Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte zeny, mam petitydeniho chlapecka, hodne ho zacaly trapit prdiky, krouti se celej den a i v noci ze spani, dokonce i kdyz ho krmim z lahvicky, nekojim, mliko se mi neudelalo. ted uz tyden bereme kapicky biogaia a zatim nic. je mi ho chudacka tak lito, kolikrat tak tlaci, ze je rudej jak rajce. zrovna ted s nim manzel tancuje po obyvaku a trosku ho uklidnuje. davam mu mleko bebu, ale nevim jestli mam vyzkouset nejake na citlive brisko. uz jsem z toho vseho unavena jak pes. kolikrat si rikam, ze se dam asi na modleni ![]()
@kukur ahoj, malou to taky trápilo a bio gaia byl děs!
snad to bylo ještě horší, po týdnu jsem nasadila sab simplex, cvičila nožičkama a byl klid.
Ahojte zeny, chci se zeptat jestli ma nekdo stejnou zkusenost jak ja. Malej ma osum tydnu a chce porad jist. Prijde mi, ze kdyz ho boli brisko a krouti se, tak chce porad flasku do pusy. Kdyz mu ji dam, tak se s ni aspon trochu uklidnuje, kdyz ma prdiky. Dneska jsme byli u doktorky a vazi uz sest kilo, pry ho prekrmuju, ale co mam delat kdyz si porad cuca ruku a breci, ze chce jist. Nedostane flasku, tak jeci jak na lesy. ![]()
Ahoj holky, jdu si pro radu
malá má 3,5 měsíce. S prdíkama jsme si užili až až, každý říkal vydrž 3 měsíce bude líp. Je fakt, že je to o 100% lepší už nemáme probrečené dny, ale teďka se nám stává, že v noci se mi začala budit skoro co 2 hoďky ( to neznám vždy se vzbudila max 2 krát na nakojení )a jakoby hned tlačí a tlačí a naříká, vemu ji nakojím a zase hned spinká, ale zajímalo by mě jestli ji opravdu budí prdy nebo proč tak tlačí?? nemáte některá zkušenost?? Nebo má opravdu takový hlad a budí se tak často najednou…nestačím ani usnout a už zase kňourá ![]()
@kukur ahoj malá se mi taky uklidnila vždy u kojení, protože při jídle jim ty střívka pracujou a netrápí je to tolik. Takže jsem kojila klidně dvě hodiny a malá stejnak když jsem ji dala od prsa tak brečela. Doktorka mi pak ale řekla, že ji bolí bříško zase z toho překrmování tak pláče.
Holky na neco jsem prisla, co kdyby jsme nekde usporadaly akci, na ktere by jsme se vsechny sesly, pokecaly, popily trosku toho alkoholu a hlavne se odreagovaly. Nazvaly by jsme to JEDNA VELKA VETROVA PARBA
, kvuli tem prdikum nasich prcku
Ja myslim, ze to potrebuje kazda z nas trosku odreagovani ![]()
Maminky, chtěla bych oživit tuto diskuzi a zeptat se ohledně prdíků. Nevím jestli nás trápí prdíky. Většinou v podvečer je cca měsíční dcera mrzutá a pláče, svírá se a prdí a s tím je i spousta pláče, pomáhá jen houpání na rukách, při houpání se vyprdí a je klid. V noci zatím spí pěkně. Jsou tohle prdíky, když nás to trápí jen jednou maximálně dvakrát za den? JInak v noci a přes den prdí krásně.
A co říkáte na probiotika nebo jak jí nejlépe pomoci?
Děkuji za rady
Dcera večer také hodně plakala, zkoušela jsem ji houpat na míči v zavinovačce, nosit v šátku a to vždy pomohlo jen na chvíli. Nakonec jsme koupili závěsnou houpačku (hacku) a máme večer klid. Probiotika nám nepomáhali, trošku nám zabral z kapiček babycalm.
@miminec Nekde jsem si přečetla, ze miminka dost často placou každý den ve stejnou večerní hodinu a je to proto, ze mají za ten den spoustu zážitku a pláčem se s nimi vyrovnavaji. Naše mala takhle plakala snad každý vecer od sedmi do osmi než šla spát. Prdiky nas trápí porad, ale řekla bych, ze tohle bylo opravdu jine. Navic kdyz píšeš, ze při tom prdi a jinak neplace, tak to bude spíš něco podobného. Dobra zprava je, ze po dvou měsících to alespoň u nas lehce odezniva a večerní plac není samozřejmostí. ![]()
Ahoj, chtěla bych se s Vámi podělit o svou zkušenost s nadýmáním u mimča, nám pomohl emulips. Obdivuji maminky, co to zvládají několik měsíců, u nás to trvalo týden, po emulipsu naprostý klid a jedla jsem kde co
Posílám odkaz
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
@miminec Jo, tohle jsou prdy. Probiotiky nic nezkazíš. Pokud se je schopná vyprdět sama (při tom houpání, klubíčkování, cvičení nožičkama), tak bych asi žádná další opatření nedělala. Pokud by jí prdět nešlo, dají se pořídit různé kapky, které mají pomoci (každému dítěti sedí něco jiného) nebo lze pomoci rektální rourkou.
Mám teda i dobré zkušenosti od spousty dalších mamin, jak na prdíky, tak na laktaci. Hezký večer a držím pěsti ![]()
Ahoj holky, mám půlroční holčičku a cca ve třech týdnech mi začala každej večer strašně plakat po koupání, tak kolem sedmý, půl osmý. No a svíjela se, prděla taky a nemohla usnout třeba až do jedenácti, jednou i do půl druhý. Byl to očistec a teda strašnej nápor na nervy. Chovali jsme, zpívali, pouštěli bílej šum, vozili v kočíku i autem (to teda zabralo, jenže celou noc jezdit nejde a když jsem jí ve vajíčku vyndali, tak se vzbudila a nanovo). Zkoušeli jsme všechny možný kapky na prdíky, masírovali bříško, rourkovali… no prostě všechno možný, co jsme se dočetli, co nám kdo poradil. Nic nezabíralo, tak jsem hledala na internetu a narazila na metodu dr. Karpa, radí jak utišit křiklounka v pěti krocích, nám stačil jeden - pevné zavinutí. Nejdřív jsem zavinovala do pleny, pak jsem koupila swaddleme zavinovačku. Nemůžu si to vynachválit, zavinovala jsem asi do čtvrtého měsíce, spinkala krásně i šest hodin v kuse, bez slziček, bez buzení ručičkama. Ten doktor napsal knížku Nejšťastnější miminko v okolí, ale není potřeba ji kupovat, všechno co tam píše se dá najít na youtube na videu.
@miminec nám pomohlo vysadit vigantol…pokud tedy kapete, stačí si ptečíst příbalový leták a nežád. účinky. Zkusila jsem po pauze i zpět nasadit, abych si byla jistá, že to je opravdu tím.
Sehnala jsem si jiné kapky a byl klid ![]()
Ahoj holky, prosim zkusene maminky- jaky kapicky na prdiky?, zacali jsme espumisanem, pak jsme brali enticon, ted mame babycalm- ze zacatku jsem byla nadsena jak zabiraji.. Jenze ted se z nich malymu uplne natahuje a casto blinka 😐 dneska jsem se ptala v lekarne na sab simplex a balonix med- prvni se uz nevyrabi prej a druhy ma vypadek(snad to nepisu naopak).. Samozrejme cvicime, nahrivame atd, uz jsem zoufala kdyz vidim jak se krouti bobanek😔