Prdíky u 6týdenní dcerky – co dělat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
314
28.10.10 11:32

prdíky

Ahoj holky, potřebuju se poradit.Vím, že na tohle téma už je tady spousta diskusí, i jsem je pročetla a vš vyzkoušela-masaž bříška, gel na pupíček, dávání na bříško, kapičky Infacol, nahřívání bříčka, klubíčkování a nic nepomáhá. Malé je šest týdnů a každý večer tak od 18h do 2h ráno nám propláče a kroutí se jak žížala. Už ani nic nejím, kromě rýže a masa a stejně to nepomáhá, jsem z toho zoufalá, že nevím, jak jí pomoci a taky unavená, protože spím v noci tak 4 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26894
28.10.10 11:47

Zkoušela jsi rektální rourku? Když bylo nejhůř, tak jsme použili, malýmu se ulevilo, nabaštil se bez kroucení a pak konečně usnul, jinak řval 2-3 hodiny v kuse a nebyl k utišení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
28.10.10 12:11

To jsem nezkoušela, nemůžu jí tím nějak ublížit? A kde se prodává, v lékárně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26894
28.10.10 12:26

Jo jo, v lékárně. Já se ze začátku taky bála, ale když budeš opatrná, tak se nic nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
28.10.10 12:28

Ahoj :mavam:
tak mi měli úplně stejný problém, malé je teď už 10 měsíců, ale do 3 měsíců byla obrazně řečeno na ‚zabití‘. Také to začínalo kolem 6 večer a trvalo do 11, někdy do 2 do rána. Každý den to mělo naprosto stejný scénář. Jedla jsem pouze vývary, jablka, banány a ryby. Tím můj jídelníček končil, ale bylo to úplně jedno. Plakala, i když jsem byla o hladu. Jediné, co nám trošičku pomáhalo byly třešňové pecky nahřáté v mikrovlnce. Dali jsme jí to na bříšku a přitulili k sobě. Někdy to pomohlo, někdy ne. Přidávali jsme Sabsimplex, který byl úplně k ničemu, od 1měsíce Babycalm, feniklové čaje, vyzkoušeli jsme i drahé probiotické kapky, bez výsledku. Pak jsem objevila kapičky Bifiform, ty nám pomohli. Ale jak se prdíky objevily, tak zase kolem 3 měsíce zmizely :-) . Mušíš mít pevné nervy, je až neuvěřitelné, jako spánkovou deprivaci dokážeme zvládnout, ale říkej si, že to prostě jednou přestane. A ono přestane. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
28.10.10 12:38

Přesně jak píšeš, každý den pravidelně večer stejný problém, už ráno mám hrůzu z dalšího večera, jsem nevyspalá,nic nejím a myslím, že i to, jak jsem ve stresu na malou negativně působí. Zkusím ještě ten pecičkový polštářek, ale nevím, jestli to zabere, bříško jsme nahřívali plenkou a nic :-( :-( :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
28.10.10 12:40

Ahojky :mavam: tak to jsme na tom stejně.Mám 6týdenního chlapečka a to je něco s těma prdíkama.Pořád pláče a kroutí se.Vyskoušela sem skoro všechno.Vubec skoro nespim jestli tak 4hodky denně to je hodně. :-? Bojim se něco sníst aby malej zase netrpěl.Tak jím větřinou vývary,banány a né moc měkkej chleba aby ho to nenadýmalo.sem s toho vyřízená 8-o tak přeju pevné nervy :potlesk: protože vim jaké to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
28.10.10 12:43

Pozor na jabka, ty hodně nadýmají. Taky kuřecí maso a sýry… já byla první 4 měsíce jen na hodně starým suchým chlebu se salámem, na banánech a na kefíru. Trošku lepší to bylo po Babycalmu a super nám pomáhal jeden cvik z Vojtovky, kdy se přetočila skrčená nožička nabok přes bříško, to pak byly rány jak z kulometu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
28.10.10 12:44

Banány třeby mýho prvního syna děsně nadýmaly, taky čokoláda … :nevim:

A co ten peckový polštářek z DM drogerie? Holky si ho chválí, ale vyzkoušeno nemám. A nebo Baby calm kapky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
28.10.10 12:45

Holky, tak já vám držím jenom pěsti, tohle znám a musím říct, že dokud jim „neuzraje“ trávicí soustava, tak stejně problém nezmizí :zed: . Já pila a piji litry fenyklového čaje, všude přidávám anýz a kmín, brzo jsem přišla na to, že doporučované střídání prsa je k ničemu a vše zhoršuje, takže kojím jen z jednoho a nejdřív za hodinu a půl z druhého (teď už ne, ale dodržovala jsem do čtyř měsíců) :think: U masáže to chce pořádně zabrat, kolikrát cítím pohyb střívek pod rukama a pak to jen lítá. Malému bude sedm měsíců a se zaváděním příkrmů jsme tam kde jsme byli :zed: Přes den OK, ale jak se v noci nehýbe, tak ho to taky pěkně potrápi. Dávej hodně na bříško :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
28.10.10 12:52

A po jak dlouhé době kojíš? Naše malá byla totiž tak vyplakaná a unavená, že dokázala spinkat i 5 hodin v kuse. Jenže pak byla tak vyhladovělá, že hrozně hltala, napolykala hrozně moc vzduchu a prdíky byly na světě. Zkoušela jsem jí i budit po 3 hodinách, aby jedla pravidelně, ale bylo to jedno. :nevim: Ona je totiž takový malý nenažránek a hrozný hltoun, jako kdyby jí to měl někdo vypít. Doktorka mi později poradila, abych před kojením odstříkala trošku mléka, měla jsem ho totiž hrozně moc a prsa byla přímo k prasknutí, hlavně první měsíc. Zkus to také, není v prsou potom takový tlak a mléko nestříká tak moc rychle. Nestíhají potom pořádně polkat, hltají a pak škytaj. Nám to teda nepomohlo, ale každé miminko je jiné, třeba budete úspěšnější. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
flamenga
28.10.10 12:56

skús iné kvapky, jedny niekomu zaberajú, druhému nie… u nás mali úspech kvapky Espumisan… dávala som mu ich pred každým kojením, neskôr do každej fľaše… teraz má 4 mesiace a týždeň a máme svätý pokoj… mám pocit, že ako skončil tretí mesiac, tak ako keby uťalo a bruško nebolí…

a pozor na fenykel… nafukuje :wink:

ak kojíš, tak pozor na techniku kojenia, aby bábätko nenasávalo veľa vzduchu… ak krmíš z fľaše, tak dávaj pozor, aby bolo v cumlíku mlieko, nie vzduch

• Citovat
  • Upravit
35545
28.10.10 13:06

Flamenga prosím Tě a to jsi četla kde, že fenykl nadýmá? to slyším prvně, právě naopak :wink: Espumisan jsou kapičky pro kojence? Já jedla tobolky, část pak přejde do mléka, ale jinak nevím.
Kromě Sab simplexu existuje Lefax, někdo chválí, že je lepší, rozhodně má lepší dávkovač. Jinak přírodní je Babycalm, ten dávám dodnes na noc :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
flamenga
28.10.10 13:14

kozisek by si sa čudovala, ako vie fenyklový čaj nafukovať niektoré bábätká :wink:

ešte mi napadlo,že na boľavé bruško je dobrý aj harmančekový čaj… niekto dokonca robí umelé mliečko do harmančekového čaju

• Citovat
  • Upravit
flamenga
28.10.10 13:16

a tu je ten espumisan pre deti

http://www.magister.sk/…isan-l-30ml/

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat