Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@Sany80s kdo tady psal, ze ma blok z plava i???![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Proste ji to tak nebavi, radeji si cte, pujde do knihovny nebo si maluje..taky na psychiatra???zakl.
Patricia, máš to tu ocitované.
@Patricia89 píše:
Ja se teda vsem omlouvam, jestli sem tu neco zpusobila![]()
![]()
Ale mam to stejne jako zakladatelky dceraNasi me pousteli s kamaradkama, ale vzdy tam byl od kamaradek min. jeden dospeli. Ja plavala kam sem stacila a pockala, az kamosky priplavou. A ze neumim v hloubce? Me to nevadi.![]()
Takových lidí je, nedělej si z toho hlavu.Moje mamka se nikdy plavat nenaučila a prożila si svuj život i bez toho.
@Ellusa píše:
Mě zase pro změnu krutě nebaví lyžování a na lyže mě nikdo nedostane ani za nic. A taky neumím vůbec malovat. A hromadu dalších věcí. A je mi to fuk
![]()
.
Tak malování ti většinou nezachrání život ![]()
@Ellusa píše:![]()
nám tu hrozí tsunami? Jsem si nevšimla
![]()
I v naší zemi existuje nemálo lidí, kterým se např. při záplavách utopil příbuzný nebo dokonce i dítě, zrovna nedávno byla zpráva o tom, jak zachraňovali ženu, která spadla do studny. Jistě by jsi byla štěstím bez sebe, že to pro tvé dítě znamená jistou smrt. Podobně jako Regina, považuju to za něco základního. Nikdo netvrdí, že musí vystřihnout perfektního kraula, ale schopnost udržet se nad vodou je prostě důležitá.
@Ellusa píše:
Božínku, ty se musíš chtít hádat v každé diskuzi, do které vlezeš, viď![]()
![]()
Hádat se evidentně chceš ty. Já jen vyjadřuju názor, ale je vidět, jak jsi zaujatá. Ten názor tu zazněl už víc krát, ale ty musíš rejpnout zrovna do mě. Máš trochu problém s respektováním toho, že někdo má i odlišný názor než stádo, co? ![]()
@Sany80s píše:
To je snad fuk, jestli to někoho baví nebo ne. Jedná se o činnost, kterou je potřeba se naučit.
A pokud má blok z plavání, měla být dávno u psychiatra.
No myslím, že na psychiatra je tady někdo jiný.
Hele moje máma neumí plavat ani teď, jako dospělá, učit se to ani nechce. Mám jí říct, že je ubohá? Nebo že byli ubozí moji prarodiče?
Neříkám, samozřejmě že je dobré umět plavat, ale když se dítě bojí vody, tak si má jít pro tablety na zblbnutí k psychiatrovi jo? Já plavání nepovažuji za naprosto základní věc - je to věc praktická, to ano, ale nikoli základní, v tom si asi nerozumíme. Není problém se naučit plavat kdykoli, navíc teď děti snad mají plavání v každé škole? Ale říkat o někom, že je ubohý - podle sebe soudím tebe že..
@Nimie Až na to, že zakladatelky dcera zřejmě nemá problém „se udržet nad hladinou“, ona dost možná i plave, jen právě ne ten perfektní kraul
Takže ten pojeb, co tu dostala, jak je ubohé, že její dítě neumí plavat, je podle mě úplně zbytečnej.
@Patricia89 Myslím, že to má hodně lidí. A přesto, kdyby na to došlo, tak se neutopí. Stejně jako se snadno může člověk plavec utopit, zmiňované povodně jsou naprosto specifický případ, kdy jsou ve vodě překážky, víry, plovoucí předměty…
@Nimie Hele ve studni by nikomu nepomohlo, i kdyby plaval jak Mark Spitz. Nějak sis asi nevšimla, že studna není moc na plavání přizpůsobena. A šlapat vodu, ledovou nikdo moc dlouho nevydrží. A než tě najdou, jaká jsi byla. Ty neznáš ten vtip? Spadl do studny a utopil se. Jak to? No když on uměl jenom kraula.
A velká voda - to už je úplně něco mimo. Tam se utopí klidně i školený záchranář. Umíš si vůbec představit tu sílu proudu? je to jako bys byla ve válci, ale stálém. A ještě k tomu kolem v tom válci lítá spousta věcí, a ted plav. To jsi opravdu úplně mimo.
