Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, vcera mi praskla voda bez kontrakci (33+3tt)… v noci jsem dostala kortikoidy a cekaji me jeste jedny, dostavam antibiotika a něco na potlačení aby se nerozjely bolesti…ma nekdo podobnou zkušenost? co bude dál? za jak dlouho jste porodili?
Voda mi začala odtíkat 33tt, porodila jsem 33+4tt. V nemocnici jsme byli do 36tt.
Pokud odtekla celá, nevim, nevim. Dítě by nemělo být dlouho bez vody.
@Takco to jsem si taky myslela, ale prý ze me takhle muzou nechat i dva tydny ![]()
Ve 33+4tt odtok vody plodové, následně v časovém odstupu zahájena a ukončena indukce plicní zralosti plodu, taktéž pod clonou Gynipralu, aby nezačaly kontrakce. Ve 34+0tt vyvolán porod.
@petii06 zřejmě tam něco pos.rali, protože jsem jim celé dva dny říkala, že se dítě nehýbe, takže během kontrakcí ozvy na nule, do toho přede mnou řešili, že to je na sekci, ale mají plné sály, tak to nějak musí vydržet, apod.
@JanaDaR píše:
@petii06 zřejmě tam něco pos.rali, protože jsem jim celé dva dny říkala, že se dítě nehýbe, takže během kontrakcí ozvy na nule, do toho přede mnou řešili, že to je na sekci, ale mají plné sály, tak to nějak musí vydržet, apod.
To je strašný. Tak hlavně, že to dobře dopadlo ![]()
@petii06 zkušenost nemám
Ale věřím, že bude vše v pořádku. Držím palce ![]()