Prasknutí folikulu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7697
8.6.13 08:20
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
8.6.13 08:44

@Rita84 Ano, mělo by to tak být. Taky jsem měla obavu, že neodejde, ale odešla. Doktorka mi doporučila Thiamin (je to vitamín B, volně prodejné), že prý by měl napomoci tomu, aby odešla. Hned po tom ultrazvuku jsem pro něj letěla, poctivě zobala a za týden jsem začala krvácet (jak jsem psala 21dc, normálně chodí 28dc). Možná dokonce i vím, kdy odešla, protože to jsem už byla 6dc, ms už končila, byla jsem v práci a najednou mě začal bolet podbřišek, tak jsem letěla na záchod a dokonce mi protekl i tampón, který jsem naštěstí ještě měla, i když jsem už jen špinila. Tak si myslím, že to byla ta potvora. Doktorka mi říkala, že mám počkat týden po tom, co bych to měla normálně dostat a kdyžtak dorazit na vyvolávačku, že ta cysta může způsobit, že se ms hodně zpozdí, tak ať zbytečně nečekám. Tak to zkus. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Erousek
9.6.13 17:48

Ahojky…no my se snažíme skoro rok a pořád nic, komplikuje mi to PCO, je to naše první miminko, rád bych ho měla přirozenou cestou, teprv tři měsíce beru clost., ten mi to už konečně trochu zlepšil, poprvé mám folikul 2cm, s přítelem na tom pracujeme od injekce, jak se dá.:) Doufám, že se nám to už podaří :zed:. Kdy má smysl si po pregnylu udělat TT? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
99
27.6.13 15:01

cysta

Ahoj holky, já už jezdím do caru. Sleduje mě folikuly. Tenhle měsíc jsem tam měla folikul 3cm a doktor mi říkal, že je to pravděpodobně ten z minulého měsíce, tutíž už cysta…řekl mi, že za čas praskne…za 3 jsem šla na kontrolu a cysta už nikde nebyla…praskla…pociťovala jsem jeden den hroznou bolest v břichu, pravděpodobně to bylo ono…takže klid :) ona není cysta jako cysta :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2833
27.6.13 22:41

@Verunousek
Holka kéž by jsi měla pravdu a bylo to tak i mým případě! :nevim: Já mám cystu už tak měsíc a furt né a né prasknout. :pocitac: No aspoň že teda neroste a není to na operaci. Dr. mi říkala, že buď odejde s MS anebo se vstřebá. Anebo otěhotním a ona zmizí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
28.6.13 08:41

Tak přeju hodně štěstí :)!!! Ono to určitě jednou příjde…já taky bojuju…mám všechno co může být :D…teď mi pro změnu řekl, že na mě nezabírají hormony a má to opačný účinek(klesá děložní sliznice)…stává se to vyjímečně, ale stává..a já to opět musím mít..já měla cystu 6cm, šla jsem na operaci a zjistili, že mám endometriozu…aspoň jsem přišla na problém, proč se mi nedaří otěhotnět už přes 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2833
28.6.13 15:48

@Verunousek
Počkej, tak ty jsi byla na operaci té cysty? Že u předchozího příspěvku píšeš, že dorostla jen do 3 cm a pak praskla. :think: :think:
Jinak Ti taky z celého srdce přeju štěstí, ať už se brzy zadaří a i my máme v náručích ty tolik vytoužená miminka. :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
28.6.13 17:17

@Rita84 nééé to byla jiná, ta která se prý jen tak neztratí nepohyblivá. Děkuji…už se to nějaký ten pátek, rok táhne :)…na cysty používám GYNEX + CYTOVITAL…jsou to bylinky…težko říci, jetli fungují, ale neublíží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.22 09:19

Folikularni cysta?

Zdravim holky, mam zrejme neco podobneho.. cyklus pravidelny cca 33-35 dnu s tim, ze mam pri MS vzdy neskutecne bolesti, piju ale caj od indianek, ktery mi je dokaze aspon castecne zmirnit. Pokazde, kdyz jsem byla na preventivce, tak mi dr rekla, ze to vypada na PCO, ze mam hodne malych folikulu, ale neni tam zadny dominantni. To ji ale nedoslo, ze nejsem v polovine cyklu a rozhodla na zaklade 3 preventivek cca 10 DC. Ted jsem tam byla dvakrat 17 DC a vzdy jeden velky dominantni folikul, sliznice ok, hormonalni profil ok. Predminuly mesic si me pozvala po ovulaci cca 27 DC a nasla pouze cystu 4 cm. Nevite, zda existuje opravdu pouze injekce pregnyl na prasknuti folikulu? Snazime se teprve 8 mesicu, ale dr to zatim nijak neresi, tak bych se rada zeptala zde. V druhe polovine cyklu me boli i podbrisek pri sexu, nevim, jestli na to muze mit vliv ta cysta. Predem dekuju moc. Zatim anonynym (nikdo nevi, ze se snazime)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.10.22 09:54
@Anonymní píše:
Zdravim holky, mam zrejme neco podobneho.. cyklus pravidelny cca 33-35 dnu s tim, ze mam pri MS vzdy neskutecne bolesti, piju ale caj od indianek, ktery mi je dokaze aspon castecne zmirnit. Pokazde, kdyz jsem byla na preventivce, tak mi dr rekla, ze to vypada na PCO, ze mam hodne malych folikulu, ale neni tam zadny dominantni. To ji ale nedoslo, ze nejsem v polovine cyklu a rozhodla na zaklade 3 preventivek cca 10 DC. Ted jsem tam byla dvakrat 17 DC a vzdy jeden velky dominantni folikul, sliznice ok, hormonalni profil ok. Predminuly mesic si me pozvala po ovulaci cca 27 DC a nasla pouze cystu 4 cm. Nevite, zda existuje opravdu pouze injekce pregnyl na prasknuti folikulu? Snazime se teprve 8 mesicu, ale dr to zatim nijak neresi, tak bych se rada zeptala zde. V druhe polovine cyklu me boli i podbrisek pri sexu, nevim, jestli na to muze mit vliv ta cysta. Predem dekuju moc. Zatim anonynym (nikdo nevi, ze se snazime)

Necetla jsem, co resili holky pred tim, tak napisu jennsvou zkusenost k tvemu dotazu…mam pcos, spousta malych folikulu, me se udelal dominantni folikul kazdy mesic (kontrolovano v CAR), jenze neprasknul, prerostl a praskl az s ms..pri ivf jsem otehotnela hned na prvni pokus po 4 letech snazeni prirozene. Na prasknuti mi davali ovitrelle, ale nezabral

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.12.22 06:52

Dekuji anonym za odpověď 🙂 Jinak opravdu nikdo nic ohledně folikularnich cyst?😔

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení