Můžou si děti volat kamarády domů?

9880
22.6.17 09:51

Můžou si děti volat kamarády domů?

Můj dotaz je jednoduchý.. Jak máte nastavené to, jak si můžou volat vaše děti domů své kamarády..
Asi se téma víc týká těch, kdo bydlí v menším městečku, vesnici, protože asi neni moc zvykem, ve velkých mětech děti chodily ke kamarádkům, nevím.
začalo léto, máme nový bazen, a už se mi kluk ozývá, že by si pozval kamarády.. Moc se na to netvářím, taky mě vystrašila kamarádka, že by do toho nešla, volat si děti na zahradu koupat se, že by se bála, že by měla zodpovědnost. Běžně si může kluk zavolat kamaráda. Budˇjsou v pokojíčku a nebo venku na zahradě. Co mi ale dovedl najednou 4 tak jsem mu řekla, že max jedno, dva, protože hodně zlobili..
Teď je ale bazen a já mám z toho takový divný pocit.. Včera tu byla známá s klukem na kávě, tak to jsem byla v klidu. Poseděly jsme malé děti malý bazenek, větší děti větší bazen.. V tu chvíli mi napsala jiná známá, jeslti by se k nám mohl přijít kluk okoupat a právě na to mi kamarádka řekla, že ona by se bála, tak jsem kluka odmítla.. Ten kluk neni soused nebo tak, prostě by přijel na kole z opačné strany městečka..
jak to máte vy, bály, nebály, jde o děti co půjdou po prázdninách do 3 tř.. jde o teda o ten bazen..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2927
22.6.17 09:54

Mě by to nevadilo a holt bych na chvíli obětovala svůj čas a sedla si k nim a dala si třeba kafe a knížku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
22.6.17 09:56

Dcera si zve často kamarádky. Nevadí nám to. I holka jezdí ke svým kámoškam na bazén nebo jen tak.
Někdy u nás i spí, třeba o prázkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
22.6.17 09:57

Také máme venkovní bazén, nechali jsme si udělat atyp takže je hlubší, není zakrytý (dcera plave). Já dceři dovolím většinou jen 1 dítě s tím, že v takovém případě hlídám já nebo manžel, ono je to docela omezující takhle „hlídat“ cizí děti.
Od sousedů k nám ale chodí chlapeček a u toho už vím, že je tam můžu nechat jen spolu a dohlížet např. od přípravy večeře (vidím přímo na bazén) tak to je pro mě lepší na „hlídání“.
Jinak více dětí bych nedovolila, max ještě dva když jsou sourozenci, nejhorší je, když takto starší děti (6let) ještě neumí plavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
22.6.17 09:58

Dodám, že jde o divoké kluky.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
22.6.17 09:58

Nemáme bazén, ale kdybychom měli, do vody bych cizí dítě vzala jen, kdyby u bazénu trvale seděla dospělá osoba. Jinak svoje děti znám, kluk ve věku 11 let a holka skoro 9 let chodí sami do akvaparku, ale je to tím, že vím, co si můžu dovolit. Za cizí dítě bych nikdy odpovědnost v tomto směru nepřevzala.
Osobně si nedovedu představit, docela by mě otravovala a zdržovalo přijmout odpovědnost ještě za cizí děti. Ten bazén je váš, ne veřejný, tak klidně můžeš odmítnout.
Jinak my bydlíme v bytě, starší děti chodí se svými kamarády na různá hřiště, i s U rampou, umělou trávou na fotbal. Záleží na každém, kam své dítě pustí a zodpovídá si za něho sám.
Osobně bych se bála, odmítla bych. Já mám i strach pustit cizí děti ven, když přijdou k našim třeba na noc(v rámci nějaké oslavy). Nevím, co od nich můžu očekávat a v partě často děti něco vymyslí. U nás je naštěstí tato situace tak jednou za rok, bydlíme v bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21918
22.6.17 09:59

Obcas by nevadilo, denne ano. Maminkam by rekla/napsala, ze za jejich deti ale neneses zodpovednost, ze nebudes stale sedet na zahrade a hlidat. Myslim, ze deti jsou dost velke a predpokladam, ze umi plavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

@Janasas nechtěla bych fungovat jako veřejné koupaliště, ani omylem.. např 2× v týdnu bych tam vzala děcka třeba na hoďku, já si sedla opodál s kafem.. ale třeba o víkendu fakt neeee..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603

Takže jde o děti cca 9leté? To bych se až tak nebála, asi bych stanovila limit, aby se ti tam necouralo 10 dětí, ale třeba 2-3 kamarády za mě klidně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
22.6.17 10:00
@Danulinka16 píše:
Mě by to nevadilo a holt bych na chvíli obětovala svůj čas a sedla si k nim a dala si třeba kafe a knížku…

Jenže na toto každý čas nemá, já mám kromě těch dvou starších dětí ještě dvě mladší děti, které mají své potřeby. V životě bych si nedovolila po nějaké kamarádce, natož známé chtít, aby mi hlídala a zodpovídala za dítě. Své děti pustím jen tam, kde jim můžu věřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
22.6.17 10:00
@Eemii píše:
Obcas by nevadilo, denne ano. Maminkam by rekla/napsala, ze za jejich deti ale neneses zodpovednost, ze nebudes stale sedet na zahrade a hlidat. Myslim, ze deti jsou dost velke a predpokladam, ze umi plavat.

Tak říct maminkám, že za ně nenese odpovědnost klidně může, ale kdyby se pak něco stalo, bylo by to k něčemu? kdo by měl např. trestní odpovědnost za to dítě, kdyby se mu stalo něco u ní v bazénu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
22.6.17 10:01

No tak sedět bych seděla, ale taky nemůžu pořád, třeba mám i mladši, člověk musí odběhnout, ale spíš jde o tu zodpovědnost..
Známá mi řekla, že by prostě nevolala a sama by se bála k cizím pustit, takže ona k nám chodí i ona a dáme jak jsme psala kávu a mladší děti vlezou do malého..
nevadí mi žádná varianta, jenom jsme chtěla vědět, jeslti jsem plašan nebo ne, když se bojím vzít 9leté dítě - cizi do bazenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
22.6.17 10:02
@Eemii píše:

Kdyby se něco stalo, tak toto nepomůže, odpovědnost neseš vždy Ty, nezletilé dítě je na Tvém pozemku, je to Tvůj bazén.
Můj syn hrozně stál o to, aby na jeho narozeniny tady přespalo pár kamarádů, i z důvodu, že odchází ze školy, jde na gympl. Nemáme sice zahradu a bazén, ale velký byt ano.Je jasné, že prepuberťáky neudržím celý den v bytě. Rodiče sice souhlasí, aby šli ven na jejich odpovědnost, ale kdyby se někomu něco stalo v čase, kdy byly u mě, tak odpovědnost přebírám já. Nemám možnosti tu partu dětí někde organizovat a hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
22.6.17 10:03
@Janasas píše:
Dodám, že jde o divoké kluky.. :)

A jak často by to bylo? Třeba 2-3 kamarádi jednou za pár dnů na koupačku by nemusel být až takový problém, ne? Zkusila bych najít nějaký kompromis, aby jsi ty nedělala permanentně chůvu cizím, ale zase aby si syn občas ty kamarády pozvat mohl…přece jen, díky bazénu teď bude určo v kurzu :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
22.6.17 10:05

@Janasas Raději at si je pozve, aspn víš, kde jsou a co dělají. Naše děti si dmů vodily kamarády vždycky a bylo to fajn, s některými e přátelíme doted i my s manželem. A byli schopní si povat třeba bandu 15-20 lidí. A co? Jednou se nám do domu nasáčkovalo skoro třicet kamarádů na víkend, neumíte si představit tu zábavu s nimi. Senzační parta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí