Prdíky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Tea
116
18.2.11 10:02

Prdíky?

Ahoj holky,
mám 5 týdenního chlapečka a od narození nás trápí prdíky. Prakticky celý den je nespokojený, kroutí se, bručí, tlačí a hlavně neustále pláče a pobrekává, někdy to dostane opravdu grády a to pak nejde utišit vůbec ničím. Už jsme toho vyzkoušeli hodně, ale nic pořádně nepomáhá. Teď mu dávám Baby Calm kapičky a zdá se to o trošku lepší, ale stejně přes ten den málo spí a spíš brečí. V noci když se mu konečně podaří usnout, tak i docela spí v klidu. Přes den je klidnej akorát u kojení, ale hned potom začne plakat nanovo a v kočárku to taky jde. Jinak u nás jsou prakticky dva stavy, buď spí nebo pláče, nic mezi tím. Nepomáhá ani chování, to je ještě mrzutější a tak ho položím do postýlky a buď u něj jsem a nebo mu lítám dávat aspoň dudlíka, to na pár minut pomůže a pak je to nanovo. Trápí mě to, že je tak nespokojený a říkám si, jestli jsou to opravdu jen prdíky (u doktora vše ok, má i hezké přírůstky, hlady to tedy není). Máte taky takovou zkušenost s celodenní plakáním při prdíkách? Jak dlouho to tak může trvat? Snažíme se ho něčím zabavit, dávat na bříško, ale on nemá o nic zájem, jenom pořád brečí a mručí. Budu ráda za každou odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2673
18.2.11 10:12

Asi tě moc nepotěším :-D Malé jsou přes dva měsíce a trápí nás pořád.Zkoušeli jsme sabsimplex a ten nepomáhal.Koupila jsem ji od Hipp fenyklový čaj a po lžičkách ji dávala,a řvala snad ještě víc.Tak nedáváme nic a nechci to zakřiknout ale je klid.Malá je klidná a spokojená.V noci spí bez problémů.Ale kamarádka si ten čaj moc chválí,každému asi sedí něco jiného :nevim: Snad to brzy přejde :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
18.2.11 10:16

ahoj, trvat to může do té doby, než mu doroste zažívání, mělo by se to upravit kolem 4 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
18.2.11 10:20

Ahoj,
tak nás trápily prdíky strašně dlouho a dokonce paradoxně nezabíral ani fenyklový čaj. naopak to zhoršoval. baby calm taky nic moc, osvědčilo se nám dávát sab simplex v kombinaci s probiotickýma kapičkama BioGaia. :palec:
tak pokud jste ještě probiotika nezkoušeli, šla bych do toho.
jinak na tyhle brečící stavy jsme používali lehátko na krmení a houpali a houpali a houpali..
Přeji pevné nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3751
18.2.11 10:32

:mrgreen: Tak my dávaly taky baby calm, lefax a vše pomohlo jen na chvíli. Pak mi známá poradila, že když kojím ať piju fenyklový čaj od megafyt a ono to do druhého dne zabralo :dance: :potlesk: , takže jsem cca 2 měsíce pila jen fenyklový čaj. Teď je malé 5 měs a dám si tak jeden denně prože mi zachutnal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
18.2.11 10:36

Ahoj,

no nepotěším Tě… U nás jsme první tři měsíce strávili utěšováním, konejšením, houpáním na balónu. Fakt nekecám. Kubík brečel někdy non-stop 24hod. Jednou jsem si to psala a za tři dny a tři noce naspal celkem 4hodiny. Když jsme to říkali doktorce, poslala nás na nejrůznější vyšetření od ultrazvuku bříška, přes neurologii až po odběry moče atd. A nikde nic… Prdíky a dráždivější miminko… Takže jsme skončili v té době kdy to bylo opravdu nejhorší období, že jsme se s manželem střídali a na střídačku s ním jezdili v noci v autě. Tam neplakal a spinkal. Takže jednu noc já, druhou noc manžel. A přes den na balónu, občas zabralo pevné zavinutí v zavince, houpání na balónu a puštěný fén. To ho někdy uspalo.
Kapičky nepomohli žádné, od těch „levnějších“ jako je Sabík, Baby Calm, Lefax, tak po drahé probiotické… Někdy trochu pomohlo cvičení a polštářek z třešňových pecek na bříško (mají v DM asi za 80kč). No a pevné nervy…
Vydrž se, ono se to srovná, už začátkem toho třetího měsíce začal Kubík docela spát v noci a proplakal dny, no a teď v noci spinká nádherně a přes den už taky moc nebrečí. Oni jim ty střívka musí dozrát a pak taky nevím jestli jsi četla knížku: Nejšťatnější miminko v okolí, od Karpa. Nám trochu pomohla, tak si ji předčti, chápu, že pak se člověk chytá čehokoliv.
Drž se, bude líp :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
18.2.11 11:21

Taky nepotěším, první syn byl přesně to, co popisuješ ty, pak ještě dostal ve 2 měsících celková ATB, tak se to ještě zhoršilo a líp začalo být až v 6 měsících s příkrmy…byl to děs běs…

Teď taky máme prdíky, ale né tak moc, tak 2× denně ho to cyhtne, že nakonec musím dát teploměr do zadečku, aby se vykadil a hlavně vyprděl…

Ale musím napsat, že jsem mu včera (přestože plně a bez problémů kojíme) dala odpo čajík od Hami Pro spokojená bříška - vypil mi z lahvičky 50ml (a vypil by víc, kdybych mu to nesebrala) a včera večer poprvé prdíky neměl…A v noci a nad ránem jsem slyšlela jak ze spaní prdí…Tak nevím, jestli to mohlo být tím čajem…Taky dáváme už 14 dní Probiotické kapky a BabyCalm..

Hodně sil, oni pak cítí z nás nervozitu a brečí ještě víc…kolikrát malého utiší manžel, páč já už jsem na pokraji sil, kdežto on je v klidu, ale lehce se to říká a hůř praktikuje… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
18.2.11 11:21

Nám pomáhalo nosit v klubíčku,to se krásně vykakala a když ležela na bříšku tak jí šlo líp prdět.Malá celou noc tlačila a já nespala,tak jsem začala pít 2krát denně fenyklovej čaj a to pomohlo.Nedávno jsem ho přestala pít a má problémy zas,takže musim pít pořád :poblion: Neni moc dobrej ale nám pomáhá,zkus ho pít taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
18.2.11 11:27

Ještě musím napsat, že s tím Fenyklem opatrně, 2× denně je asi akorát, kámoška ho pila v litrech a měl pak opačný efekt..takže na to pozor.. :palec:

Já dávám čaj přímo malýmu, protože chci, aby uměl pít z láhve (starší neuměl a problémy s pitím máme dodnes..)V to, že se odnaučí od prsa absolutně něvřím..Mám kolem spoustu kamarádek, co to takto dělaly a nikoho čajík z láhve neodstavil…I mě máma napůl kojila a napů dávála láhev a bez problémů - a to dnes jsou podstatně lepší savičky (připomínající tvarem bradavku)…Ale chápu, že někdo se toho bojí…Tak pak aspoń když pije ten čajík maminka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
18.2.11 11:40

Nám na vypredění pomáhala poloha na tygříka. Vždycky to zabralo. Dávali jsme taky pravidelně Sab a laktobacilky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
18.2.11 11:42

U první dcery jsme zkoušeli sab simplex, baby calm kapky, fenyklový čaj a všechno pomohlo jen trochu a jen na chvilku. Přešlo to pak kolem 4 měsíce. Teď dávám druhé dcerce laktobacilky a bolení bříška mívá opravdu vyjímečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.11 14:13

Ahoj, já mám také 5 týdenního chlapečka spíše skoro 6 týdenního a prdíky nás trápí od té doby, co jsme přišli z porodnice. Nejhorší to bylo večer a k ránu, kdy se mi budil co hodinu aby se přisál, což mu pomáhalo větříky vypustit. Dávala jsem mu Lefax, koupila jsem bio gaia kombinovala to s lefaxem nebo sabsimplexem a nic. Vysadila jsem to úplně a bylo to stejné. Teď se mi zdá, že se to začíná lepšit, když je moc neklidný položím ho na bříško a spí i 3 hodiny, dneska i 4,5hodiny. Maminko vydržte, děti mají prdíky údajně do 3 měsíců. Já se tím také uklidňuju, piju svůj čaj pro kojící matky a čekám. Vy to taky zvládnete. Čas letí a za chvíli si ani nevzpomenete. Jinak pokud byste chtěla mám ty kapky pořád v ledničce, poslala bych vám je za dobírkovné nebo poštovné.Nám bohužel nezabraly, ale jiné maminky si je vychvalují. Jsou bohužel bez krabičky a letáčku.Návod se dá najít na netu je to 5kapek denně v mlíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
18.2.11 14:24

U nás to bylo taky tak!Az jsem si kolikrat rikala,ze to nemuzeme ustat.já vycerpana a ten nas prcek musel byt taky..spal opravdu minimalne.Zkusila jsem taky vsechno mozny,nakonec nezabralo nic.Mel akorat obcas chvilky klidu,kdy jeden den v tydnu neplakal skoro vubec,jen spinkal.Uz mu jsou 3mesice a je to cim dal lepsi.A to uz mu nejakou dobu nedavam nic,krome probiotickych kapek. Kdyz ho vylozene boli brisko,tlacim mu nozicky az k ouškum a to se vyprdi pravidelne. V noci si prdi sam a bez place. Proste se to musi nejak preckat.Sice nekomu pomahaji kapicky apod.,nekomu nic,takze si obrnit nervy a doufat,ze to brzy prejde! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
25.8.11 13:25

holky poradíte? kdy mu mám ten fenyklový čajík podávat? před kojením?nebo po? během? děkuju moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
6.9.11 21:02

holky a když jste dávaly ty kapičky třeba sab simplex, tak jste je dávali před kojením. A jak často? v příbalovém letáku píší do každé lahvičky na kojení,ale nechci ji tím zbytečně nalívat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí