Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Do zavinovačky jsem jí taky dávala protože mi přišlo že v ní byla klidná jak přes den tak v noci, ale jelikož je to už kus ženský tak je na ní trošku malá no. A ještě se chci zeptat za jak dlouho se ty prdíky zlepšily po tom espumisanu? Dnes to bude druhý den co jí je dávám ve dne, ale nepřijde mi, že by na tom byla líp. Dokonce jsem jí musela vzít do kočárku aby se trošku uklidnila, protože ječela jak divá a tím budí celý dům. A já jí nemůžu nechat křičet, protože zrovna manžel pracuje v noci a přes den spí. Někdy už nemám síly jí pořád uklidňovat a sama se přitom ani nevyspím. A i mě kolikrát mrzí, že se teď tolik nesměje jako se smála když prdíky na chvíly přešly, ale to bylo jen na dva týdny a teď je máme zpátky. V té době byla úplně suprová, večer chodila hezky spinkat bez brečení, v noci dobře spala a přes den si víceméně hrála sama. A teď se od ní pomalu nehnu ani na vaření.
Na prdíky používáme bylinou mastičku PUPÍK dá se sehnat v každé lékárně a stojí okolo 50kaček a taky feniklový čaj a když nic nepomáhá tak rektální rourku
No tu máme a používala jsem jí asi 3 týdny a nepomohla, takže fakt už nevím co mám vyzkoušet. Už druhý týden bojujeme a opravdu už mi docházejí síly
Ale snad to zvládneme. Malé už budou 4 měsíce za dva týdny tak se modlím aby to skončilo.
Ahoj holky,
malému je 12dní. už asi tři dny ho trápí asi prdíky. Pořád jakoby tlačí a bručí u toho přitahuje nožičky k bříšku, vyložene nebrečí jako to u kolik bývá. Ale trápí ho to i při spaní tak, že ho to budí. Při tom kadí normálně tak je mi divné, že by to byly prdíky. Máte to někdo taky tak?
Díky
Ahoj, malej mi to taky dělal, hlavně k ránu, až mi kolikrát přišlo, že tlačí ze zvyku ![]()
Nasi male je cerstve 6 tydnu a trapime se od zacatku presne jak pise zakladatelka. Navic posledni tyden chce na prso á 1,5h… Druhym dnem davame kapicky BioGaia a BabyCalm - po nem se mi to zda trochu lepsi. Aspon se nekrouti a neplace pri kojeni. Snad zaberou probiotika. Jinak jsme zkousela Sab, Infacol a nic. Krom toho samozrejme masirujeme, cvicime nozickama, ja nejim nadymave…atd, proste takovy ‚prdikovy rezim‘. Nastesti mala v noci docela spinka - mezi kojenim vydrzi i 4,5h. Par prorvanych noci jsme ale taky zazili. Ale musime vytrvat, nez se strivka rozhybou… Kamaradkam to trvalo u deti i 6-9mes.
pevne nervy, maminky!
@Tea Ahojky,my pouzivali kapky INFACOL a ty byly teda moooc super…Malymu zabiraly hned…A mazala jsem i mastickou, jmenem PUPIK!!
Holky pomooooooooooooc
…malému bude za pár dní 6 týdnů a trápí nás prdíky. Hrozně se kroutí a pláče…A to až tak, že vždy krásně usne a po několika minutách se vzbudí, protože ho bolí bříško…Jediná poloha, ve které vydrží spinkat je, že si ho dám na sebe a spí bříškem na mě…jenže pořád takhle spát nemůžeme! Od soboty mu dávám BioGaia, ale účinek je prý až po týdnu nebo někdy vůbec…Moc bych mu chtěla ulevit, tak prosím o rady.
S nožkami cvičíme, ale to pomůže jen chvilkově, bříško jsme taky nahřívali, ale účinek taky žádný. Rourku i teploměr jsme použili párkrát.
![]()
Pokud neblinka a mas monitor, zkus ho dat na brisko i do postylky. Kojis?
Mala na brisku krasne poprdavala, ale na prsou spala taky rada. Nase je hodne nafoukla kdyz piju mliko, posledne jsme jely obe po pecenych kastanech. Neboj, to zvladnete.
@pikola Zkusím ho nechat spinkat na bříšku…ale raději pod dohledem, i když mám monitor, tak se bojím ![]()
Zkus treba chvili pres den. Ja nechavala i kus noci, ale vim, ze se to nema. Ale spala tak jak spalek
jinak cvicit, masirovat brisko olejem nebo pupikem po smeru hodin, nahrivat, kapicky.
@pikola S nožičkami cvičíme, bříško taky masírujeme a od soboty dávám BioGaia, tak uvidíme. Kromě kapiček, které má jednou denně děláme vše při každém přebalování ![]()
Tak jeste espumisan
vic uz asi nenadelas a budes to muset prezit
az se zacne vic hybat, bude lip.