Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ajleenka Ach jo, první mimčo šlo dobře a to druhé nejde?
Držím palce, ať se zadaří…
A můžu se zeptat? Ty chodíš před tím IUI i na nějakou stimulaci? nebo čím tě stimulují? „nemažeš“ si těmi IUI pokusy IVF pokusy? (někde jsem to slyšela, tak se ptám) děkuji ![]()
@chcimimi Před iui nestimuluji ničím, děláme ho v přirozeném cyklu. Doteď jsem měla ovulku v pohodě, to až teď se to po… tou cystou - takže byly vlastně dva anovulační cykly (jeden ten, kdy vajíčko neprasklo a vznikla z něj cysta a ta mi vydržela až do dalšího cyklu, kdy mi ji zjistili na ultrazvuku a díky ní folík taky nebyl). Tak teď jsem zvědavá. Iui nemá na ivf vliv, pojišťovna hradí 6 pokusů za rok, u ivf ti to nic nemaže. V některých carech se za iui ještě drobně připlácí, mi třeba doplácíme. Jo a jinak si akorát před iui píchám ovitrelle/pregnyl, aby folikul dozrál a načasovalo se prasknutí.
@ajleenka Tak ať se brzy zadařííííí
Já budu v pondělí volat poprvé do CAR, tak držte palce ![]()
Ahojte holky, moc se přeem omlouvám, že se cpu do diskuze, mám velikánskou prosbu, aby jste mi poradily. Včera jsem byla na UTV a tam mi našel Dr. v levém vaječníku folikul 2cm, vyprosila jsem si pregnyl, dal mi na něho recept, ať si ho koupím sama. Mno jenže u nás ho v žádné lékárně nebyl, tak mi ho objednali na dnešek, ale píchnout si ho můžu až večer, volala jsem doktorovi jestli to nevadí a on mi řekl, že ne, že den zpoždění není problém, ale mám strach, když na to vlítneme večer jestli nebude pozdě. Mám jinak PCO, stimuluji clostylbegytem a teď mám po 2 měs. jeho užívání takový pěkný folík, tak mám strach, aby jsme něco nepokazili. Děkuji Vám moc za odpověď. ![]()
@Erousek píše:
Ahojte holky, moc se přeem omlouvám, že se cpu do diskuze, mám velikánskou prosbu, aby jste mi poradily. Včera jsem byla na UTV a tam mi našel Dr. v levém vaječníku folikul 2cm, vyprosila jsem si pregnyl, dal mi na něho recept, ať si ho koupím sama. Mno jenže u nás ho v žádné lékárně nebyl, tak mi ho objednali na dnešek, ale píchnout si ho můžu až večer, volala jsem doktorovi jestli to nevadí a on mi řekl, že ne, že den zpoždění není problém, ale mám strach, když na to vlítneme večer jestli nebude pozdě. Mám jinak PCO, stimuluji clostylbegytem a teď mám po 2 měs. jeho užívání takový pěkný folík, tak mám strach, aby jsme něco nepokazili. Děkuji Vám moc za odpověď.
Ahojky
Pokud Dr. řekl, že to nevadí, tak se tím nestresuj
Přeji ať se vám zadaříííí ![]()
@ajleenka @chcimimi holky je to hrozný, když si vemete, že někdy to jde a další mimčo už prostě ne.
Já jsem poprvé otěhotněla (bez jakýchkoliv prášků či vitamínů) po dvou snaženích. Bohužel, jak už jsem psala skončilo to potratem, ale to už je na jiné téma… ![]()
No každopádně nesmíme ztrácet naději. Uričtě i na nás se brzy usměje štěstí a budeme mít ty tolik vytoužené uzlíčky štěstí
![]()
Erousek
Jak píše @chcimimi - jestli Dr řekl, že to nevadí, tak asi něco ví! Diplom přeci nedostal zbytečně
Věř mu, určitě ví co dělá ![]()
Holky dnes jsem zkoušela TT a našla jsem tam ducha
Myslíte, že mám nějakou naději?? Někde jsem četla, že to může ukazovat falešně po té injekci ![]()
Rita
Mockrát ti děkuji za odpověď, Dr. si právě nejsem jistá, pže mi vše moc oddaluje,,, ale uklidnila jsi mě..každopádně nebudu zahálet - píchnu injakci, zasnažíme se a uvidíme:). Mno jinak naději s tím duchem máš.., ale je pravda, že po injekci se musí počkat delší dobu, pže opravdu ovlivňuje výsledky. Držím všem pěstičky, ať to výjde.:)
Erousek
My se začali snažit následující den po injekci. I když podle mě to nemá moc velký vliv. Jak jsem se někde dočetla, tak spermie počkají v těle až 5 dní. Takže snad si cestu najdou
, až začne probíhat ovulace.
Díky za podporu a taky Ti moc přeju, ať vám to vyjde. Třeba právě tento měsíc to vaše snaženíčko bude úspěšné
![]()
Už se nám podařila píchnout injkce a raději jsme to hned pojisili…budeme se teď snažit každý den. Bylo by to krásné, kdyby jsi měla pravdu a tento měsíc se nám to povedla..byla bych šťastná jak blecha, jak dlouho se snažíš miminko?? ![]()
Ahoj, tak na dnešní kontrole jsem dopadla tak, že potvora cysta naštěstí odešla a na druhém vaječníku mám folikul 16mm. Zítra večer budu píchat Ovitrelle a v pondělí, jdeme na iui.
Takže z cyst nemějte obavy, opravdu odejdou samy. ![]()
Erousek
Fakt vám to moc přeju, aby se vám to tenhle měsíc podařilo… aby tohle snažení bylo to úspěšný!! ![]()
Jinak my se snažíme něco málo přes rok. Jednou se mi sice podařilo otěhotnět, ale bohužel jsem potratila. ![]()
A jak dlouho se snažíte vy?
@ajleenka
Ahoj kočko ![]()
Mám z Tebe radost, samé dobré zprávy. To je super
![]()
A s tou cystou jsi mě trochu uklidnila
Je pravda, že většinou odejdou s MS? Mně MS ne a ne dorazit…
Tak jak se to může „odplavit“ mně?
Dnes jsem 45DC a pořád nic… ![]()