Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Když jsem dostala já pokutu.. To je sice 4 roky zpět, tak jsem dostala akorát papír kam to uhradit.. Jako ty.. Uhradila jsem a nic domu nepřišlo.
Jen to uhrad vcas. Upomínky už pak domu chodí.
Za blbost se platí ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím všechny,
Mám takovou otázku- dnes je čtvrtého, což je podle statistiky den, kdy potkáte v MHDčku nejvíc revizorů. A tak se stalo i mně, dobíhala jsem autobus a nestihla jsem si jízdenku přes SMS koupit, takže mi pokutu revizor bez řečí napálil. Nechala jsem si vypsat složenku s tím, že ji do patnácti dní uhradím a pokuta pak bude činit 1030 kč. Celé by to bylo v pořádku, můj jediný problém je ale ten, že mi je 16 a bydlím pořád s rodiči, konkrétně u otce, kde mám trvalou adresu bydliště. Otec je hroznej rapl a macecha do všeho šťourá a je to fakt nepříjemná osoba. Pochopitelně nechci aby se o pokutě dověděli, uhradím ji samozřejmě ze svých peněz hned, jak to půjde, nechci si zadělávat na větší problémy. A tak jsem se teda chtěla zeptat- může se o pokutě táta nějak dovědět? Třeba že by mu přišlo oznámení od DPP o pokutě do schránky, když bych zrovna nebyla doma?
Omlouvám se za relativně hloupý dotaz, jen mě zajímá, jestli mu to nemám říct dřív, než na to sám přijde.
Moc děkuji za všechny odpovědi.
Vůbec se neboj, pokud to uhradíš včas, tak se nic nedozví.
Pred par lety jsem platila pokutu v Brne, nic mi domu neprislo. Revizor mi dal akorat papir, ktery jsem donesla na dopravni podnik a zaplatila pokutu.
Ne dpp nic neposílá.
a teda vřele doporučuju si vyřídit studentskou tramvajenku.
Syn dostal pokutu (uhradili jsme v termínu) a stejně mi přišel email o tom, že ji dostal..
Nedozví se to, však tohle se stát může, musím zaklepat, že u mě zatím ne ![]()
Hlavě to zaplať, hromada mladých nad tím jen mávne rukou a z jedné tisícovky jsou jich desítky za pár let a pak se hrozně diví, kde se dluh vzal
Držím palce ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím všechny,
Mám takovou otázku- dnes je čtvrtého, což je podle statistiky den, kdy potkáte v MHDčku nejvíc revizorů. A tak se stalo i mně, dobíhala jsem autobus a nestihla jsem si jízdenku přes SMS koupit, takže mi pokutu revizor bez řečí napálil. Nechala jsem si vypsat složenku s tím, že ji do patnácti dní uhradím a pokuta pak bude činit 1030 kč. Celé by to bylo v pořádku, můj jediný problém je ale ten, že mi je 16 a bydlím pořád s rodiči, konkrétně u otce, kde mám trvalou adresu bydliště. Otec je hroznej rapl a macecha do všeho šťourá a je to fakt nepříjemná osoba. Pochopitelně nechci aby se o pokutě dověděli, uhradím ji samozřejmě ze svých peněz hned, jak to půjde, nechci si zadělávat na větší problémy. A tak jsem se teda chtěla zeptat- může se o pokutě táta nějak dovědět? Třeba že by mu přišlo oznámení od DPP o pokutě do schránky, když bych zrovna nebyla doma?
Omlouvám se za relativně hloupý dotaz, jen mě zajímá, jestli mu to nemám říct dřív, než na to sám přijde.
Máte to za čtvrt darma a v přímém úmyslu jsi jela načerno, vyžer si to! Nejlépe, když nezaplatíš a za deset let budeš naříkat, že Ti revizor zkazil život…
![]()
Nic nechodí, proto má tolik lidí z toho pak exekuce.. měsíční jízdenka té vyjde levněji ![]()
@martina.se píše:
Nic nechodí, proto má tolik lidí z toho pak exekuce.. měsíční jízdenka té vyjde levněji
Ti to mají z toho, že lístek s pokutou zmackaji a vyhodí do koše a mysli si, že tím je to vyřešený. Exekuce mají vědomě z toho, že se na to vysrali. A ano, i roční jízdenka vyjde levneji.
@Anonymní píše:
Syn dostal pokutu (uhradili jsme v termínu) a stejně mi přišel email o tom, že ji dostal..
A jak se tvůj email dozvěděli?
@Anonymní píše:
Zdravím všechny,
Mám takovou otázku- dnes je čtvrtého, což je podle statistiky den, kdy potkáte v MHDčku nejvíc revizorů. A tak se stalo i mně, dobíhala jsem autobus a nestihla jsem si jízdenku přes SMS koupit, takže mi pokutu revizor bez řečí napálil. Nechala jsem si vypsat složenku s tím, že ji do patnácti dní uhradím a pokuta pak bude činit 1030 kč. Celé by to bylo v pořádku, můj jediný problém je ale ten, že mi je 16 a bydlím pořád s rodiči, konkrétně u otce, kde mám trvalou bydliště. Otec je hroznej rapl a macecha do všeho šťourá a je to fakt nepříjemná osoba. Pochopitelně nechci aby se o pokutě dověděli, uhradím ji samozřejmě ze svých peněz hned, jak to půjde, nechci si zadělávat na větší problémy. A tak jsem se teda chtěla zeptat- může se o pokutě táta nějak dovědět? Třeba že by mu přišlo oznámení od DPP o pokutě do schránky, když bych zrovna nebyla doma?
jak dlouho bys mohla jezdit, kdybys měla předplacenou za 1030 kč? a to se vyplatí
Zdravím všechny,