Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
já používám babycalm ten je čistě přírodní a zdá se mi mnohem lepší než sab simplex..
babycalm dávám před každým kojením…sab jsem dávala taky…ale z toho čistě přírodního mám lepší pocit,i lépe zabírají
stojí cca 135 kč
jo a dávala sem sab simplex, ted tedy ty babycalm
vždy těsně před kojením na lžičku + pár kapek mého mlíka a lžičkou do pusinky, pak sem přebalila a kojila
Děkuji za tip. Tak zatím není potřeba dávat kapičky tak často, spíš se mi teď osvědčilo dát odpoledne před kojením a v noci opravdu problém s bříškem nebyl, jestli to může až tak dlouho působit nebo si to jen namlouvám…
Ahoj holky, prdíky nás také pěkně potrápily:-( Po každém kojení pláč. Přitom jsem jedla jen zdravě, nic nadýmavého, ale bohužel. Bříško jsme nahřívali, masírovali, ale nic nezabíralo:-( Až jsem se v lékárně pořádně pozeptala, tak mi doporučili Probiotické kapky BioGaia a nevěřila bych tomu, dokud jsem nevyzkoušela. Opravdu nám pomohli, takže posílám skvělý tip dál a snad vám také pomůžou.
Nám hodně pomohly kapičky Bio Gaia a v noci poloha na břiše s nožičkama pod sebou (někdy je pod sebou nemá, ale i tak to pomáhá). Taky mu občas zvednu nožičky na bříško, namažu prdýlku rybí mastí a jemně hladím (masíruju je silný slovo) „dírku“, uvolní se a to to pak lítá
Ty kapičky jsou dost drahý (650,– taková malá lahvička) a u nás fungujou jen když se dávají pravidelně. Bohužel musí být v lednici a tu máme o patro níž, takže nám často ty bacily pochcípou
a nebo se při odšrubování uzávěru odstraní i kapátko a já jak si toho nevšimnu je všude rozleju
a tak vychází ještě dráž… Taky jsem slyšela, že doporučují koupat v kyblíku tommy tub. My ho máme a nemám pocit, že by to nějak ovlivnil…
Mému chlapečkovi bude 6 týdnů,taky se svíjí bolestí bříška,tak moc děkuji za rady a podporu,musím být trpělivá a počkat,až doroste.On tedy prdí docela hezky,někdy až strašně moc,mě spíš stresuje ta jeho stolice,přijde mi průjmovitá,skoro každá plínka je pokaděná a je to řídké.Barva normální,žlutá,jako míchaná vajíčka.Na váze taky přibývá hezky,je plně kojený.Mám to nějak řešit?Může to být třeba alergie na bílkovinu kravského mléka?
Nevím, ale u nás se stolice změnila na kašovitou teprve včera (2,5 měsíce), do té doby byla pořád taková vodička s cuckama. Doktorka to viděla a prej je to tak v pořádku…
Teenule bohužel tě asi zklamu, ale fakt budeš muset vydržet. U nás to trvalo 4,5 měsíce, než se bříško uklidnilo. Ale rozhodně doporučuju BIO Gaia a cvičit s nožičkama, aby se prdíky uvolnily.Taky občas zabral ohřívací polštářek… Pomůže to, ale úplně „nevyléčí“. Zažívací trakt prostě musí dozrát. Přeju pevné nervy ![]()
Esoteric-dekuju,to me docela uklidnilo,te alergie bych se fakt bala,uz takhle nemam skoro co jist,jak se snazim vyhnout drazdivym a nadymavym potravinam a kdybych mela vysadit jeste mleko a mlecne vyrobky,tak asi umru hlady
Pokusim se obrnit trpelivosti a budu si rikat,ze nas,ktere marne chovame,zpivame,uklidnujeme,houpeme, apod.je vic ![]()
Ahojky,
chtěla bych poprosit o radu. Malé je víc než 3 měsíce a pořád nás trápí prdíky. Teď bylo 14 dní tak nějak klid, ale zase to začalo na novo. Přes den je protivná, nic jí nezabaví, brečí a občas i křičí a v noci se kroutí, ale ještě se to dá a trošku spí. Zkoušela jsem všechny možný kapičky i ty bio gaia a fakt nic nepomohlo, zkoušela jsem dávat i hipp fenyklový čaj a po tom brečela ještě víc. Zkoušela jsem dávat teplé obklady a masírovat bříško pupíkem. To docela zabralo, ale tak na 2 dny a teď už ani to nepomáhá. Už fakt nevím co s tím. Malá budí celou rodinu a přes den není taky klid. U doktorky jsem s ní byla už 2krát a vše je v pořádku ohledně kakání, jezení a přibírání. Tak já nevím. Holky prosím poraďte mi ![]()
Naší malé je 5 týdnů. Taky dost trpěla prdíkama a přes den vůbec nespala, ale když ji dám na bříško, usne a spí i 4h. Vím, že se to nemá, ale ona je tak spokojená a pěkně se vyprdí. Taky cvičíme nohama, když jí to zrovna kroutí, ale musí se pořádně (přimáčkout k bříšku silou a hodně je zvednout, skoro až k uším jak už tu někdo psal) jinak to nemá cenu. Dáváme taky před kojením Espumisan, doktorka doporučila 10kapek, 5 je prý málo, ale nevím, jestli pomáhá…každopádně to nezhoršuje a nechci zatím riskovat vysazení a návrat prdíků, který se postupně zlepšujou. Hodně sil!
Na bříšku právě taky moc dlouho nevydrží. Já si už právě nevím rady no. Já jsem jí taky zkoušela dávat espumisan a přišlo mi, že je to pořád stejné. Tak jsem ho zase vysadila. Já jsem právě i měla strach, abych těma všelijakejma kapičkama tím ty prdy akorát nezhoršovala. A dáváte espumisan před každým krmením? Já jsem dávala těch 5 kapiček, tak možná proto to nezabíralo tolik. Uvidím, počkám ještě pár dní a když to bude stejné tak espumisan znovu nasadím a zkusím dávat těch 10 kapek. Mockrát děkuji za radu ![]()
Dáváme 10 kapek před každým denním kojením kdy nezapomenu
prostě skoro vždycky. V noci nedávám.
Tak já to taky vyzkouším. Už jsem někde četla, že v noci by se neměly dávat. Nevím teda proč když vlastně večer a v noci je to nejhorší aspoň teda u nás, ale vyzkouším je také dávat jen přes den. Ještě jednou moc děkuji ![]()
No, já mám trošku podezření, že on ten pláč navečer třeba začně prdíkama a bolavým bříškem, ale dost velkou měrou se na tom podílí i celková únava a rozmrzelost. Jak začnou, neumí se uklidnit a pláčou pořád. Trochu malou podezřívám, že pak už kňourá a sama neví proč
ale třeba se pletu. My pak na noc dáváme do zázračný zavinovačky, což se jí sice nejdřív nelibí, ale pak se uklidní a hezky (na dlouho) usne.