Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anikaa02 píše:
@Buzik95 Neeee pokud to zaplatíš k datu fixace tak by si měla platit pouze poplatek za vyčíslení, k datu fixace totiž můžeš doplatit celý uvěr zdarma. Pokud by si ho ale chtěla doplatit mimo fixaci tam by ti mohli vyměřit pokutu (ale s ohledem na okolní dění si myslím že zaplatíš nějaký administrativní poplatek)
To, co píšeš, platí pro smlouvy od 1. 12. 2016. Zakladatelka má smlouvu s podmínkama před.
@kemeny13 Tak na MP se mohu podívat klidně zítra v práci napiš mi zprávu prosím ![]()
@Buzik95 já i přítel jsme teď (listopad a leden) předčasně splatili každý svou hypotéku. Já u Monety on u Equa. Fixace v nedohlednu, spláceli jsme oba mimo fixaci. Oba nás to stalo kolem 7000 což je krása. Bylo v tom i zaplacení na katastru na výmaz zástavního práva. Takže super. Kdyby něco ptej se.
Bez na banku a na přepážce řekni, že chceš předčasně splatit hypotéku. Oni zdarma zažádají a pošlou ti vyjádření, kde je napsáno, kolik přesně tě to bude stát (u nás to byl zbytek hypotéky plus těch 7000). A ty to buď zaplatíš nebo to necháš být, vyjádření je zdarma
@Anikaa02 píše:
@Buzik95 Neeee pokud to zaplatíš k datu fixace tak by si měla platit pouze poplatek za vyčíslení, k datu fixace totiž můžeš doplatit celý uvěr zdarma. Pokud by si ho ale chtěla doplatit mimo fixaci tam by ti mohli vyměřit pokutu (ale s ohledem na okolní dění si myslím že zaplatíš nějaký administrativní poplatek)
Ano, přesně tak
@Lidulla píše:
@Buzik95 já i přítel jsme teď (listopad a leden) předčasně splatili každý svou hypotéku. Já u Monety on u Equa. Fixace v nedohlednu, spláceli jsme oba mimo fixaci. Oba nás to stalo kolem 7000 což je krása. Bylo v tom i zaplacení na katastru na výmaz zástavního práva. Takže super. Kdyby něco ptej se.
Bez na banku a na přepážce řekni, že chceš předčasně splatit hypotéku. Oni zdarma zažádají a pošlou ti vyjádření, kde je napsáno, kolik přesně tě to bude stát (u nás to byl zbytek hypotéky plus těch 7000). A ty to buď zaplatíš nebo to necháš být, vyjádření je zdarma [/citace
Dekuju moc za info! Jak moc dopredu jste to vse resili?
@Buzik95 Napisu příklad. Dnes je 9.2. splátka odchází 15.2. do banky půjdu zítra a řeknu že chci vyčíslení k předčasnému splácení. Musím říct, k jakými datu to vYcislenichci. Nevolila bych termín dřív než za týden ( nemuselo by se to stihnout). Vyberu si třeba datum 28.2. během pár dní ( asi dva) mi přijde vyjádření, že k 28.2. budu dlužit tolik a tolik. 15.2. mi odejde ještě splátka a za dobu od 16.2.-28.2 musím zaplatit úměrný úrok splátky spočítány k těm dnům.
Pokud si matně pamatuji, na začátku 2019 nám končila fixace u ČS, dali jsme bance vědět včas a splatili celou hypotéku zdarma.
Pokud by Vám nekončila fixace, lze u nových smluv splatit 1× ročně bez poplatků až 25 procent jistiny za rok zdarma. Více třeba tady:
https://www.moneta.cz/…-dobe-fixace