Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak je to o domluvě. K nám pravidelně chodí dvoje děti. Máme už nějaké zásady a jinak se s maminkama domlouváme operativně. K nám to zase děcka láká na velkou trampolínu.
Z bazénu bych měla taky strach. Nevím, o jak velké děti jde, ale asi bych jim dovolila se koupat jen když u toho bude dospělý. Ty, nebo někdo z rodičů dětí, co tam přijdou. Nastavit pravidla a když je někdo nedodrží, tak zakázat.
A taky chápu, že z toho nechceš mít veřejné koupaliště.
@Janasas jestli to ty maminky budou řešit tak prostě chodit nebudou
…kolikrát se někde majznu nebo si všimnu modřiny a nevím kde jsem k ní přišla natož děcka..
@Pidulka1991 V poho, tak až sama budeš mít bazén a k němu budeš zvát dalších x cizích dětí a vše budeš zvládat na jedničku, tak jak tvoje maminka, tak ti poblahopřeju a budu klidně tiše závidět. Ale v dnešní době, kdy se opravdu dost řeší, kdo má za jaké odřené koleno trestní odpovědnost to není jen tak. To poznáš, jak malá trochu vyroste a budete navštěvovat školku a různé kroužky okolo. Taky se na ženy kladou daleko větší nároky, takže když se vrátíš urvaná z práce, rozvezeš svoje děti, uklidíš a navaříš, tak chápu, že si pak taková maminka chce v klidu odpočnout a ne hlídat bandu rozjívených kluků v bazénu.
@Keyllah tak já se někdy ozvu, ale dřív jak za šest let to nebude.. uvidíme jak to půjde
myslím si, že se dnes kolikrát řeší kraviny.. a všechno má zvládat mamina?? Otec není?? Proč furt rozvezeš?? to to nezvládnou sami?? autobusy nebo pěšky, kolo??a nebylo to každý den, ale hlavně o víkend a o letní prázdniny v zimě jsme lítali venku
@Pidulka1991 až budeš hlídat dítě kamarádce a třeba ti spadne na topení a udělá se mu modřina.. pak uvidíš, jaký je to pocit, vysvětlovat to durhé mámě ![]()
Kravina je to pro toho, kdo má malé děti a nebo pro toho, kdo posílá k druhým a má klid doma ![]()
Ale o tom to neni, kdyby mě to vadilo nevolám děti, já píšu o tom, že nevím, jaké dítě je plavec, je to přece voda, děti blbnou atd..
Ale tak odpovědi od maminek co mají starší děti mám, tak nějak to pořeším. ![]()
Já bych děti u bazénu vždy hlídala, nezáleží na věku a množství.
Dcera (6let) na chalupě má partu dětí, je jich 6, chodí k nám na dvůr, tam si hrají - jezdí na kolech, koloběžkách, vymyslí si vždycky nějakou hru (je pravda, že to jsou převážně holky), honí se, houpají na houpačkách - to jsou tam klidně sami bez dozoru. Při koupání tam s nimi vždy někdo je - a to jsme měli bazén jen 90cm hluboký, takže tam bez problémů všichni stačili.
Letos stavíme nový bazén, 1,5m hloubka, tak ten režim se bude muset změnit, nelajsnu si je tam nechat samotné. Ale jedná se vždy třeba o půl hodiny, co jsou přímo ve vodě a máme dohodu, že bez dospělého se prostě koupat nejdou.
Už chápu, proč je v dnešní době tak těžké najít si kamarády jak mezi dětmi, tak mezi dospělými. Když jsme se přestěhovali z Prahy na menší město, tak se mi tomu nechtělo věřit, ale asi je to opravdu tak. Každý sedí zavřený na své zahradě u svého bazénu, se svou trampolínou a vlastním hřištěm. Ven jen pod nestálým dohledem rodičů, když rodiče nemůžou, tak prostě doma. Je to docela smutné. Pamatuju si, že k nám běžně chodily mé kamarádky a já k nim. Ani teď, když si můj školkový syn chtěl pozvat kamaráda domů, tak jsem v tom neviděla nejmenší problém, ale až teď mi dochází, že kamarádova maminka možná ano.
