Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Hezkou neděli.
Pokud zakoupím nebo dostanu darem parfém (parfémovanou vodu apod.) a chci si ověřit originalitu, na co se zaměřit, pokud je vůně pro mě nová nebo jen otestováná ze vzorků. Něco jsem už vyhledala, jak je to s např. ochrannou známkou „zelený bod“ (tmavší šipka směřuje doprava), tam mám vic produktů nad 100ml ( tam je údajně větší pravděpodobnost ), které nesplňují. Naivně jsem věřila, že nákup na N… garantuje, jak uvádí na svých stránkách, originalitu produktu. Ovšem s hrůzou jsem zjistila, že některé produkty - příkladem parfém francouzské značky, který jsem si zde před půl rokem zakoupila, je pravděpodobně fake. Jde o značku Montale Paris 100ml, která není u nás běžně dostupná v kamenných prodejnách, tedy jedinê objednat z origo kamenné prodejny v Paříži. Těch produktů je víc. Vyhledala jsem různá diskuzní vlákna, recenze, které se na tento velký internetový obchod zaměřily, není to pouze muj pocit.
Hm, tak to je dost naprt
- zatím jsem od nich montale měla před pár lety nějaké vzorky a neodhodlala se k nákupu velké lahve ale tak nějak to mám na seznamu přání.
Ale vlastně - hm, teď jsem si kupovala Chloe a vlastně voní jinak, než z parfumerek.
Shit.
Jo el nino není lepší, spíš horší…
Pokud máš na mysli firmu Noti~o… Tak o ní se už dlouho ví že prodává fejky..
@Ou tak vzorky mi přijdou ještě ok, plné balení už ne, mám ale na mysli Noti~o, tam teda vzorky ještě jako bonus chodí vylité, místo 2ml pošlou 1ml, jeden vzorek stovka
@Celeste97 👍tak jsem zase o něco chytřejší, že
Ne, na netu jsou padělky. Bohužel. Ceny nejsou reálné. Pracovala jsem jako vedoucí v parfumerii a vím jaké jsou nákupni ceny.
Rozpoznat jde celkem obtížné i já jsem jednou nedokázala rozpoznat když za mnou přišla sousedka a musela si vzít balení do práce abych to porovnala podle krabičky. Byl to opravdu vydařený padelek i vůně seděla, ale výdrž byla horší.
Podle mě lze na netu objednat jen dobrý a špatný padelek.
To raději počkám na akci v kamenne prodejně, něco připlatím ale vím že vůně bude vonět a vydrží.
@Ou fakt jsi ty napsala naprt???
všehoznalá ou…dnes asi sedí za monitorem jiná
@bedrunka01 o Notinu se to říká, že maji občas fake, ale já nemohu posoudit
Notino, zadne padelky neprodava, ale diky tomu, odkud je bere, ze cestuji po svete casteji nez Emil Holub a jak jsou skladovane, maji vydrz, jako maji
.
@Anonymní píše:
Ne, na netu jsou padělky. Bohužel. Ceny nejsou reálné. Pracovala jsem jako vedoucí v parfumerii a vím jaké jsou nákupni ceny.
Rozpoznat jde celkem obtížné i já jsem jednou nedokázala rozpoznat když za mnou přišla sousedka a musela si vzít balení do práce abych to porovnala podle krabičky. Byl to opravdu vydařený padelek i vůně seděla, ale výdrž byla horší.
Podle mě lze na netu objednat jen dobrý a špatný padelek.
To raději počkám na akci v kamenne prodejně, něco připlatím ale vím že vůně bude vonět a vydrží.
A můžu se zeptat, jak je to s tím " zeleným bodem“? Černá šipka má směřovat doprava, toto je M. A.C Prep +Prime
Příspěvek upraven 21.06.20 v 13:37
Některé značky nedodávají do ŽÁDNÝCH eshopů (max. do eshopu přidruženému ke kamenné prodejně). Takže koupit si Chanel na těchto stránkách rovná se koupit si padělek nebo něco někde přeprodané, určitě ne dodané původním dodavatelem. A jinak různé vůně mají různé “tajné” chytáky. Např. Lancôme, pro které pracuje má sestra, má uvnitř víček symboly. Když dělala v práci průzkum tohohle pochybného internetového trhu a dělala všechna možná komparační prohlášení, samozřejmě žádný z objednaných produktů žádný symbol ve víčku neměl ![]()
@Anonymní píše:
Některé značky nedodávají do ŽÁDNÝCH eshopů (max. do eshopu přidruženému ke kamenné prodejně). Takže koupit si Chanel na těchto stránkách rovná se koupit si padělek nebo něco někde přeprodané, určitě ne dodané původním dodavatelem. A jinak různé vůně mají různé “tajné” chytáky. Např. Lancôme, pro které pracuje má sestra, má uvnitř víček symboly. Když dělala v práci průzkum tohohle pochybného internetového trhu a dělala všechna možná komparační prohlášení, samozřejmě žádný z objednaných produktů žádný symbol ve víčku neměl
Zfalšovat ty symboly je výrazně snazší, než samotný obsah. Pokud kupuji dražší zboží, tak jedině přímo u výrobce, nebo u autorizovaných prodejců. A raději v zahraničí.
@Anonymní píše:
Některé značky nedodávají do ŽÁDNÝCH eshopů (max. do eshopu přidruženému ke kamenné prodejně). Takže koupit si Chanel na těchto stránkách rovná se koupit si padělek nebo něco někde přeprodané, určitě ne dodané původním dodavatelem. A jinak různé vůně mají různé “tajné” chytáky. Např. Lancôme, pro které pracuje má sestra, má uvnitř víček symboly. Když dělala v práci průzkum tohohle pochybného internetového trhu a dělala všechna možná komparační prohlášení, samozřejmě žádný z objednaných produktů žádný symbol ve víčku neměl
Právě proto si Montale nakonec objednám přímo z eshopu, který je přidružený ke kamenné prodejně promo této značky v Paříži. Kdyby šlo o triko, neřeším, ale vůně.
@Zumpa píše:
Zfalšovat ty symboly je výrazně snazší, než samotný obsah. Pokud kupuji dražší zboží, tak jedině přímo u výrobce, nebo u autorizovaných prodejců. A raději v zahraničí.
Jistě, že zfalšovat symboly je výrazně snazší, problém je ten, že většina značek si je samozřejmě hlidá, mají svá specifika podle druhu výrobku, apod. Nejsou to věci vždy jen tak na pohled odhalitelné a hlavně nejsou veřejné. A málokdy se potaří něco padělat tak, aby to bylo pro odborné oko, ve všech ohledech neprůstřelné ![]()
Myslíte, že z e-shopu Douglas je to sázka na jistotu. Nehrozí i tam fake?
@Powo píše:
Myslíte, že z e-shopu Douglas je to sázka na jistotu. Nehrozí i tam fake?
Ne, Douglas je normální společnost a noramálně s těmi značkami spolupracuje ![]()