Předchystání UM do lednice

2.12.21 20:49

Předchystání UM do lednice

Ahoj maminy! Chci se zeptat. Předchystáváte si nějaká UM dopředu do lednice? Např 2-4 flaštičky? 8o
Já jen že bych nalela studenou kojeneckou vodu, do ní dálasprávný počet odměrek a skovám do lednice.
Je to špatně? Co se s mlékem může stát když je v lednici pár hodin?
Díky za názory :) :palec:
Ps: s Um zaciname proto se raději ptám

Příspěvek upraven 02.12.21 v 21:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1177
2.12.21 20:50

Ne, nikdy jsem nepredchystavala. Proste cerstve lepsi. Kolik usetris? 20s? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
2.12.21 20:57

Ne, nikdy. Jako je to otravne, hlavne v noci, chystat cerstve, ale na druhou stranu, je to rychlovka.
Neriskuju, ze se tam nejaky moribundus pomnozi. A cerstve - je proste cerstve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
2.12.21 21:00

Ne fuj, to bych nedělala. K čemu je to dobré? Ušetříš si tak 5 vteřin, než nasypes dávku prasku do vody ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35890
2.12.21 21:02

Jo, je to špatně. Přečti si návod na krabici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
2.12.21 21:14

No, je to hnus.. ono ani po pul hodine uz se to neda pit.. je to vyrobeny k okamzity spotrebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
2.12.21 21:15
@Tereza220596 píše:
Ahoj maminy! Chci se zeptat. Předchystáváte si nějaká UM dopředu do lednice? Např 2-4 flaštičky? 8o
Já jen že bych nalela studenou kojeneckou vodu, do ní dálasprávný počet odměrek a skovám do lednice.
Je to špatně? Co se s mlékem může stát když je v lednici pár hodin?
Díky za názory :) :palec:
Ps: s Um zaciname proto se raději ptámPříspěvek upraven 02.12.21 v 21:04

Dělají to v nemocnici, ale jen 1 max.2, na noc, popravdě jsem se tam tomu dost divila, já nechávala max 1,když mi třeba náhodou dítě usnulo před krmením, ale to byla třeba otázka 2 hodiny než se vzbudila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
2.12.21 21:20

Teoreticky sa to môže, prakticky ohriat hotovú fľašu z lednice trvá dlhšie ako prichystat nové. Existujú davkovace na UM kde si predchystáš prášok, teplú vodu môžeš mať prichystanu v termoske alebo rovno vo fľaši v ohrievaci - nasypes, pretrepes a podavas, otázka 15 sekúnd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3055
2.12.21 21:21

Ne, dělám vždy čerstvé. Vždyť je to otázka chvilky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
2.12.21 21:27

@Tereza220596 to by se s UM dělat nemělo. A k čemu by to bylo dobré? Kolik myslíš, že ti to uspoří času? Půl minuty?
Bála bych se i střevních problémů.
UM má být vždy čerstvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
2.12.21 21:31

Ne, nikdy jsem si nedělala dopředu. Měla jsem horkou vodu v termosce, vedle studenou, smíchala jsem to, nasypala prášek z dávkovače, zamíchala a podávala. Záležitost na pár sekund. Takhle v noci po 3 hodinách, celý první rok. Je to jen o zvyku. Nicméně moje kamarádka si dělala večer předem 2 láhve na noc, pak je jen přihřála v mikrovlnce. Dítě se najedlo, nic mu nikdy nebylo :nevim:. Asi by to teoreticky taky šlo, ale za mě nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5999
2.12.21 21:40

Každé ráno převařit kojeneckou vodu a nalét do termosky, kde vydrží teplá i 12 hodin, pokud je termoska kvalitní. Pak jen naliješ vodu do flašky, přidáš UM a zaštěrcháš. Pokud je voda moc horká, tak smíchat se studenou… Jak dlouho to zabere?? Cca 10 sekund a když by byla voda studená tak s ohřátím minutu? :think:
Nevidím důvod chystat předem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
2.12.21 21:43

Měla jsem kvalitní termosku a pořídila si rychlovarnou konvici s nastavitelnou teplotou. Na noc jsem nasypala potřebné množství do flašky a společně s termoskou postavila k posteli. Jen jsem natáhla ruku, dolila potřebné množství a malá ani nestačila začít plakat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31007
2.12.21 21:51

Delala jsem presne jako @Aduš8 .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11836
2.12.21 22:59

Mám teplou vodu v ohricacce ve flasce přes den vpodstate permanentně, když se mimčo ozve že má hlad odleju potřebné množství vody prisypu výživu zamíchám a je to…otázka 10 vteřin…mléko do lednice dám jen v případě že sem ho připravila moc a malá nakonec jen cucla..ale to se mi už dlouho nestalo… většinou podle doby po které se o jídlo hlásí dokážu odhadnout kolik vypije…zbude mi tak max po dně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová