Jak se vyrovnat se strachem ohledně dětí?

385
20.6.17 15:34

Jak se vyrovnat se strachem ohledně dětí?

Dobré odpoledne, starám se o dvouletého syna a po narození dcery (nyní 6 měs) mě začaly trápit strachy:

• dávám jim přes den dost podnětů, hraju si s nimi dost, nezanedbávám jednoho kvůli druhému?
  • krmím je dost kvalitní stravou? (malá začíná s příkrmy, jinak kojím; syn jí, to co já, jen neslazené a nesolené)
  • děsí mě každá teplota, vyrážka, nemoc (od narození malé byly asi jen měsíc zdraví, jinak se potýkáme s ekzémy, horečkami, virózami, atd.)
  • doma věčně neuklizeno, roztahané hračky, malá je dost plačtivá, syn se dostal do období vzdoru.
  • dcera si začala hodně cucat palec, pro shon okolo nemám vždycky čas jí ho vyndavat, co když si udělá předkus nebo vyklene patro?

Máte to některá taky tak, jak s tím bojujete? Jinak manžel i prarodiče pomáhají, co to dá, syn chodí s manželem plavat a já s dcerou cvičit.
Díky za tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
20.6.17 15:50

@mystiq Kdybys zila pred sto lety, bude ti mimino rvat v postylce a ty dojit kravu, abyste meli co pit. Nestrachuj se a uzij si to. Ja mam dvoumesicni, neji mi a skoro nevyuziva pravou stranu tela. To je teprve strach. Muj syn nemel dudlik ani si necucal palec a stejne ma opacny skus… Bordel mam doma taky a co, bude lip..

• Citovat
  • Upravit
3327
20.6.17 15:52

Při čtení takových diskuzí si vždycky řeknu, jak to asi dělaly naše babičky, co měly děti i 4 po roce, látkový pliny, valchu, neměly sušičky, myčky, a nevím co dál. Děláš všechno nejlíp podle sebe nejlíp jak můžeš, dělej to tak i dál :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
20.6.17 16:02

Na to je nejlepší mít co nejdříve druhé. To se pak všechno smrskne do jediného - nějak to přežít. A na strachy a pchybnosti prostě není čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
20.6.17 16:11

Kamoška měla podobné pochyby a vyklubala se z toho OCD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
20.6.17 16:33

Přijde mi trochu uhozené krmit dvouletého nesoleným, ale každého věc. Nevím co tě žene být ve všem dokonalá, malé selhání není žádná tragédie a žádná dokonalá nejsme. Měla by sis možná od dětí trošku odechnout, jít někam sama, dělat si sama svoje věci a nemyslet stále jen na ně. nebo ti z toho hrabne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
20.6.17 16:50

Tak jako s každým strachem - nekrmit ho. A v tomto případě je tedy především potřeba soustředit se na vlastní sebevědomí a sebejistotu, ne se ničit rozžtáčením spirály nekonečných pochyb o sobě samé a nebo urputným bičováním se do pozice supermatky.

Vy budete nešťastná a frustrovaná, dítě z toho bude zmatené a manžel zpruzelý.

Děti jsou odolné a na to, abyste je zvládla zanedbávat byste musela být úplně jiný člověk. Opravdu platí spokojená žena, spokojené dítě a spokojený manžel.

pro inspiraci něco četby: http://obchod.portal.cz/…tni-hodnoty/ https://www.grada.cz/…o-duveruj-si!-8411

Pokud by se to jó nedařilo, tak vřele doporučuju najít si nějakou psychoterapeutk věk tak 50+ a dát si něco psychoterapie na srovná se se sebou samotnou.

Příspěvek upraven 20.06.17 v 16:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
20.6.17 16:51

@LadyBrigit tak on obecně perfekcionismus není žádoucí charakterový rys, perfekcionismus je příznak zoufalé vnitřní nejsitoty a při větším průšvihu - jako třeba při chronické nevyspalosti se to radostně překlápí do nejrůznějších úzkostných poruch…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9173
20.6.17 17:03
@mystiq píše:
Dobré odpoledne, starám se o dvouletého syna a po narození dcery (nyní 6 měs) mě začaly trápit strachy:
  • dávám jim přes den dost podnětů, hraju si s nimi dost, nezanedbávám jednoho kvůli druhému?
  • krmím je dost kvalitní stravou? (malá začíná s příkrmy, jinak kojím; syn jí, to co já, jen neslazené a nesolené)
  • děsí mě každá teplota, vyrážka, nemoc (od narození malé byly asi jen měsíc zdraví, jinak se potýkáme s ekzémy, horečkami, virózami, atd.)
  • doma věčně neuklizeno, roztahané hračky, malá je dost plačtivá, syn se dostal do období vzdoru.
  • dcera si začala hodně cucat palec, pro shon okolo nemám vždycky čas jí ho vyndavat, co když si udělá předkus nebo vyklene patro?

Máte to některá taky tak, jak s tím bojujete? Jinak manžel i prarodiče pomáhají, co to dá, syn chodí s manželem plavat a já s dcerou cvičit.
Díky za tipy.

Pokud si najdeš koníčka a uděláš si čas na sebe, tak nebudeš tolik fixovaná na děti a mít o vše okolo nich obavy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
20.6.17 19:21
@Ou píše:
@LadyBrigit tak on obecně perfekcionismus není žádoucí charakterový rys, perfekcionismus je příznak zoufalé vnitřní nejsitoty a při větším průšvihu - jako třeba při chronické nevyspalosti se to radostně překlápí do nejrůznějších úzkostných poruch…

Kamarádce to začlo nenápadně. Furt se ujišťovala, že dělá dobře tohle a tamto. Teď se léčí s ocd u psychiatra.Je celkem v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
20.6.17 19:47
@mystiq píše:

Díky za tipy.

Po čtvrtém - pátém dítěti nebudeš mít na strachy čas. :lol: :lol: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí