Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím chtěla bych se zeptat. Čekám své druhé dítě a jsem momentálně 34+1 tt první dceru jsem odnosila do konce a bez problému ale…
Dnes od rána mám zřejmě poslíčky. Nebyly bolestivé spíš otravné až do teď.. Před chvíli jsem dojedla večeři a během té večeře mi začali křeče v podbříšku jak kdyby jsem se měla s prominutím každou chvíli pos*at a jsou celkem bolestivé
a já nevím jestli plašit nebo počkat třeba do rána a když neustoupí tak volat do nemocnice… pravidelné ty křeče zatím nejsou ![]()
Co myslíte muže to být porod nebo náhoda a poslíčci?
Vzhledem ke stáří plodů bych řešila následovně : zajdi si do sprchy, pokud přejdou křeče tak jsou to poslíčci. Pokud nepřejdou tak okamžitě jet do nemocnice.
Stejný postup jsem využila u druhého těhotenství, kdy jsem dceru porodila ve 35+1 ( podle ms 34+6). Do porodnice jsem jela s pravidelnými kontrakcemi, byla jsem na prst. Díky tomu se stihla dat ATB. Kortikoidy už nebyly potřeba ale u tebe by se asi ještě porod zastavoval…
Příspěvek upraven 16.08.21 v 22:30
@JancaS84 Souhlasim. Aspon te zkontroluji, kdyby to bylo zbytecne.
Dobře děkuji.. Nechci být histerka ale radši jet zbytečně než něco zanedbat.. půjdu si dát tu sprchu a uvidím. Když tak hned pojedeme
![]()
@Babzie píše:
Dobře děkuji.. Nechci být histerka ale radši jet zbytečně než něco zanedbat.. půjdu si dát tu sprchu a uvidím. Když tak hned pojedeme![]()
No a hlavně dej vědět.
@Babzie V techto vecech by te nikdo za hysterku nepovazoval.
Ja myslim, ze je prece normalni se ujistit, zda je mimimko v poradku a zda se neblizi porod. Tak klidne jed hned.
Jinak se drz a pak pisni ![]()
Mě u druhého dítěte praskla voda 34+0 a narodil se 34+4…po této zkušenosti bych si hodila sprchu (hlavně ne horkou, kdyby šlo o porod, tak ho popozene)..a pro jistotu bych s taškou zajela na kontrolu…nemusí jít o nic a taky se může něco dít..muzou ti dát třeba magnezko…lepší aby viděli, jestli se něco děje nebo ne..já jsem dneska 33+6 a modlím se, ať se to neopakuje… Držím pěsti ![]()
Tak dámy sprchu jsem si dala a šla jsem spát. V noci jsem toho moc nenaspala. Bolestivé křeče sice odešli ale furt mám takové buňkami v podbříšku jak před menstruací. Takže dnes uz jedu a uvidím co mi řekne doktor. Pak vám dam vědět ![]()
Vše je v pohodě a prej to jsou jen poslíčci a musím to holt vydržet a prekousnout ale rodit prej ještě v blízké době nebudu
![]()
@Babzie Tak aspon, ze ses ujistila, ze je vsechno v poradku.
Tak se drz
a snad ti mimco dopreje klidny zbytek tehotenstvi a nebude te takhle plasit a zlobit. ![]()