Právní problém - plot mezi sousedy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21091
2.6.20 16:57
@zoidberg píše:
I metr od hranice potřebuješ souhlas souseda. Jedině to udělat územním rozhodnutím, draze a zdlouhavě, ale i tak je soused účastníkem řízení a může se vyjádřit. V případě zakladatelky jde nejspíše o černotu.

Jenomže @Katastrofaobecna mně psala, že žádné ohlašování není potřeba. Tak jak to tedy je?
Já celou dobu žiju v tom, že je to tak, jak to píšeš ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
3.6.20 14:58
@P4ja píše:
Jenomže @Katastrofaobecna mně psala, že žádné ohlašování není potřeba. Tak jak to tedy je?
Já celou dobu žiju v tom, že je to tak, jak to píšeš ty.

Ohlášení potřeba vskutku není, postačí územní souhlas. Ale k němu musí být krom technického popisu a situacniho plánu hlavně souhlas majitele sousední nemovitosti v případě, že záměr je blíže než dva metry od hranice pozemku. Neexistuje, že by někdo postavil zeď na hranici bez mého souhlasu, okamžitě bych to zboural.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
3.6.20 16:00
@zoidberg píše:
Ohlášení potřeba vskutku není, postačí územní souhlas. Ale k němu musí být krom technického popisu a situacniho plánu hlavně souhlas majitele sousední nemovitosti v případě, že záměr je blíže než dva metry od hranice pozemku. Neexistuje, že by někdo postavil zeď na hranici bez mého souhlasu, okamžitě bych to zboural.

Tak asi tohle jsme dávali na stavební. Tam jsme to dávali my, ale stavěli společně se sousedy. A taky po nás chtěli plánek a i podpis od sousedů, i když jsme psali, že budovat budeme společně.

Proto jsem si myslela, že zakladatelka to má. A ví jak plot bude vypadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
2.7.20 13:51

Podle nového stavebního zákona plot do výšky dvou metrů ( pokud nehraničí s komunikaci nebo veřejným prostranství) žádné ohlášení ani územní souhlas nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová