zase zpátky nasadili a spojili, to jsem koukala, že nedali novou. Takže je možné, že když někam přijdeš se zlomenou sádrou, nebudou se pídit a prostě to opraví. Pokud se domů hned tak nedostaneš, normálně bych to jinde zkusila.
Opravi to asi kdekoliv, ale tedy neni to vec, se kterou je treba courat na pohotovost. Takze bych dojela rano na chirurgickou ambulanci.
@j.a.n.i1 problem je ten, že já se ráno nikam nedostanu. Musím být na 7 v práci a cesta do ní mi trvá hodinu a volno žádné nedostanu, protože nejsou lidi. Zkusila jsem to na polohotovosti, ale tam mě vykopli ať si zajdu druhý den (tedy dnes) na chirurgickou polikliniku
@D_Tomsova Tak vykopli te zcela logicky, pohotovost neni pro ty, co nemají v běžné ordinacni dobe cas, ale pro ty s akutnim stavem.
@j.a.n.i1
Nepřijde mi to zcela logický, když mě z tý sádry bolí celá ruka a dost nepříjemně mě to tlačí. Navíc díky tomu povolení sádry nemám už zápěstí v klidu což asi není úplně dobře, když ta sádra to měla držet zpevněné.
Taky se mi tohle stalo již v sobotu. Co vím tak v sobotu žádná běžná ordinace není otevřená, takže mi to docela akutní přišlo, když jsem tam přišla v neděli s tím, že je to prasklé a bolí to. A pokud chcete napsat ať si to sama upevnim tak jsem to v sobotu zkoušela, ale povolilo to.
Chápu, že jsem na internetu, ale nejsem malé dítě, abyste mi tykala.
@D_Tomsova Na foru se běžně tyka… A pokud je to tedy tak akutní, tak nejak nevim, proc ted nesedis v čekárně na te chirurgické ambulaci.