Prázdniny doma

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.1.25 18:24

Prázdniny doma

Jakou část prázdnin necháváte děti jen tak existovat doma, pokud máte zahradu a bazén? Chápu, že v bytě to asi nejde. Mé okolí má v půlce ledna detailně rozplánované prázdniny a já jsem v tomhle úplně marná. Budu ráda, když pokryju polovinu týdnů a to jsou v tom i přáměšťáky. Je dítě chudák, když se taky nudí a nemá nonstop program?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21474
20.1.25 18:34

Tak já nechávám děti nudit se doma i v tom bytě. Spíše lituju ty, které se o prázdninách vždy jen otočí na jeden dva dny vyměnit kufry a už zase někam jedou. Vždyť to je neskutečně hektické. Jo a my zatím máme jen naplánovanou rodinnou dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32864
20.1.25 18:37

Máme program tak na 4 týdny. Zbytek volitelně, aktuálně, podle počasí a chuti, a peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
20.1.25 18:37

Tak záleží, kolik je dítěti let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75940
20.1.25 18:38
@Anonymní píše: Více

tak ono je docela rozdíl, jestli se doma nudí sám 7letý nebo 14letý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.25 18:42

Osm let a na pobytový tábor jet nechce. Když si vzpomenu na své dětství, byla jsem buď po táborech nebo se nudila na chatě. Nevím, jestli nedělám něco špatně. Je to jedináček a kamarádi tu přes léto moc nejsou.

• Citovat
  • Upravit
34473
20.1.25 18:50
@Anonymní píše: Více

Osmileté dítě bych nenechala půl prázdnin sedět doma a nudit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75940
20.1.25 18:53
@terien píše: Více

osmileté dítě bych vůbec nenechala samo doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21674
20.1.25 18:56

Tak to je dost blbé, osmiletě dítě půl prázdnin samo doma, bez kamarádů, bez zážitků. Ten buď totálně zlenivý a už se s ním nedomluviš nebo se bude těšit i na odnos tříděného odpadu do kontejneru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75940
20.1.25 18:57
@mado píše: Více

nebo si vypálí oči na tabletu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8777
20.1.25 19:00

My jsme vždy spíš řešili aktivní rodinu, která se urputně o děcka rvala. Tak si naplánovali prázdniny, že jsem kolikrát byla naštvaná, že nám nedají prostor jen pro sebe. Hlavně můj otec. Ideálně všech pět vnoučat a na celé prázdniny si posbírat. Na organizovaný program (tábor) delší dobu děcka už nechtějí. To jsme je nikdy nenutili. Měli možnost volby. Už jsou ve věku. Kdy si organizují sami čas. Nejstarší dá přednost část léta brigádě. A zbytek chce volno bez organizace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6860
20.1.25 19:00

U nás je program tak na 4 týdny, 1 týden dovolená s náma, týden s tchýní na dovolené, a po týdnu u babiček na prázdninách. Zbytek jsou doma. Měli jsme tak vždycky i když byli menší. Teď jsou rádi, že mají čas na kámoše, chodí na hřiště kde můžou hrát fotbal, basket, pinec, volejbal. Sem tam u nějakého kamaráda přespí nebo někdo u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21674
20.1.25 19:01
@stinga píše: Více

No to v každém případě.
Netuším, co bude dělat sám i na té okoukané zahradě. Zahradu ocení předškolní děti, větší už potrebuji právě ten svět za plotem, budovat sociální vazby a rozšiřovat si obzory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13711
20.1.25 19:03

Záleží na tom dítěti, co chce dělat. My nikdy nemáme program rozplánovaný na celé prázdniny. Když byl syn na prvním stupni, tak taky nikam na tábor nechtěl. Měli jsme dva týdny rodinnou dovolenou a pak prostě byly víkendy u jedné nebo druhé babičky, výlety, koupání atd. Někdy byl i sám doma, někdy šel se mnou do práce. Naštěstí nemáme úplně pracovní dobu od pondělí do pátku, takže jsme se nějak vystřídali. Ale někdy určitě byl i sám doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.25 19:03

U nás to je na dítěti. Jedno dítě je větší část prázdnin doma a je šťastné. Máme pár výletů, tábor, chalupa, babičky, dovolená. Většinou poměr 6 týdnů doma a 3 týdny někde.
Druhé dítě si plánuje prázdniny od 8 let samo :lol: Domluví si všechny prarodiče, má 2 tábory, je s tetou, máme dovolenou. Loni to bylo 7 týdnů někde a 2 týdny doma a z těch 2 týdnů nám tu na týden přibyl jeden kamarád.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix