Predcasne splaceni hypoteky Kb

18
8.2.22 20:20

Predcasne splaceni hypoteky Kb

Zdravim vsechny,
mam dotaz na zkusenejsi.
V rijnu 2016 jsme uzavreli hypoteku u KB s urokem 1,69%. Refinanc mame v rijnu 2023. V soucasne dobe vazne uvazujeme o predcasnem splaceni cele hypoteky prave v te dobe refinancu.
Co vse Vam uctovali, kdyz se jednalo o smlouvu uzavrenou pred vydanim noveho zakona v roce 2016?
Dekuji za poznatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2353
8.2.22 20:22

To, co je ve smlouvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5018
8.2.22 20:28

Nějaké drobné spojené s potvrzením pro katastr, výpočtem zůstatku a tak. Zeptej se v bance, tam ti to řeknou přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
8.2.22 20:31
@Pedro 00 píše:
Nějaké drobné spojené s potvrzením pro katastr, výpočtem zůstatku a tak. Zeptej se v bance, tam ti to řeknou přesně.

Má smlouvu říjen 2016. Bude tam penále. Zřejmě. Musí se podívat do smlouvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4324
8.2.22 20:37

Teď uz ný měli uctovat pouze administrativni poplatek pokud ho mají stejný jako MP bude kolem 4000,– kvůli tomu teď dostali od ČNB pokutu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
8.2.22 20:41

@Anikaa02
No jo, jenze mam smlouvu z roku 2016 😟 takze na to se asi budou vztahovat podminky z te doby. Kdy ta pokuta mohla byt az 25%, usle roky + vycislena castka, co chybi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4324
8.2.22 20:45

@Buzik95 no hele já bych si zkusila požádat o vyčíslení (pokud bude zdarma a nebo za nějakou rozumnou částku) protože teď jsou všichni podelani a ČNB po nich kvůli tomu opravdu jde… například modrá vzdycky vymerovala klientům pokuty za předčasně splacení 50 000,– bylo jedno jestli nová nebo stará smlouva vždycky a po té kontrole ČNB nám přišlo oznámení ze Modrá bude od teď účtovat maximálně administrativni poplatek 4000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
8.2.22 20:48
@Anikaa02 píše:
@Buzik95 no hele já bych si zkusila požádat o vyčíslení (pokud bude zdarma a nebo za nějakou rozumnou částku) protože teď jsou všichni podelani a ČNB po nich kvůli tomu opravdu jde… například modrá vzdycky vymerovala klientům pokuty za předčasně splacení 50 000,– bylo jedno jestli nová nebo stará smlouva vždycky a po té kontrole ČNB nám přišlo oznámení ze Modrá bude od teď účtovat maximálně administrativni poplatek 4000,–

Ano, presne tak budu muset ucinit. Jen mam s KB uz opravdu docela spatne zkusenosti. Procetla jsem tu nejake diskuse, kde take nic moc. Tak me zajimalo, zda ted nekdo aktualne neresil stejny problem. A nepodelil se o svuj pripad 🙂
Puvodne si snad za vycisleni uctovali i 1500 kc. Musim juknout do sazebniku, jak je to ted

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4324
8.2.22 20:51

@Buzik95 No s KB mám špatné zkušenosti i já :mrgreen: a to jsem dělala před 10 lety v Modré, což je dceřinka a ted dělám nějaké uvěru pro modrou také… kdyby bylo potřeba mohla bych se zkusit poptat přes kolegy jestli nemají kontakt na někoho v KB kdo by třeba mohla udělat výjimku, ale nevím… všechny banky budu zpracovávat až od dubna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
8.2.22 20:55
@Anikaa02 píše:
@Buzik95 No s KB mám špatné zkušenosti i já :mrgreen: a to jsem dělala před 10 lety v Modré, což je dceřinka a ted dělám nějaké uvěru pro modrou také… kdyby bylo potřeba mohla bych se zkusit poptat přes kolegy jestli nemají kontakt na někoho v KB kdo by třeba mohla udělat výjimku, ale nevím… všechny banky budu zpracovávat až od dubna

Ja si zajdu asi co nejdrive za bankovni poradkyni. Spis si potrebuji ujasnit pojmy. Pokud se rozhodnu doplatit v tom refinancu, mela bych platit zbyvajici castku, ktera chybi doplatit + sankci, kterou mi ulozi? Jsem si totiz rikala, jestli mi nenapocitaji, to, co se ma doplatit+uroky dle stavajici smlouvy+sankci? 😃 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4324
8.2.22 20:58

@Buzik95 Neeee pokud to zaplatíš k datu fixace tak by si měla platit pouze poplatek za vyčíslení, k datu fixace totiž můžeš doplatit celý uvěr zdarma. Pokud by si ho ale chtěla doplatit mimo fixaci tam by ti mohli vyměřit pokutu (ale s ohledem na okolní dění si myslím že zaplatíš nějaký administrativní poplatek)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
8.2.22 21:03
@Anikaa02 píše:
@Buzik95 Neeee pokud to zaplatíš k datu fixace tak by si měla platit pouze poplatek za vyčíslení, k datu fixace totiž můžeš doplatit celý uvěr zdarma. Pokud by si ho ale chtěla doplatit mimo fixaci tam by ti mohli vyměřit pokutu (ale s ohledem na okolní dění si myslím že zaplatíš nějaký administrativní poplatek)

Uf, tak snad. Clovek se az desi, kdyz to vsude vidi. Mladsim rocnikum, co teprve zacinaji, to vubec nezavidim 😟 nevim, kam ty ceny nemovitosti a uroky u hypotek az vylezou.
Kazdopadne moc dekuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
8.2.22 21:05
@Anikaa02 píše:

Prosím Tě řeším podobný problém. Můžu se zeptat pokud člověk zaplatí po fixaci 5 let zbytek dluhu. Co tam je za poplatek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
8.2.22 21:07

Nahlédněte do smlouvy. Ale je téměř jisté, že když vám banka bude měnit úrokovou sazbu, můžete úvěr splatit. Na vaši hypotéku se nový zákkon o spotřebitelském úvěru nevztahuje (platí pro úvěry sjednané id 1. 12. 2016), ale možnost splatit při změně úrokové sazby bývala ve smlouvách i dříve (a celkem logicky).

Pokud budete refinancovat, bude se na nový úvěr vztahovat nový zákon, který je pro klienta příznivější.
Ostatně kdybyste u KB zůsta, tak taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4324
8.2.22 21:10

@kemeny13 Každá banka to má jinak, jakou máš banku taky KB?

Příspěvek upraven 08.02.22 v 21:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel