Můžou si děti volat kamarády domů?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9880
22.6.17 10:20

@Keyllah v okolí jsem vyjímka co pustí děti do domu.. ve vleké skupině maminek, ještě jedna známa a pak děti nemůžou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
22.6.17 10:21
@Jana206 píše:
V partě děti vymyslí lecos. Před pár dny byl znovu připomenut ten případ ze začátku září, jak se 14.letý kluk utopil v akváči v Liberci, jak ho vcucla ta divoká řeka. Podle znaleckých posudků Ti kluci ten kryt násilím strhli. Upřímně, myslela jsem si to od začátku a je mi líto, že za takovou zhovadilost bude odpovídat i plavčík, že prý neplnil řádně své povinnosti a neměl přehled o tom, že parta fakanů dělá někde bordel, pod vodou a pravděpodobně kryje jeden druhého.

Je podezření, že Ti kamarádi o tom věděli od začátku, kde zmizel a co ho vcuclo, začali ho hledat až potom, nenahlásili to. Jenže jsou nezletilí, tak je kolem toho vyhlášeno informační embargo.

Přitom to byli kluci ze slušných rodin, fotbalový tým. Když je víc dětí, je to vždy riziko.

Ti kluci si přinesli do bazénu šroubovák. Určitě to nevyšroubovali za pár sekund, museli se hodně potápět pod vodu, podle mě ten plavčík moc pozor nedával, že si toho nevšimnul. Je to moc smutné, i to, že ti kamarádi když ho to vcuclo, v klidu odešli a nezavolali pomoc.
A k tématu - mám tři kluky, 1., 3. a 5. třída a máme bazén. Kamarádi k nám sami chodí, ale od každého max. 2 a sedím u nich a dávám pozor. Nejvíc je baví skákat a občas mají hodně divoké nápady, takže bez dozoru ne. Ale aby mi sem někdo chodil každý den na celé odpoledne a já ho hlídala, tak to ne, nejpozději v 18. hodin kamarády „vyhazuji“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14018
22.6.17 10:21

Když to tak čtu jsem vděčná za své rodiče! Naši postavili bazén, když mi bylo 6 let. chodilo k nám plno děcek kolikrát se nás sešlo i 5 a mamka nikdy nikoho neposlala pryč. pozvala si rodiče ať vidí kam děti jdou a bylo. u nás se stavěli opičí dráhy a všelijaké blbiny.. oslavy s přespáním a brala si na prázdniny i děti kamarádek.. až zítra pojedu za mamkou tak jí za své dětství fakt poděkuji!!! boha jeho v létě být zavřený v pokoji, protože se maminka bojí sedět chvilku na prdelce!!! jinak u nás furt nestála plela zahradu nebo vařila. děti v 8 letech už jsou zodpovědný nebo z nich vychováváte nezodpovědný trdla??? v kolika letech to vodíte děti na kroužky??? u nás se od mala jezdilo autobusem do 10km vzdáleného města!! nebo jsme si došli sami do jiné obce.. :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21918
22.6.17 10:22

@Helen78 navic ten plavcik, sedi v kabince a kdyz chce, primo na to misto vidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
22.6.17 10:23

@Pidulka1991 no a vy kolik dětí míváte v bazeně..?
jinak nechápu kterou prdelku myslíte, protože jás i volám 4 kluky a ostatní maminky nepustí k sobě :mrgreen: a koupat?, To nebyl kluk nikde
jinak nejde o sedění na prdelce, ale zodpovědnost..

Příspěvek upraven 22.06.17 v 10:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
22.6.17 10:24

Tak mě ani nevadí, když se u nás rochní cizí děti. Denně bych to asi nesnesla, ale ve společnosti se děti lépe zabaví. Sama se dcera v bazénu nudí.
Jinak já preferuji hlídání dětí bez maminek. Jsem u bazénu na léhátku s časopisem a dohlížím na ně. Nevím, proč bych tu měla komusi dělat kavárnu. Nejsem kamarádka se všema maminkama ze školky. Jedna známá si z nás jedno léto udělala skoro veřejný bazén. Doběhla s dcerama ráno a hromadou krámů a celý den se nechala obskakovat. To bylo kafíčko, pití, nějaké občerstvení a ještě by tak navečer ráda grilovala. Ona na konci dne vypadla a mě zůstalo uklízení po nich, zaťapkaná chodba jak chodily holky mokré na záchod a ještě jsem kvůli nim skoro nic nestihla doma udělat. Naštěstí to jaksi vyšumělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
22.6.17 10:26
@Janasas píše:
@Keyllah v okolí jsem vyjímka co pustí děti do domu.. ve vleké skupině maminek, ještě jedna známa a pak děti nemůžou

Co si budeme povídat, pro ně je to starost o dalších x dětí a bordel všude :-)) takže asi když můžou, rády ty svoje někam pošlou :-)) u nás je to tak, že malá v okolí moc kamarádek nemá, nemá si moc s kým hrát, ač by moc chtěla, takže si tu jednu klidně vozíme už rovnou ze školky :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
22.6.17 10:29

@Pidulka1991 :mrgreen: tak jestli tvoje maminka nemusela chodit do práce, rozvážet x dalších dětí po školkách/školách a kroužcích, vařit, uklízet atd. a mohla sedět každý den u bazénu a koukat na vás, tak super :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
22.6.17 10:30

Můžou, ale jen do určité hodiny večer a když nemám po noční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
22.6.17 10:31

@Keyllah tak toto je odpověd uplně mimo :mrgreen: to jako neřeším, protože tady nejde o děti, ale o to, že jsme se ptala, o bazen jako takový..
Ne o jezdění autobuse, atd. to si kažtdé dítě jezdí samo za sebea nebo někde běhá, ale jak někdo má dítě na zahradě, tak už ta zodpovědnost je a to byl dotaz, jak to kdo má..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14018
22.6.17 10:31

@Janasas nemáme nikoho.. bazén nemáme a holce je půl roku..až bude větší budeme jezdit k mamče do bazénu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
22.6.17 10:35

@Pidulka1991 :mrgreen: :mrgreen: tak to jo.. nerada používám tuto větu, ale jak budeš hlídat cizí dítě v dnešní době, kdy některé maminky řeší každý škrábanec, tak pochopíš proč to řeším.. a bojím se, že třeba dítě uklouzne a bouchne se atd.. když divočí 9 letí kluci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
22.6.17 10:35
@Janasas píše:
@Keyllah tak toto je odpověd uplně mimo :mrgreen: to jako neřeším, protože tady nejde o děti, ale o to, že jsme se ptala, o bazen jako takový..
Ne o jezdění autobuse, atd. to si kažtdé dítě jezdí samo za sebea nebo někde běhá, ale jak někdo má dítě na zahradě, tak už ta zodpovědnost je a to byl dotaz, jak to kdo má..

jj, souhlas. K nám se chodí hopsat na trampolínu a mám to podobně :-) jednou tam nalezlo asi 8 osmiletých kluků a byl to celkem masakr :) hádám, že s bazénem je to podobně :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14018
22.6.17 10:37

@Keyllah moje mamka chodila do práce od 7-17 hodin po kroužcích nás nevozila jezdili jsme sami autobusem a do školy jsem chodila pěšky 1 stupeň a na druhy jsem jezdila busem do 10km vzdáleného města a doma bylo vždy uklizeno a uvařeno… když musela v sobotu do práce (jednou měsíčně) vařila jsem ja cca od osmi let… takže asi tak.. ještě k tomu se starala o zahradu nemyslím o okrasnou, ale pěstovala zeleninu a ovoce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
22.6.17 10:40

Tak je to o domluvě. K nám pravidelně chodí dvoje děti. Máme už nějaké zásady a jinak se s maminkama domlouváme operativně. K nám to zase děcka láká na velkou trampolínu.
Z bazénu bych měla taky strach. Nevím, o jak velké děti jde, ale asi bych jim dovolila se koupat jen když u toho bude dospělý. Ty, nebo někdo z rodičů dětí, co tam přijdou. Nastavit pravidla a když je někdo nedodrží, tak zakázat.
A taky chápu, že z toho nechceš mít veřejné koupaliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí