Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak pokud jde o to, kdo si bude vybirat jako prvni, tak je opravdu zavedena praxe, ze prvni si vybira nepecujici rodic.
Zalezi co chces - pokud jen termin do kdy si muze vybrat, tak na to soud asi pristoupi v pohode. Pokud to, aby sis vybirala prvni ty, tak to musis hodne dobre oduvodnit, proc, ale muze na to taky pristoupit.
Pokud se tam budete stekat, tak to dopadne taky ze vam to urci soud jmenovite - otec napr. Druhy tyden v cervenci a prvni a druhy tyden v srpnu a basta fidli.
@Murutin píše:
Tak pokud jde o to, kdo si bude vybirat jako prvni, tak je opravdu zavedena praxe, ze prvni si vybira nepecujici rodic.Zalezi co chces - pokud jen termin do kdy si muze vybrat, tak na to soud asi pristoupi v pohode. Pokud to, aby sis vybirala prvni ty, tak to musis hodne dobre oduvodnit, proc, ale muze na to taky pristoupit.
Pokud se tam budete stekat, tak to dopadne taky ze vam to urci soud jmenovite - otec napr. Druhy tyden v cervenci a prvni a druhy tyden v srpnu a basta fidli.
Tak pokud to je tak, ze prvni si vybira nepecujici otec, tak se neda nic delat. Domluva u nas bohuzel 0. Necham to byt jak to je. Trapeni jsem si s nim zazila vic nez dost a chci mit klid. Tak holky diky
Ještě není nic ztracené, to leto asi mate na dohodě ne? My to máme také tak. Já udělala tabulku, do ni vykrizkovala kdy je školka, kdy byl třeba už obj tábor a poslala mu ji mailem ať si vybere (u nás byly 2 týdny) jaké chce a pošle zpět, ze podle zbývajících tydnu si bud vezmu dovolenou nebo naplanujeme dovolenou.
Když je to na dohodě tak to takto zkus mu podat.
@semisova píše:
Ještě není nic ztracené, to leto asi mate na dohodě ne? My to máme také tak. Já udělala tabulku, do ni vykrizkovala kdy je školka, kdy byl třeba už obj tábor a poslala mu ji mailem ať si vybere (u nás byly 2 týdny) jaké chce a pošle zpět, ze podle zbývajících tydnu si bud vezmu dovolenou nebo naplanujeme dovolenou.
Když je to na dohodě tak to takto zkus mu podat.
Dobry napad. Jestli na to pristoupi, on jede striktne rozsudek a domluva zadna. Od unora jsem potrebovala cas zmenit, kvuli praci a nevyhovel, ja mu vzdy vyhovela i s nahradnimi termíny z duvodu karanteny, coz nejsem povinna. Bud oba si budem vychazet vstric, kdyz bude potreba a nebo ani jeden. Nemuzu furt delat ustupky a kdyz potrebuji ja, tak je na me hozeny bobek. Je to… takze pokud nedopadne leto, svet se nezbori. Takze asi tak. Ale diky za radu
@Anonymní píše:
Tak pokud to je tak, ze prvni si vybira nepecujici otec, tak se neda nic delat. Domluva u nas bohuzel 0. Necham to byt jak to je. Trapeni jsem si s nim zazila vic nez dost a chci mit klid. Tak holky diky
Zkus ještě vydržet, než půjde syn do školy. Pak navrhneš k soudu změnu a dáš to otci natvrdo. Spravedlivě (prázdniny napůl nebo pravidelně po roce střídat) atd.
Mám dobré zkušenosti se střídáním veškerých prázdnin a s velkými prázdninami po měsíci, jeden rok má červenec a druhý rok má srpen. Přesným vypsání termínů, co kdy má, mu odpadl problém, že sděloval svůj čas s dětmi na poslední chvíli (zásadně 30. 4. večer
) a jak by mi zavařil.
Co tak vím, tak vstřícnost je velkým počtem jedinců (všech, nejen otců) považována za slabost. Tady doporučuji dotyčného tvrďáka vzít občas přes hubu, ono to dost pomáhá. ![]()
Ja mu nic neupiram. Nikde nepisu o tom, ze nechci aby si syna nebral. Resim ze oba uz pracujeme a otec si bude vybirat prvni. Misto, aby jsme se domluvili