Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dite, co neumi poradne plavat, bych nepustila k vode ani pozdeji. Podle me jsi rozumna.
Pokud není výborný plavec, taky bych ji samotnou nepustila ani náhodou. Děti se před sebou předvádí, perou a honí ve vodě… Ani náhodou. Nedělej si hlavu, ještě pár let budeš „ta nejhorší“, ale zpětně ti dá jistě zapravdu ![]()
Bez dozoru ani náhodou. Ale já chodila už jako malá od 7 let sama na bazén. Chodili jsme většinou už v 9 ráno 3 holky z baráku a odpoledne se dycky přidal nějaký dospělák.
Jedenáctileté dítě samo s kamarádkami koupat se? Ani kdyby byla dobrý plavec!
Vůbec nad tím nepřemýšlej, děláš správně.
Pokud neumí plavat, tak děláš správně.
Ovšem to, že neumí ve svém věku dobře plavat, je dosti ubohé.
Obecně řečeno, v jejím věku jsme dávno měli na starost u bazénu malé děti, takže věk na zodpovědnost má, ovšem když jste ji nenaučili plavat.
Uškodí jí to v kolektivu.
Pokud by šel s nimi někdo dospělý, třeba maminka nebo babička některé kamarádky tak možná ano, ale samotnou a ještě když neumí pořádně plavat ani náhodou. Byla jsem loni s dcerou v tom pro děti kde je málo vody a ty rozmazlení smradi tam málem utopili i mě. Nedívají se napravo nalevo a že je vedle nich žena s batoletem v kruhu nezájem. Hrozná opravdu nejsi, jsi rozumná a zodpovědná.
Ve 12 jsem se chodila normálně sama koupat a nikdo mě v tom neomezoval. Plavec jsem nebyla nic extra.Ve 12 je už dost stará, aby byla samostatná.
A zadek jí snad neutíráš, že ne? ![]()
Nauč ji pořádně plavat, apak bych ji klidně pouštěla. Chodili jsme taky tak, i mladší, na celý den. Dospělí neměli čas. Takže základem je plavat a pak už bych pouštěla.
A pak se divím, že mámy mají problém poslat 5 leté, aby si samo koupilo nanuka. ![]()
Kam ten svět spěje. ![]()
Dcera chodila sama s kamarády na koupaliště až v těch 13-14letech, plavat uměla dobře a koupalistě bylo hlídané plavčíkem. I tak jsem se bála..
Je to úplně normální, pamatuji že tohle jsem vždy mamce taky dávala za vinu že je hrozná že mě nikam nikdy nepustí jen se o mě bála a teď jsem za to ráda že taková byla/je na sestry když se člověk podívá jak to dnes chodí tak se ani nedivím že jí na koupaliště nechceš pustit ![]()
Syn v tech dvanacti letech chodil uz sam se spoluzaky na koupaliste. Chodili cela banda ze tridy, kluci, holky.
Vzdyt dnes se deti uci plavat uz od skolky, pak ve skole zase povinne kurzy. Jaktoze dcera neumi plavat?
M
@Patricia89 Ubohé je to, že jde o běžnou činnost, kterou má dítě umět a pokud ji v jejím věku neumí, tak to rodiče zanedbali.
A zanedbat něco u dítěte je ubohé.
@drewlet píše:
A pak se divím, že mámy mají problém poslat 5 leté, aby si samo koupilo nanuka.
Kam ten svět spěje.
trochu mimo téma, ale na mě polovina lidí kouká jako na exota, že syna posílám v necelých šesti letech koupit si nanuka, když sedíme na hřišti (je to pár metrů a ani tam není silnice)
![]()
Jinak zakladatelko - neměla bych problém pustit dvanáctiletou na koupák, my chodívaly se sestrou celé léto, když byly prázdniny v tomhle věku taky, měla bych však problém pustit nakoupák špatného plavce - takže zamakejte na plavání a pak bych ji pustila ![]()
Dcera dnes prisla, ze chce s holkami na koupaliste. rekla jsem, ze ne.bude ji v rijnu 12,ale plavat umi jenom trochu, je o 2 hlavy mensi nez spoluzacky a proste se bojim..je na mne nastvana, ze ji nic nedovolim, podle mne to neni pravda. chodi s nimi do kina, zmrzlinu, palacinkarny, na hriste, ale na koupaliste ji proste nepustim.
nektere jeji spoluzacky maji dle mne moc velkou svodobu,…nevim jestli jsem priliz prisna, nebo to, co delam je normalni