Práva přítele mé ex

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41209
7.4.20 18:03
@Anonymní píše:
po finanční stránce, tak dostává od vlastního otce dostatek, přítel ex nemusí dávat vůbec nic.

pokud reálně sdílí s matkou společnou domácnost a společně finančně hospodaří, tak se s největší pravděpodobností podílí i finančně. Kolik je podle tebe dostatek? navíc noví partneři se podílí i péči -) vozí na kroužky, perou, vaří, hlídají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.20 18:04
@PaníKadrnožková píše:
Ano, podili se. Co to bude obnaset v praxi, to je vzdy vyklad v konkretnim pripade. Jasne, treba vyzvedava, vozi, krmí, hlida - kdyz je rodic pryč. Na co jsem ja alergicka, kdyz nase Zloba pindala do vyberu školy a kroužků. Ted jsme meli jeste etudu s podepisovanim zakovske a vubec, nepreju si, aby Zloba resila prospech a chovani ditete s ucitelkou, kdyz oba s otcem jsme aktivni rodice. Neni důvod…Jak si to vymuzes prakticky uz je na tobe.

Uplne mi připomínás tu starou paní ze sociálka, která mi řekla jste přeci jen otec. :zed:

• Citovat
  • Upravit
41209
7.4.20 18:05
@Anonymní píše:
Uplne mi připomínás tu starou paní ze sociálka, která mi řekla jste přeci jen otec. :zed:

a to ti chtěla pomoct :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
7.4.20 18:07
@Lynx.lynx píše:
@Lama Lama 8o téda, tak to se omlouvám. Takže to se vztahuje na výchovu? Takže vlastně i naopak, se na výchově může podílet druhá přítelkyně chlapa, že? No tak to pak tady nechápu ty diskuse, kdy si ženský stěžují, že jim nextka zasahuje do výchovy :nevim:
Nemyslím to zle, tohle téma mě zajímá, jsem z rozvedené rodiny a ty vztahy tam byly hnusný. :think:

Tak ja si nedovedu představit, ze by tqm ten novej partner vůbec nijak nevychovaval, to mi i čistě technicky přijde nemožné :nevim: ale vadilo by mi to, proto mam v planu se nikdy nerozvest :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
7.4.20 18:08
@Anonymní píše:
Uplne mi připomínás tu starou paní ze sociálka, která mi řekla jste přeci jen otec. :zed:

Fakt? Tak to jsi nepochopil muj prispevek. Mame stridavou peci a proto mam za to, ze oba rodice maji dost moznosti uplatnit sva prava a rozhodovaci možnosti na to, aby se novi partneri do toho uplne nemontovali ;) a neboj, orava otcu mych deti jsou 100%osetrena ;)

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
7.4.20 18:09
@Keyllah píše:

Vid, pro dobrotu… :lol:

• Citovat
  • Upravit
72725
7.4.20 18:12
@PaníKadrnožková píše:
Fakt? Tak to jsi nepochopil muj prispevek. Mame stridavou peci a proto mam za to, ze oba rodice maji dost moznosti uplatnit sva prava a rozhodovaci možnosti na to, aby se novi partneri do toho uplne nemontovali ;) a neboj, orava otcu mych deti jsou 100%osetrena ;)

Cece, já su ráda, že exova nová baba je aktivní.. Ona prý dělá s postiženými dětmi a má celkově s dětmi velkou praxi, s malým dělá psi kusy, za me super. Že i navrhuje nějaké věci pro mě, aby se malý zlepšil atd? Za mě prostě fajn.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
7.4.20 18:19
@martina.se píše:
Cece, já su ráda, že exova nová baba je aktivní.. Ona prý dělá s postiženými dětmi a má celkově s dětmi velkou praxi, s malým dělá psi kusy, za me super. Že i navrhuje nějaké věci pro mě, aby se malý zlepšil atd? Za mě prostě fajn.. :think:

Takze vybira a za tvymi zády prihlasuje na konicky, rozhoduje, do jake skoly tvoje dite pujde a to tak, ze ty nemas sanci tambto dite dovezt apod? ;)…hele, muj prispevek se tykal situace, kdy si nekdo jiz citovany paragraf vylozi extenzivne a zacne sva prava vykonavat šikanozne ;) jinak vsem macecham zdar, samozrejme :mavam:

• Citovat
  • Upravit
72725
7.4.20 18:21
@PaníKadrnožková píše:
Takze vybira a za tvymi zády prihlasuje na konicky, rozhoduje, do jake skoly tvoje dite pujde a to tak, ze ty nemas sanci tambto dite dovezt apod? ;)…hele, muj prispevek se tykal situace, kdy si nekdo jiz citovany paragraf vylozi extenzivne a zacne sva prava vykonavat šikanozne ;) jinak vsem macecham zdar, samozrejme :mavam:

Tak tohle už je extrém, to ano.. U nás navrhuje.. A pak to projde radou, tedy schválením mě a ex.. Jinak chápu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
7.4.20 18:24
@martina.se píše:
Tak tohle už je extrém, to ano.. U nás navrhuje.. A pak to projde radou, tedy schválením mě a ex.. Jinak chápu :kytka:

Zivot je barevný :mavam:

• Citovat
  • Upravit
7.4.20 18:28

Tak třeba já osobně bych toleroval to, jako bio otec v téhle situaci, že by třeba dával jakési příkazy, např. Ať jde vynést koš, nebo uklidit nádobí a když by to dítě neposlechlo, tak by měl ten přítel to maximálně říct mámě toho dítěte a ta by to potom měla řešit. Ale neexistuje, aby ten přítel nadával za to tomu dítěti a už v žádným případě to dítě fyzicky trestal-facka, apod.
A taky je smutný to, že bio otec očividně chce a snaží se starat o to dítě a matka mu za to ani v podstatě neumožní to dítě vidět. Je to dost nefér vůči otci. Toť můj názor ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.4.20 18:48
@PaníKadrnožková píše:
Zivot je barevný :mavam:

To rozhodně :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
7.4.20 18:56
@Venetia píše:
A jak se určuje, že s ním žije?
Nebůj, tebe se to netýká, tvůj chlap nemá dítě v péči, ne?
JInak společná domácnost je nějak definovaná, si to vygoogli, to hledat nechci.
@Lynx.lynx píše:
@Lama Lama 8o téda, tak to se omlouvám. Takže to se vztahuje na výchovu? Takže vlastně i naopak, se na výchově může podílet druhá přítelkyně chlapa, že? No tak to pak tady nechápu ty diskuse, kdy si ženský stěžují, že jim nextka zasahuje do výchovy :nevim:
Nemyslím to zle, tohle téma mě zajímá, jsem z rozvedené rodiny a ty vztahy tam byly hnusný. :think:

Ne pokud nemá dítě chlap v péči. Je tam napsáno, pokud pečuje pouze jeden rodič, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
7.4.20 19:02
@Anonymní píše:
To by mě zajímalo kolik jsou reálné průměrné alimenty :think:

Odhaduji něco málo před 2,5 tis., možná i tak jsem příliš optimistická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
7.4.20 19:09
@Keyllah píše:
:mrgreen:
@PaníKadrnožková píše:
Fakt? Tak to jsi nepochopil muj prispevek. Mame stridavou peci a proto mam za to, ze oba rodice maji dost moznosti uplatnit sva prava a rozhodovaci možnosti na to, aby se novi partneri do toho uplne nemontovali

No, asi tak.
2 rodiče stačí. To, že je tam v interakci další dospělák ( koneckonců i další starší dítě) samo vede k tomu, že se nějak na výchově podílí. podílela by se i společně žijící babička, dědeček… Oddělit spolužití a výchovu nelze.
Ale celkově nemám ráda to nahražování rodičovských práv a potřebu se montovat do rodičovských záležitostí. Je fuk, jestli je to babka nebo nextka/nexťák.
A to oboustranně - nucení do rodičovských povinností ( na nextku hodit péč, na nextťáka hodit finanční zátěž ), tak přespřílišná vlastní angažovanost těchto osob.
U nás naštěstí toto až na vyjímky funguje. ( dostala jsem pár dobrých rad, jak vybírat velikost bot, jak by mělo dítě v druhé třídě číst, zda má spát ve společné posteli…; ale jak malé Buchtě roste, tak naráží na diskrepanci mezi teorií a praxi sama a dostává se holka do reality)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí