Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano, co máte v rozsudku, to platí. pokud v něm má otec určený termín, do kdo ti má dát vědět, kdy děti chce, tak to tak bude platit i nadále. pokud se ti to nelíbí, můžeš podat na soud návrh na změnu.
Nemuzete se v zajmu ditete dohodnout jako dva dospely rozumny lidi?
Pokud to tak máte v rozsudku tak to tak platí pořád. Museli byste jít znovu k soudu na úpravu. A normálně se s nim domluvit nedá, že byste si do toho dubna dali vědět oba plány a nějak to přizpůsobili.
@sagina píše:
Ano, co máte v rozsudku, to platí. pokud v něm má otec určený termín, do kdo ti má dát vědět, kdy děti chce, tak to tak bude platit i nadále. pokud se ti to nelíbí, můžeš podat na soud návrh na změnu.
A jak to potom soud urci?
@zuza92 píše:
Pokud to tak máte v rozsudku tak to tak platí pořád. Museli byste jít znovu k soudu na úpravu. A normálně se s nim domluvit nedá, že byste si do toho dubna dali vědět oba plány a nějak to přizpůsobili.
Ono je problem uz ted se domlouvat. V unoru kdy jsem nastoupila do zamestnani, tak jsem ho zadala o zmenu vyzvedavani, z duvodu me prac.doby a nevysel vstric, takze musim z prace chodit drive a nadelavat.
@Anonymní píše:
no, to záleží na soudci
záleží na tom, co ty navrhneš jako optimální řešení, nakolik to bude nebo nebude tvému bejvalýmu vyhovovat a jak to celé posoudí soudce. jo, a ještě do toho má co kecat OSPOD, zda tvůj návrh je či není v zájmu dítěte.
jako umím si představit, že ti soud vyhoví, pokud třeba budeš žádat, aby se otec rozhodl do konce února, protože ty musíš v práci požadavky na dovolenou nahlásit do konce března, a poté už hrozí, že nebudeš moc zajistit péči o dítě v době prázdnin, protože budeš mít třeba nahlášenou dovolenou na stejnou dobu, jakou si později vybral otec a jindy už ji nedostaneš. ale nejsem si jistá, jestli soud přihlídne jenom k tomu, že když si vybírá otec první, tak ty se cítíš jako rodič druhé kategorie. například.
Tak vzhledem k tomu, že má jen tři týdny z nějakých devíti tak bych byla rozumná a nechala mu výběr. Předpokládám, že pokud syn pojede na tábor, tak ho budeš zajišťovat hodně dopředu, takže to mu řekneš co nejdřív, a on snad nebude takový hlupák, aby si svůj týden dal si termínu, kdy mu ji nebudeš moct dát.
Příspěvek upraven 21.02.21 v 19:09
@Mar__tanka1983 píše:
Tak vzhledem k tomu, že má jen tři týdny z nějakých devíti tak bych byla rozumná a nechala mu výběr. Předpokládám, že pokud dcera pojede na tábor, tak ho budeš zajišťovat hodně dopředu, takže to mu řekneš co nejdřív, a on snad nebude takový hlupák, aby si svůj týden dal si termínu, kdy mu ji nebudeš moct dát.
Synovi jsou 4.
Dej mu spravedlivě polovinu prázdnin buď na střídačku po dvou týdnech nebo jeden rok červenec a další rok srpen a budeš mít po dohadování.
@Anonymní píše:
Synovi jsou 4.
Jo, já myslela, že když si mluvila o RD s mladší, tak že je syn starší a už bude ve škole, pardon
ale i tak, ten základ se nemění. Vybírá si tři týdny z devíti, nechala bych ho si vybrat. Žádost k soudu pro jiný návrh by taky mohli znamenat, že se bude hýbat i s těmi týdny a to bys asi taky nechtěla, ne? Jinak mám takový pocit, že to, že si „nepecujicí“ rodič vybírá a druhému dopředu hlásí týdny, je zavedena praxe, pokud se oba dohromady nedomluvite jinak
![]()
@Anonymní píše:
většinou, když se rodiče nedohodnou, tak střídání v rámci roků. Jeden rok má jeden rodič víc dní z prázdnin. A další rok ten druhý.
@K2 8611 píše:
Dej mu spravedlivě polovinu prázdnin buď na střídačku po dvou týdnech nebo jeden rok červenec a další rok srpen a budeš mít po dohadování.
Ty 3.tydny nejsou na sebe navazujici, coz si zadal u soudu.
A nejsi trochu sobecká? Otec se starat evidentně chce a není to samozřejmost, tak proč mu to nějak upírat. Naopak bych mu třeba ještě týden přidala, aby si ho děti užily.
@Mar__tanka1983 píše:
Jo, já myslela, že když si mluvila o RD s mladší, tak že je syn starší a už bude ve škole, pardonale i tak, ten základ se nemění. Vybírá si tři týdny z devíti, nechala bych ho si vybrat. Žádost k soudu pro jiný návrh by taky mohli znamenat, že se bude hýbat i s těmi týdny a to bys asi taky nechtěla, ne? Jinak mám takový pocit, že to, že si „nepecujicí“ rodič vybírá a druhému dopředu hlásí týdny, je zavedena praxe, pokud se oba dohromady nedomluvite jinak
![]()
Takze v praxi to tak nechaji? Je tu vlastne i to, ze je prazdninovy provoz skolky a potrebuji castecne kryti o prazdninach. To je vlastne i ten problem, ze pokud otec bude vedet termin provozu skolky, tak on je schopny si ji vzit v teto dobe, aby me to zavaril s hlidanimtim, ale to soudce nebude zajimat
Dobry den, jdu si pro radu. Otec ma stanoveny prazdninovy styk se synem v lete. Vzdy musi dat vedet do konce dubna, jak si syna bude brat. Ma si urcit 3.tydny. Doposud jsem byla na RD a samozrejme mel otec prednost, kdyz jsem byla s mladsi na RD. Ted chodim do prace a moje otazka zni, jak to bude ted, kdyz jsem zamestnana, bude mit otec stejny pravo jak j mentalne je v rozsudku a urcit si prvni on, jak se synem bude travit prazdniny? A ja se musim podridit? Jde me o to, ze jestli ja budu na druhe koleji, kdyz jsme ted rovnocenni a oba pracujeme? Snad mi rozumite