@Elenloth a z jakého uhlu to vidíš… Takto.. kdybych já klukovi nedovolila kamarády, tak prostě nic.. Žádná maminka - kromě jedné nechce domů, na dvůr vyjímečně, a taky vím že mají přímo děti zakázané jakoby k někomu chodit..
Kdyby jsme neseděli na vlastní zahradě s vlastním bazenem, tak by kluk viděl kamarády jenom ve škole.. Nebo jak to myslíš.. já jsem byla ráda, že jsem ukecala, když to tak napíšu, aby dvě maminka ty dva kluky k nám pustily..
Prostě za mě - díky bohu za vlastní zahrady, jinak nevím no..
Příspěvek upraven 22.06.17 v 11:17
@Elenloth A důsledkem pak je, že jsou děcka bez rodičů jak urvaná z řetězu, navíc neustálé napomínání - nelez tam, nedělej to - a děti jsou pak jelita nešikovná - a hned je úraz hotový. Lítali jsme celé dětství po venku jako dasi, s partou kamarádů - a ruku jsem si zlomila doma. jednou - podruhé pod dozorem staršího bráchy. Moje děcka nic - krom drobných šáranců a pokousání koněm. A taky pořád někde v trapu. Ale je fakt, že tenkrát se prostě bralo, že děcka jsou podrápaný, pomodřinovaný a pobitý, jako normální prázdninový vzhled. A nějaká bole se nevysvětlovala, no přeci jsou to děcka. ted jsou matky naprosto šílené - úzkostlivé až hanba.
@Keyllah A to už vůbec nechápu - proč by měla někam vozit děcka třeba o prázdninách, kdy je bazén nejvíc v provozu? proč by měla vyvářet, když určitě měli teplý oběd? proč by měla uklízet jak šílená? propána ženy, žijete jen jednou, dětství vašich dětí uteče jako voda a vy si to budete ještě ničit nesmysly? užívejte si s dětmi každé chvíle, protože dětství je za chvíli fuč - a podlaha se zase zatlapká.
Normalne bych deti pozvala a divala se u bazenu na ne… vždycky bych ho stihla vytahnout, kdyby něco..
Mj deti si zvu kamarady ze skolky na zahradu, na trampolínu a ta je podle mého manžela na urazy nejhrsi.. nic se zatím nestalo..
a oni taky chodi ke kamaradum ze skolky, jsem rada, milujou to..
@Lucah Manžel má pravdu, neteř děckařka říkala, že nejvíc úrazů je právě na trampolíně - a taky ji všem rozmlouvala.
Jinak, než se debata sklouzne u toho jak kdo hlídá děti, tak právě já mám kluka běhajícího po venku do večera s kluky a právě vím, co vymýšlí a s čím chodí..
Ze školy chodí sám, na hřišti běhají s kluky, vymýšlí.. protože mám pocit, že se to stáčí, že řeším uklidy a hlídání, ale mě šlo o ten bezén..
Odpovědi mám, maminka přijde dnes na kávu děti budou venku.. v bazeně..
ještě dodám, kluci jsou divocí- myšleno, neposlouchají na slovo a i to řvaní po cizím na to nemám sílu pořád.. mám toho doma u mojich dost ![]()
Příspěvek upraven 22.06.17 v 11:26
@Janasas tak se. zeptej jaky je plavec a ze nebudes tam moc byt 100%casu a jestli mu neveri tak dat rukavky nebo kruh…
@Pidulka1991 to už neni n kruh a rukávky, ale skákají ti salta a jiné..voloviny
Příspěvek upraven 22.06.17 v 11:27
@Janasas No taky dobrý řešení. Ale myslím si, že prostě je třeba nechat dětem nějakou tu odpovědnost at si zvykají.
Jo a nápady - o těch mi nemluv. Jednou došel soused se slovy - víte že vám hoří střecha? A důvod? Náš synek si s kamarády hrál na bitvu o Anglii - zapalovali modely letadel a trosky házeli ven strešním oknem - a to byl ten požár. Děcka umí vymyslet ptákoviny. No ale na nás nemají, protože nemají ty možnosti už.