AUTISMUS jako metabolicka porucha

9053
23.6.17 13:31

AUTISMUS jako metabolicka porucha

Holky, kdo mate diagnostikovane deti s PAS. Zkousely jste dietu? Viz. clanek nize. Pomohla?
http://rodina-deti.doktorka.cz/…cka-porucha/
Proste me zajima, zda nekomu pomohla. Kamaradka ma dva male autisty doma a odmita to alespon vyzkouset :? Nechapu to..jako mama bych udelala cokoli prece i kdyby byla minimalni sance, ze by to pomohlo.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
65674
23.6.17 13:45

Ona ta dieta není zrovna jednoduchá. Je hromada autistů, kteří mají problém s jídlem, jí třeba 5 věcí nebo jídlo určité barvy. Navíc bych do takové diety bez lékařského dohledu asi nešla. A zatím jsem nikde nečetla, že by to mělo opravdu úspěch.

• načítám...
59426
23.6.17 13:46

@BettyB. zkoušela jsem. ono je to fakt náročné když dítě jí jen něco. malej jí hlavně jogurty, tvarohové krémy a miluje rohlíky :jazyk: navíc je hodně hubený a je to těžké ale zkusili jsme to. Dalo se, koupila jsem bezlepkové těstoviny, bezlepkovou mouku a místo mléčných věc přesnídávky, měl i bezlepkové piškoty. Po půl roce změna vůbec žádná a jednou se zmocnil rohlíku a jak byl štastný tak je opět na rohlících a jogurtech. Pokud by tam změna byla dodržovala bych dál ale tohle bylo spíš trápení :? Spíš se trošku mění věkem k lepšímu, ale zase kdybych nevyzkoušela přemýšlela bych o tom roky jestli to nezkusit. průser byl že vše co má rád najednou nesměl :? Pokud má obě děti takhle nemocné tam možná hraje roli genetika ne? V tu dobu jsme se nechala ukecat naší dětskou na bicom, nakonec ani jsem nic neplatila :mrgreen:, od malička měl často průjmy takže se řešilo co mu vadí ve stravě. dle laboratoře co dělala už kdysi několikrát nic, vše ok a tady mu vyšlo že mu vadí fazole, a to jsme jí neřekla že měl rád fazolový guláš ale vždy se z toho po…pak ještě kvasnice a med ;) + měl nějaké kapky dělané jen pro něj. To bral pár měsíců pak už ne a je fakt že průjmy už nemá. Jí i knedlíky ale ty fazole jsem ještě nezkoušela :lol: :lol:

• načítám...
Ou
24138
23.6.17 13:51

Kristova noho, nehučte do lidí, co mají velmi složitý život svoje alt-pravdy vyčtené z internetu.

Teda pokud nechcete, aby vás dotyční poslali do prdele, pokud jsou upřimní a nebo vás nenáviděli tiše, pokud neumí být upřímní.

Austismus není metabolická porucha, autismus je pervazivní porucha - tedy zahrnuje mnoho složek organismu. V některých případech sebou nese i metabolické příznaky, které mohou člověku ulehičt život, pokud zvládne dodržoat dietu, ale nedá se tím autismus vyléčeit.

To že je internet plný keců o vyléčení autismu nemá nic společného s realitou toho, co lidi s toutou poruchou žijí a co žijí jejich rodiče.

Pokud chcete pomoci, tak se ptejte co potřebuje a nenuťte ji svoje představy o tom, co by měla, aby byla správná matka.

• načítám...
Ou
24138
23.6.17 13:52

Jinak právě logika „vyzkouším cokoliv“ je základním předpokladem toho, aby všemožní šarlatáni mohli obírat rodiče dětí se závažnými postižením a nebo lidi nemocné rakovinou.

Na spoustu problémů prostě neexiustuje zázaračné řešení, které vám někdo prodá přes internet.

• načítám...
59426
23.6.17 14:04

Malej byl i na rezonanci mozku, doporučení z neurologie a že tam naberou krev na metabolické vady. Doktor v nemocnici že nejspíš metabolická vada se nenajde, že by to na něm bylo vidět a nejspíš ni na mozku nic nebude a měl pravdu. víc vyšetření už nemá, není proč, naštěstí to jaký byl ve 4 letech a ted je zcela jiné :palec: Zase chápu rodiče že chce vyzkoušet co se dá ale měla by být někde ta hranice a u mě byla ve chvíli když jsem viděla jak vzal rohlík začal trhat kousky a rvát do pusy a ten jeho štastný výraz :lol: a je spokojenej, denně si sní svých 6 rohlíků během dne, občas i chleba pokud na něm nic není :mrgreen:

• načítám...
4156
23.6.17 14:16

Podle mě je to blbost. Navíc může zhoršit stav, protože autisté mají většinou rádi svůj řád, jí jen něco nebo něco jen určité barvy a taková dieta je může ještě víc rozrušit. Logika typu zkusím všechno nakonec skončí na tom, že budeš obcházet šarlatány a dáš statisíce a výsledek nula. Nebo ještě hůř, přijdeš o úspory, které budeš sakra potřebovat a které ti budou chybět, protože pokud je to těžší forma autismu, tak se možná nebudeš moci vrátit do práce :( Takže logika zkusím všechno je často cestou do pekel.

• načítám...
1166
23.6.17 14:17

Nefunguje to, aspoň nám ne. Nedoporučuju ani zkoušet a vůbec ne zkoušet cokoliv na autisty!!!

• načítám...
4332
23.6.17 14:22

@BettyB. asi to myslíš dobře, ale věř mi, že matky dětí s PAS jsou schopny téměř čehokoliv, aby své dítě vyléčily - ale jenom na začátku, než pochopí, že vyléčit autismus opravdu možné není. Má dcera byla dokonce přes genetiku vyšetřena i na metabolické vady a žádnou nemá, tudíž rozhodně na ni nemíním tohle zkoušet.

Jako Tvoje kamarádka bych tě asi poslala do teplých krajina hlavně bych očekávala, že mne spíše podpoříš, a ne, že mne budeš soudit za to co nedělám.

Jinak bych psala asi něco takového jako holky přede mnou - z autismu a snahy ho vyléčit se stal hnusný byznys a rodiče dětí s PAS jsou jako mezi mlýnskými kameny.

• načítám...
7974
23.6.17 14:40

@BettyB. Aktuálně všechny studie mluví proti GFCF dietě při autismu, pokud dítě netrpí potravinovou intolerancí. Takže v zásadě bys spíš měla být ráa, že tě nevyprovodila válečkem.

• načítám...
9053
23.6.17 14:49

@kotyk @nonina @pst007 @lecijasek @Markéta80 @vokishka Holky diky za odpovedi :kytka:
Bylo to ciste ze zajimavosti, abych se od maminek deti s PAS dozvedela, zda to tedy schudne je.
@Ou a Vy se prosim uklidnete se svym prispevkem. Zrejme jste si spatne precetla mou otazku. Ja jsem do nikoho nehucela, jen jsem se slusne ptala na zkusenosti s touto dietou.

• načítám...
43039
23.6.17 14:51
@BettyB. píše:
Holky, kdo mate diagnostikovane deti s PAS. Zkousely jste dietu? Viz. clanek nize. Pomohla?
http://rodina-deti.doktorka.cz/…cka-porucha/
Proste me zajima, zda nekomu pomohla. Kamaradka ma dva male autisty doma a odmita to alespon vyzkouset :? Nechapu to..jako mama bych udelala cokoli prece i kdyby byla minimalni sance, ze by to pomohlo.

Protoze lidi s podobnymi diagnozami maji uz nad hlavu podobne zarucenych rad, jsou z toho vycerpani a nemaji cas, penize ani energii, aby zkouseli zase stopadesatou metodu, kdyz prechozich 149 selhalo. A jeste pokud je jim naznacovano, ze jsou divni, ze to alespon nezkusi :zed:

• načítám...
9053
23.6.17 15:05

@Pudloslava
Tak pozor, ja jsem kamaradce vubec nic nedoporucovala ani nenaznacovala..
Ja jsem ji jen kdysi rekla, ze jsme o tom meli prednasku. Mam certifikat na asistenci s autisty a tam jsme se prave k tomuto dostali.
Vim, ze to nezkusila, ale nikdy jsem ji uz k tomu nic nerekla. Proto jsem se ptala zde, zda to vubec je realne…

• načítám...
30422
23.6.17 15:23
@BettyB. píše:
@Pudloslava
Tak pozor, ja jsem kamaradce vubec nic nedoporucovala ani nenaznacovala..Ja jsem ji jen kdysi rekla, ze jsme o tom meli prednasku. Mam certifikat na asistenci s autisty a tam jsme se prave k tomuto dostali.
Vim, ze to nezkusila, ale nikdy jsem ji uz k tomu nic nerekla. Proto jsem se ptala zde, zda to vubec je realne…

Samozřejmě, že ne. Jen jsi naznačila, že je máma na baterky, ty bys přece pro své dítě vyzkoušela všechno. A právě tohle svatouškovské a vlastně úplně šlechetné jednání je pěkně hnusný.

• načítám...
9053
23.6.17 15:30

@hanka.br.
Ty me znas, ze mas dojem, ze jsem naznacovala? Proboha hod se do klidu holka. Prispivas vsude, jen abys nahnala prispevky a ani ne k veci…nebo mas co rict k tematu? Otazka znela pomohlo-nepomohlo? To je vse.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML

• (4.9) + 41 recenzí

Dudlík Space 0–6m