Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jsou dvě možnosti:
Buď jsou opravdu přecitlivělé a extrémně lítostivé a nebo se tě snaží udolat pláčem. Případně je to kombinace obojího. ![]()
V tomto veku uz jsou dost velci, spis bych si promluvila s nimi nez se ptala na emiminu cizich zen, ktere tva ditka neznaji
.
@Anonymní píše:
Ahoj mám dvě děti, 5 a 3 roky, a hodně často se mi stává že když jim na něco řeknu že teď ne, nebo že tohle dělat nebudou tak místo aby poslechly a v klidu to nedělali tak začnou brečetjsou rozmazlený? nebo přecitlivělý? nekřiknu na ně nic, jen prostě něco zakážu, kdyby dostaly na zadek apod. neřeknu že pláčou, ale jen kvůli zákazu? co s tím? dík
![]()
![]()
Prostě zjistily, že to na tebe platí
Navíc nedostaly, co chtěly, a jsou frustrovaný. Třeba jim pomůže, když jim hned dáš i alternativu - nesahejte mi po horkém hrnci na lince, ale vezměte si tady prázdné kastroly a hrajte si s nima.
Prosím o zachováni anonymity. Sousedka má takhle děcka 10 a 6 let. Podle toho, jak dlouho je znám, vnímám to jako kombinaci citlivosti (to z menší čísti) a vymáhání si toho, co chtějí. Maminka často poleví.
Ahoj mám dvě děti, 5 a 3 roky, a hodně často se mi stává že když jim na něco řeknu že teď ne, nebo že tohle dělat nebudou tak místo aby poslechly a v klidu to nedělali tak začnou brečet
jsou rozmazlený? nebo přecitlivělý? nekřiknu na ně nic, jen prostě něco zakážu, kdyby dostaly na zadek apod. neřeknu že pláčou, ale jen kvůli zákazu? co s tím? dík