Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Přitom je hrozně živoučký…pořád mele nožkama, tak se právě divím…Espumisan jsme měli, ale přišlo mi, že to nic nedělá. To můžu kombinovat s BioGaia?
@SarkaLo moje mala spi takhle do ted
masaze, nahrivat, probiotika a mechavat na brisku, kdyz spinka, tak akorat hlidat
I já mám velké trápení s dvouměsíčním synem, prdíky ho trápí od narození, v porodnici si mysleli, že řve hlady, neměla jsem mlíko, ale když jsem mu dala doma nutrilon, plakal čím dál víc, bylo to tak hrozné a já nevěděla proč, že jsme jeli na pohotovost, doporučili mi nutrilon anticolcs a espumisan, nezabralo, ani ifacol, nahřávání bříška, koupel ve vaně, probiotické kapičky bio gaia zabraly po pěti dnech, ale pak se to vrátilo zase kde to bylo, homeopatika taky začala zabírat a pak přestaly, nejvíce asi pomáhá rourka, ale taky za chvíli pláče znova, ted mu dávám emulips, hodně si ho chválí, ale zatím také nic, jinak malej krásně roste a prospívá, ale celý den jen fnuká a brečí, aspon že v noci spí, vzbudí ho jen bříško
Ahojky, my jsme měli to samé. Akorát, že já „Matka-prvorodička“jsem to nepoznala a nechala jí chudinku trpět
.Protože občas prděla, tak mě vůbec nenapadlo, že by to mohla být kolika-hlavně jak říkají, že na to trpí spíš kluci než holky, tak proč by zrovna moje holčička na to trpěla
.Podezírala jsem jí, že je to ukňouraný a nespokojený miminko…Já byla na Bohnice, už to hraničilo i s depresí, taky už jsem brečela s ní, i že jí nemůžu pomoct i vzteky, že jsem matka na baterky
.Tak jsem zkusila Espumisan a světe div se-nám pomohli
Néé, že by už vůbec prdíky neměla, ale o 90 % se to zlepšilo, už dokáže usnout i přes den a vůbec je už hodně zklidněná a já taky a konečně si to mateřství užívám
. Teď jsem ještě nasadila Bio gaia (dostala jsem je),tak by to mohlo být zase o něco lepší…Jinak nám je skoro 8 týdnů, tak snad to půjde pomalu všechno k lepšímu ![]()
Ani já jsem to nepoznala, normálně kakal a prděl a nedošlo mi, že ho to tlačí a dá mu to spoustu práce než to vyprdí, nám je devět týdnu a už je to taky o hodně lepší, ale asi jen proto, že už se nebojím a zavedu mu rourku do zadečku a je to lepší, škoda, že nám espumisan nezabral, zkoušela jsem jako první, ted jsem mu koupila probiotika od biopronu, některým miminkum sedí lépe, tak uvidíme, nejlepší je asi vzít do kočáru, dát dudlíka, on se venku vyprdí jak to drncá, prospí se a je klid ![]()
Rourku jsem ještě nezkoušela, akorát teploměr, ale právě jsem se asi bála a žádný efekt to nemělo
.
Já jsem se rourky bála, ale právě na pohotovosti mi řekli, že mu budu muset takhle pomáhat a že je lepší než teploměr, jen jí namažeš olejem, zavedeš a kroužíš, teploměr nemužeš zavést hluboko, je to nejrychlejší a nejlepší, jednou mi už ruply nervy, byla jsem vyčerpaná, tak jsem jí zkusila a postupně jsem se přestala bát a malej víc spí a já mám taky více času
Za sebe mužu říct, že je to nejlevvnější a nejrychlejší řešení, stojí pár korun, je gumová a neublížíš mu, ted aby se malej netrápil ji používám už i 4×krát za den, ze začátku stačilo jednou, ale za chvíli pláče zase, to moje dítě je odolný proti všemu
ted už to neřeším a aby chvíli spal, tak ji prostě použiju, je pravda, že ze začátku jak křičel, tak když jsem mu dala nohy k bříšku, tak vřískal ještě víc, ale pak se mu ulevilo a mě taky a byl klid, ale stále se pokouším najít něco co by mu pomohlo a já mu nemusela pomáhat rourkou, naivně jsem si myslela, že když si koupím před porodem espumisan, že vše vyřeším, návyku se neboj, já ji skoro do 8 týdnu taky nepoužívala, takže prdět a kakat umí a maminky říkají, že ji používali často a děti kakají normálně ![]()
Přeju krásný den,
s prdíkama se trápíme taky od návratu z porodnice. Vyzkoušený máme snad vše, masírování, cvičení, nahřívání a kapičky - espumisan, infacol, baby calm a teď sab simplex. Ale nic nemělo ten očekávaný efekt. Naopak mi příjde, že je mnohem mrzutější a začal mít problémy s tím, že se mu třeba po hodině začne vracet mlíčko. Nebo v klidu leží a z ničeho nic se začne jako by dusit nebo zalikat. Říkám si, jestli to nemůže mít z těch kapiček a jestli by nebylo lepší se na všechno to kapání s prominutím vyprdnout
Jinak malýmu budou příští týden 2 měsíce, je plně kojený a přibývá krásně…
Právě že to není hned po krmení, je to třeba i hodinku po tom, co jedl ![]()
Prdíky jsou skoro nekonečný příběh každého miminka a maminky..já si užila svoje, ale jela jsem dost v kapičkách espumisan a zabírali dobře. dávala jsem do lahvičky s mlékem, protože jsem bohužel nekojila a koupila antikolikovou lahev a docela ideal.
Na prdíky jsem dávala už od porodnice kapičky od espumisanu a spolu s masáží bříška - olejíčky taky přímo na bříško se dají koupit, třeba v DM to malé zabralo super