Ubližuje mladšímu, když se nikdo nedívá

21593
27.6.17 13:55

Nestykat se s nima. Nedat sestrenici prilezitost maleho tyrat. Prosim te chran ho, to zni p r i s e r n e.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3372
27.6.17 14:03

@Bridge Já bych se to snažila starší vysvětlit, co se mi nelíbí a pokud by nepřestala, zcela bych omezila kontakt!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
27.6.17 14:03

Mám stejně staré děti a také se občas pošťuchují a to to jsou sourozenci. Ale mladší tedy žalovat chodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
27.6.17 14:04

…ještě mě tak napadá, jaká může být příčina jejího chování… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
27.6.17 14:09

Syn 4 roky taky občas stoupne mladšímu 9 měsíců na ruku nebo ho něčím bouchne schválně a všimla jsem si že se taky rozhlíží jestli to vidíme nebo ne. Já se přiznám, že úplně nevím jak takové situace řešit. Mladšího brášku má rád mazlí se s ním, říká mu to. Ale žárlí na něj a denně mu něco provede.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
27.6.17 14:24
@Ivulka88 píše:
Syn 4 roky taky občas stoupne mladšímu 9 měsíců na ruku nebo ho něčím bouchne schválně a všimla jsem si že se taky rozhlíží jestli to vidíme nebo ne. Já se přiznám, že úplně nevím jak takové situace řešit. Mladšího brášku má rád mazlí se s ním, říká mu to. Ale žárlí na něj a denně mu něco provede.. :roll:

Máme to samé, jen jsou o trochu starší. U nás zabírá říct, že ještě jednou uslyším mladšího řvát, tak starší jde bez keců do pokoje a nevyleze z něj hodinu. Ale on i ten mladší už je pěkný prevít, navíc docela poříz, takže zrovna včera ho kousnul, jindy ho praští hračkou. A to už jsou záměrné věci.

A do toho jim samo vysvětluju, že jsou bráchové, že jednou tady budou jen třeba oni, že si musí pomáhat atd. atd. atd. Uvidíme časem, jestli to někam povede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
27.6.17 14:28
@Janina81 píše:
Máme to samé, jen jsou o trochu starší. U nás zabírá říct, že ještě jednou uslyším mladšího řvát, tak starší jde bez keců do pokoje a nevyleze z něj hodinu. Ale on i ten mladší už je pěkný prevít, navíc docela poříz, takže zrovna včera ho kousnul, jindy ho praští hračkou. A to už jsou záměrné věci.A do toho jim samo vysvětluju, že jsou bráchové, že jednou tady budou jen třeba oni, že si musí pomáhat atd. atd. atd. Uvidíme časem, jestli to někam povede.

No já vysvětluju, že se to nesmí, že je bráška ještě malej a bolí ho to. Proto pláče, ale bez efektu. Takže když už to udělá potřetí dostane na zadek a pak je chvíli klid ale je to někdy náročné. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
27.6.17 14:35

No já si myslím, kdyby mu tak blížila, až by to bolelo, že by malý plakal.. To si fakt myslím, že se lechtali, až se počůral..
Já si zase myslím, že to to tak nemusí být až tak vyhrocené.. Těžko říct..
Asi bych radila, když se děti hrají být s nima a nenechávat je samotné- třeba ani v jíné místnosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
27.6.17 14:38

Já si třeba pamatuju, že když mi bylo cca 7, bratránkovi 5,5 a mladšímu 4, tak jsme toho mladšího dost odstrkovali, když jsme chtěli jít někam sami, tak jsme mu něco provedli a on začal řvát a my zdrhli a měli jsme klid. Asociál ze mě nevyrostl. Beruškám a pavoukům jsem taky nožičky netrhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
27.6.17 14:56
@Bridge píše:
@Ivulka88
Taky mám ten dojem, že jde o žárlivost, i když nejsou sourozenci, musím to prostě hlídat, zabránit a nebo chytit při činu a promluvit s ní, jen mě to dnes totálně rozhodilo, je mi z toho špatně a musela jsem se někomu svěřit.
Když je to mezi sourozenci, tak je to samozrejme mnohem horší, máte to každodenní kontakt. Zvlastni je, že v tomto případě u těch dvou sester, neubližuje starší, ale ta mladší tak trochu týrá tu starší, hlavně tím, že se třeba bouchne a hned to svádí na tu starší. Ta starší je fakt taková rozumná, nikdy by te mladší neublížila, ale je vždy horší ona a mladší je mazlíček, který si všechno vybreci…

To je problém v té rodině, máme podobné známé, mladšímu všechno prochází, protože je přece malý… a starší je za to sekýrovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
27.6.17 15:07

@Bridge
Nebrala bych to tragicky, stejně 2,5 letý dítě máš skoro furt na očích, tak si ho hlídej a neváhej si holčičku usměrnit. Já sice nikoho nepoučuju o výchově jejich dětí, ale zase na druhou stranu neváhám některé děti usměrnit, když se chovají nevhodně (stejně jako usměrňuju ty svoje parchantíky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
27.6.17 15:40

@Bridge jako já tě chápu, ale nikdy, pokud nevidíš, začátek, nevíš jak to bylo.. já kolikrát staršímu nadávala, že třeba strčil, a pak jsem viděla, že první strčil ten mladší.. Nikdy nevíš, a poprvé jsem taky byla překvapená, protože mladší je taky taková tˇunta, schováva se před dětmi na hřišti, ale domácí.. tak to jsem zjistila, že je trochu jinak..
Tím to zle nemyslím, ale radši je lepší, mít na na dohled a budeš moct zasáhnout hned.. A myslím, že kdyby fakt mu ubližovala, že by prostě s ní nechtěl být..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
27.6.17 19:54

Ja mam kluky 2,5 roku od sebe. Starsi zarlil pekelne. Domlouvali jsme, vysvetlovali, venovali se mu. Stejne mladsiho bouchal, strkal, povaloval na zem. Kdyz bylo mladsimu 9 mes., musel na operaci lebky. A skoncila veskera sranda. Nesmel upadnout. Skoro jsem ani neuvarila. A starsi cihal a parkrat se mu jeste povedlo ho zduchnout, kdyz se ucil stat. Vyprdla jsem se na domluvy a zacali vyprasky. A hle, naucil se velmi rychle, ze proste to delat nebude.
Tveho maleho bych hlidala a vubec bych se nebala rict holce svoje vcetne nasledku, kdyz neposlechne. Vsak je to v rodine, rozmazlene princezne bych klidne jednu liskla, kdyz by ublizovala druhym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí