Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj poradí mi někdo jak nastartovat a udžet menstruační cylus když trpím PCO. Mám za sebou 2× ivf bez úspěchu ;(. Menstruaci ani ovulaci prirozene nemam
. Diky
Narovinu, kdo na to příjde dostane nobelovku. Lék na PCO neexistuje a popravdě už jsme zkusila lecos kdo co napsal a nrfungovalo nic.
@kapyka mě na pravidelnou menstruaci moc pomohl jeřáb ptačí, ale já potřebovala jen nahodit cyklus, zkrátit ho a mít jakž takž pravidelně nemám žádnou diagnózu
Jsou různé podpůrné vitamíny na PCO, cvičení Mojžíšovky, atd. Ale taky mi to moc nepomohlo. Nevím, jestli to má nějakou spojitost nebo ne, ale před 3/4 rokem jsem dostala velké balení wobenzymu a od té doby mám cykly po 30ti dnech. Nechápu, nevím, ale něco se stalo. I jsem otěhotněla sama od sebe (1. dítě je z ivf). Před porodem i po něm jsem měla cykly šílené, 60 dní většinou anovulační. Wobenzym jsem dostala, že jsem byla často nachlazená a hned další cyklus byl 32 dní, teď po půl roce jsem na těch 30ti dnech, ovulace dle měření bt je 16dc. Fakt nechápu, co se stalo, ale tělo mi naskočilo ![]()
Tak já mám PCO ovulaci a MS bez hormonů nedostávám…dcerku máme z IVF a teď užívám každý 20 DC Utrogestan 5 dní vkuse…abych MS dostávala, jinak jsem pořád lítala na injekce. Funguje mi to takhle dost spolehlivě…a myslím že mívám i ovulku. Antikoncepci jsem brala před porodem…a vzhledem k tomu že jsme po IVF už jsem si ji napsat nenechala, nehledě naa to že jsem po ni měla psychické problémy.
Příspěvek upraven 29.01.15 v 15:00
@kapyka mám pco od 12 let, abych měla ms pravidelnou musela jsem brát antikoncepci, ale tu už nesmím měla jsem z ní ve 20letech trombozu…pak jsem nějak zhubla, měla jsem stálý pohyb a kupodivu byla pořád pravidelná ale bohužel vždy bez ovulace…pak jsem zase kapánek přibrala a opět byla sem tam nepravidelná…když jsme se snažili o miminko napsali mi clostylbegit a ten hned na první pokus nastartoal ovulaci a hned se mi podařilo otěhotnět…po porodu mám ms jakž takž pravidelnou cyklus mívám 30-32dní jak kdy
a ovulku od té doby cítím každý měsíc…ted se snažíme o druhátko tak snad to půjde bez prášků…je to opravdu individuální a každé pomáhá něco jiného…prý hodně záleží na nějakých hodnotách toho pco v krvi nebo tak nějak
moc vám držím palečky aby něco zabralo ![]()
Mám PCO, nikdy jsem nemenstruovala, vždy jen s léky, pak jsem brala 8 let antikoncepci a pak když jsem chtěla otěhotnět samozřejmě nic. Takže klasika, driling vaječníků, hormony, metformin, bylinky, naštěstí hned první IVF úspěšné. Po porodu zase žádná menstruace, opět hormony, antikoncepce, při snaze o další dítě 2×IVF neúspěšné, neúspěšný KET, tak jsem si usmyslela, že jedno dítě stačí, přestala brát všechny léky(i ten inositol jsem brala). Na jaře jsem začala dělat pokojskou, opravdu fyzicky náročná práce, každý den jsem sotva funěla, trochu jsem zhubla(ale opravdu jen pár kilo) a začala se cítit líp a najednou dorazila menstruace. A další měsíce zase a zase, poprvé sama od sebe, ve 33… A teď jsem v pátém měsíci
!!!Nemohla jsem tomu uvěřit a jsem přesvědčená, že ten pohyb, jak píše i maminka přede mnou v tom hrál hlavní roli! A taky samozřejmě psychika, přestala jsem se tím úplně zabývat a když jsem začala na podzim zvracet nestačila jsem se divit
!