Taky začínám mít ten pocit. A člověk by řekl, že by měla mít nějaký rozum, nakonec VŠ, ale ono je to fakt, že i lidé s mozkem se rádi hádají. Já někdy taky mám solidně rýpavou, ale to co občas předvádí ona - hlavně ta slovíčka, chytání se nesmyslů, no jo. Každý je nějaký.
@unuděná píše:
@Nimie Až na to, že zakladatelky dcera zřejmě nemá problém „se udržet nad hladinou“, ona dost možná i plave, jen právě ne ten perfektní kraulTakže ten pojeb, co tu dostala, jak je ubohé, že její dítě neumí plavat, je podle mě úplně zbytečnej.
Pak je ale zbytečné to řešit z hlediska toho, jestli je bezpečné pro ní jít na koupák, ne? Tam nepotřebuješ ukázkový kraul, tam se potřebuješ udržet nad hladinou i za horších podmínek ![]()
@inkakřivák píše:
@Nimie Hele ve studni by nikomu nepomohlo, i kdyby plaval jak Mark Spitz. Nějak sis asi nevšimla, že studna není moc na plavání přizpůsobena. A šlapat vodu, ledovou nikdo moc dlouho nevydrží. A než tě najdou, jaká jsi byla. Ty neznáš ten vtip? Spadl do studny a utopil se. Jak to? No když on uměl jenom kraula.
A velká voda - to už je úplně něco mimo. Tam se utopí klidně i školený záchranář. Umíš si vůbec představit tu sílu proudu? je to jako bys byla ve válci, ale stálém. A ještě k tomu kolem v tom válci lítá spousta věcí, a ted plav. To jsi opravdu úplně mimo.
Samozřejmě, ale kdo má větší pravděpodobnost na utopení se - člověk, který se neumí udržet nad vodou i za mírně zhoršených podmínek nebo relativně zkušený plavec? Odpověď je asi jasná. Já ti ten názor necpu, netvrdím, že je to světový problém, jen souhlasím s Reginou v tom, že to považuju za jednu ze základních dovedností, které by mělo dítě umět. Proto pokud to teď neumí, samozřejmě bych jí nepustila, ale je evidentní, že o vodu má zájem, tak bych se zasnažila o to, aby se to naučila.
P. S.: Nikde jsem netvrdila, že má umět perfektní kraul. Psala jsem, že je základem se umět udržet nad hladinou, takže moc nevím proč mi píšeš vtip se studnou.
Příspěvek upraven 27.06.17 v 14:27
@inkakřivák píše:
Taky začínám mít ten pocit. A člověk by řekl, že by měla mít nějaký rozum, nakonec VŠ, ale ono je to fakt, že i lidé s mozkem se rádi hádají. Já někdy taky mám solidně rýpavou, ale to co občas předvádí ona - hlavně ta slovíčka, chytání se nesmyslů, no jo. Každý je nějaký.
Vedle ti to nestačilo, tak jsi mě přišla ponižovat i sem?
hlavně, že v jednom kuse meleš o respektování názoru a sama ho prostě nejsi schopna přijmout.
@Patricia89 píše:
Jo. Ona plave, ale jen tam, kam dosahne. To tu psala zakladatelka.
Ja to mam taky tak. Jak necitim pod sebou pevnou zem, tak panika
Na tom bych právě zapracovala…
@Nimie Ponižovat? bože můj, ty jsi vážně -můžu napsat divná, aniž by tě to urazilo? kde tě ponižuji? V tom že si dělám legraci? z tvrzení, že když spadne plavec do studny, tak dobrý kdežto neplavec se utopí: no to tedy je ponížení, to jo. protože v té studni se vážně utopí i ten plavec. A poměrně snadno, asi stejně jako ten neplavec, který bude šlapat vodu. On to totiž nikdo dlouho nevydrží už jen kvůli teplotě vody.
Takže idyž s tebou ensouhlasím, tak to tě ponižuje? Stručně - to že si dovolím s tebou nesouhlasit není ponížení pro tebe, je to prostě můj názor, který si obhajuji proti tvému. takže už nemluv o ponižování. To bych musela být ponížena též, ne? protože ty máš jiný názor.
Vážně chytáš za slovíčka. protože ten kraul byl vtip, ono v té studni nepomůže ani znak, ani motýlek, ani prsa, ani splývat, tam musíš mít zkrátka kliku. Plavat ve studni se jednoduše nedá.
Příspěvek upraven 01.07.17 v 16:55