Přechod na UM ve 2 měsících

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
40
29.8.24 16:21

Přechod na UM ve 2 měsících

Ahoj.
Máme 2m starou holčičku. Od začátku jsem kojila, ale malá byla hodně spavá tak už v porodnici dostávala trochu “doping” v podobě nutrilonu. S minimálním dokrmem jsme pak pokračovali i doma. Postupem času se ale množství UM zvyšovalo. Teď malá prso i odmítá, takže odsávám a začínám mít dost výrazný pocit, že MM samotné jí celou dobu nestačilo - nespí víc jak 30min v kuse přes den, pořád pláče, je neklidná a neuklidní jí nic, než lahvička s UM.

Množství UM co jí dávám momentálně skoro dorovnává množství MM a tak vážně uvažuju o tom, že přejdeme na UM úplně.

V hlavě s tím dost bojuju vzhledem k tlaku, který je na maminky kladený, že kojení je jediná správná cesta a UM je zlo. Na druhou stranu tam vidím i určitá pozitiva (neomezování se v jídle, nakrmit může kdokoliv, apod.)

Přecházely jste na UM už takhle “brzo”? Jak to vaše děti přijaly? Bylo to ve výsledku dobré rozhodnutí? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.8.24 16:28

Jak jsi přišla na to, že je kojení jediná správná cesta? To co je správné pro jednoho nemusí být pro druhého. Rozhodně nejsou ani první ani poslední a už vůbec ne nejhorší.

UM jsem dokrmovala 5 měsíců. Ale já nikdy nic nedostala a i po hodině kojení byl hlad. Časté přikládání bylo k ničemu, hlad. Pokud máš pocit, že budeme obě spokojenější tak přejdi!
Myslím si ale, že pokud odsavas máš MM dost.
Sama se musíš rozhodnout.

• Citovat
  • Upravit
40
29.8.24 16:32
@Anonymní píše: Více

To, že kojení je nej není můj názor, jen mi přijde, že to je všude hrozně propírané. :)

Odsávám, protože malá nechce prso a když vidím kolik toho je, tak se ani nedivím, že má furt hlad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.24 16:39
@T4kara píše: Více

No, probírá. Máš prostě možnost volby a co jako? Pro mě bylo taky mnohem příjemnější UM. Všechno si to ale děláme samy. :,( ty na první pohled poznáš, které dítě je nebo bylo kojené? Jak se narodilo? Já teda ne. Jak si to uděláš tak to budeš mít. :nevim: co je komu po tom?

• Citovat
  • Upravit
40
29.8.24 16:44

Souhlas, ani já nejsem kojená když už jsme u toho. A troufám si říct, že mě to nijak extra nepoznamenalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.24 16:51
:mavam: :mavam: a jako bonus
Jsem narozena císařem, a nikdy jsem nebyla nemocná. Vyjma běžných viróz, které většinou chytnu jako poslední. Angínu jsem měla jednou, jednou zánět nosohltanu a jednou ucpaný dutiny. Žádné alergie, atopaky :nevim: :nevim: čert ví, co za to může. Možná kozí mlíko :think: :hug:
  • Citovat
  • Upravit
8407
29.8.24 16:52

Ale prosímtě, hlavní je, aby bylo mimčo spokojené a ne jestli má MM nebo UM ;) hlavně neřeš co se kde píše nebo kdo co říká. Úplně zbytečně se stresuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.24 16:58

Všechno se strašně hrotí a přeceňuje :nevim:. Předci nemůžeme mít všichni, všechno nejlepší a nejpřirozenější. To by byla hrozná nuda a nebylo by se o čem bavit. :nevim: někdo zbožňuje rajčata jiny :poblion:.

• Citovat
  • Upravit
40
29.8.24 17:13

Stoprocentně 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.24 17:57

Kozí mlíko od černý kozy :think:. Pekelná kombinace  :cert:

• Citovat
  • Upravit
5935
29.8.24 18:30

Přešli jsme na UM v 6 týdnech a nikdy toho nebudu litovat.
Lituji jen toho, že jsem bojovala za kojení a nechala dceru trpět hlady :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
29.8.24 23:06

Já mám dítko rozené císařem a kojení nám taky moc nešlo, dlouho se rozjizdelo a malý byl hladový. Měla jsem doma i LP, ale nakonec jsem hned po 2 měsících dostala menstruaci a to už byla poslední kapka :oops:

Nicméně jsem to ty dva měsíce zkoušela a v mezicase i odsavala a co bylo navíc, to jsem ještě malému dávala pak už i z lahve, aby měl nějaký zaklad, ale po 2 měsících jsem kojení ukončila. Vybrala kvalitní - za mě nejlepší mléko na trhu - kozí nikoliv kravské a je všechno v pořádku :palec:

Malý byl poprvé nemocný až v 10 měsících, to někde lapil šestou nemoc. Jinak měl pak ještě jednou nějakou rýmičku kolem pul roku ale jinak vše OK - pokud se obavas imunity, přečti si něco o tom kozím mléku a nasad kvalitní probiotika.

Rozhodnutí to bylo rozhodně správné, pokud ti pomůže když to takhle napisu. Protože každé rozhodnutí s nejlepším úmyslem maminky, která chce mít spokojené miminko je správné. To co si o tom myslí ostatní, na to zvysoka. Budete se nervovat obě kvůli “někomu” nebo si budete v klidu žít?

Teď zpětně už to ani nikdo nikdy nekomentoval, když se někdo zeptá jak dlouho byl kojeny, řeknu dva měsíce a hotovo. To je takový momentální dilema a téma a pak už to vlastně není vůbec důležitý. Jen se to hroooozne prožívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová