Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
K tomu pohybu. Nemusíš úplně sportovat. Ale několikrát týdně si dát svižnou procházku na třeba 40 minut. Souvisle, bez přestávky a tak aby ses u toho zadýchala. A hlavně to vydržet dlouhodobě.
@Lucka1111 píše:
K tomu pohybu. Nemusíš úplně sportovat. Ale několikrát týdně si dát svižnou procházku na třeba 40 minut. Souvisle, bez přestávky a tak aby ses u toho zadýchala. A hlavně to vydržet dlouhodobě.
Jo, procházky denně pro mě určitě udržitelný jsou, procházím se ráda, ale zanedbávala jsem to. Dodržuju už ten jídelníček, který mám na základě měření a vážení od své nutriční terapeutky už dlouho, ale na nějakou dobu jsem ho prostě neřešila
Ono je ten jídelák na míru a je dost dobrej, problém je, že teď, když je léto a všude ovoce, tak mám v sobě po těch výsledcích nějaký takový blok ho jíst.
Ale podle té terapeutky i ovoce mám jíst, tak si jdu dát na svačinu blumu zrovna. ![]()
@Anonymní píše:
Jo, procházky denně pro mě určitě udržitelný jsou, procházím se ráda, ale zanedbávala jsem to. Dodržuju už ten jídelníček, který mám na základě měření a vážení od své nutriční terapeutky už dlouho, ale na nějakou dobu jsem ho prostě neřešilaOno je ten jídelák na míru a je dost dobrej, problém je, že teď, když je léto a všude ovoce, tak mám v sobě po těch výsledcích nějaký takový blok ho jíst.
Ale podle té terapeutky i ovoce mám jíst, tak si jdu dát na svačinu blumu zrovna.
Z ovoce mám respekt. Vloni zjistili sekundární diabetes, celou dobu hodnoty při léčbě (kortikoidy) lepší než kdy dříve a po prazdninách jednorázově glykemie nějakých 6.3 a ten HbAc 53. A pak zase glykemie okolo 4,5 a HbAc se drží na 46.
@Anonymní píše:
Z ovoce mám respekt. Vloni zjistili sekundární diabetes, celou dobu hodnoty při léčbě (kortikoidy) lepší než kdy dříve a po prazdninách jednorázově glykemie nějakých 6.3 a ten HbAc 53. A pak zase glykemie okolo 4,5 a HbAc se drží na 46.
co je sekundární diabetes? ![]()
@Anonymní píše:
a ještě se zeptám - tys jedla to ovoce nějak po kilech? Já se na to právě ještě koukala - na diabetickou kuchařku a tam měli ovoce taky. ![]()
@Anonymní píše:
co je sekundární diabetes?
Mam ji vyvolanou kortikoidy.
Jedla jsem hodně ovoce plus přesnídávky- potřebovali jsme skleničky
.
@Anonymní píše:
Mam ji vyvolanou kortikoidy.Jedla jsem hodně ovoce plus přesnídávky- potřebovali jsme skleničky.
To mě mrzí. Dá se toho zbavit?
Jste chtěli zavařovat, jo:) Já poslední měsíc jedla v podstatě neustále sladké ovoce, ale nedávám to za vinu tomuhle. Hodně jsem totiž experimentovala s různými recepty na sladké, měli jsme hodně oslav, takže pečení dortů apod. a už to jelo. A ani jsem se nějak nehlídala. Takže…já se tomu výsledku nedivím, vědět, že mi to tak vyskočí, tak se chovám jinak.
@Anonymní píše:
To mě mrzí. Dá se toho zbavit?Jste chtěli zavařovat, jo:) Já poslední měsíc jedla v podstatě neustále sladké ovoce, ale nedávám to za vinu tomuhle. Hodně jsem totiž experimentovala s různými recepty na sladké, měli jsme hodně oslav, takže pečení dortů apod. a už to jelo. A ani jsem se nějak nehlídala. Takže…já se tomu výsledku nedivím, vědět, že mi to tak vyskočí, tak se chovám jinak.
Vždyť ty výsledky máš v pohodě.
@Charmeuse píše: @sklibakocka
Ta doktorka Krejčí nebo zahraniční lékař Fung a Berg, o kterých jsem psala taky jsou též šarlatáni nebo fušují do řemesla skutečným lékařům? A můj endokrinolog před 8-i lety také? Ostatně vlastně i můj tehdejší praktik mě tenkrát sledoval a dělal krevní testy, po striktní ketogenní dietě. Měla jsem skvělé výsledky, lepší než před keto. Takže opravdu nedoporučuji nějaké šamanské praktiky v čele s hlavním šamanem Vyjídákem. Určitě je fajn si o tom něco dohledat, před tím, než tady začneš direktivně posuzovat, co je a není možné doporučovat a také proč. Nabízím zde zdroje informací a možnosti, také svoji zkušenost podloženou zdrav. výsledky, i stavem po 8-letech. Chytla ses moji zmínky o jednom výživáři, který pro tebe není dostatečně erudovaný, všechny ostatní informace a kontext nebereš na vědomí a chceš jenom prosadit, že máš prostě pravdu a ještě píšeš, že až budeš mít čas, tak si teprve informace dohledáš. Dá se to udělat i naopak. Nejdřív si něco nastudovat a teprve potom reagovat.reakce
Slimáková a Vyjídák NEJSOU odborníci na výživy, Krejčí s nimi spolupracuje a odborně zaštituje výše popsanou organizaci. Proč to dělá, nevím
Dohledám si, kolik získala tato organizace z grantů, to je to, co mne zajímá. Fung je nefrolog, je zastáncem keto diety, autor několika bestsellerů na toto téma. Berg je diabetolog. Co mají tito lidé společného se Slimákovou a Vyjídákem? Vy si dělejte, co chcete, já myslím, že je lepší pro péči o své zdraví používat odbornou péči. To je můj názor. Já přidávám info o vzdělání Slimáková, Vyjídák a jejich vazbách např, na Krejčí a další. Píchla jsem do vosího hnízda?
@sklibakocka
Ne, nepíchla. Ten poslední příspěvek je v pohodě, kromě té poslední věty. Nemám problém s tím, že má někdo jiný náhled na věc. Otázka je, jak jej prosazuje. Když někdo chce mít pravdu za každou cenu a z pozice své univerzální pravdy napadá, případně doporučuje někomu jinému, co má a nemá říkat a po upozornění si 2 dny dohledává nějaké informace, aby mohl vůbec argumentovat, tak je to pro mě dost vypovídající.
Zkuste příště svoje ego při diskuzi se mnou trochu brzdit a víc se soustředit na kontext v psaném textu. Omlouvám se, ale vaše argumentace, i když jste si dohledala nějaké informace, je pro mě nelogická. Jak proboha souvisí vazby Vyjídáka s informacemi, které publikuje a které mohou u někoho zvrátit progres cukrovky? Fung jako nefrolog asi bude mít taky dost zkušeností ve své odbornosti s lidmi s diabetem, ne? Pak jsem psala o Krejčí a Bergovi. To přece diabetologové jsou, sama jste si Berga dohledala.
O Slimakové jsem psala, že měla ve svém pořadu tyto hosty. Nikoliv, že je ona pro mě odborník. Proč mi píšete, že ona není odborník, když ji tak neprezentuji, ani to nikde nepíšu?
To je stejný, jako byste mi napsala, že nemám koukat na televizní noviny, když je moderuje zrovna Šebrle, protože on přece nemá vystudovanou žurnalistiku. Omlouvám se, ale raději na sebe vzájemně nereagujme, protože toto neracionalní a nelogická diskuze, která nedává nic vám ani mně.
@Charmeuse píše: @sklibakocka
Ne, nepíchla. Ten poslední příspěvek je v pohodě, kromě té poslední věty. Nemám problém s tím, že má někdo jiný náhled na věc. Otázka je, jak jej prosazuje. Když někdo chce mít pravdu za každou cenu a z pozice své univerzální pravdy napadá, případně doporučuje někomu jinému, co má a nemá říkat a po upozornění si 2 dny dohledává nějaké informace, aby mohl vůbec argumentovat, tak je to pro mě dost vypovídající.Zkuste příště svoje ego při diskuzi se mnou trochu brzdit a víc se soustředit na kontext v psaném textu. Omlouvám se, ale vaše argumentace, i když jste si dohledala nějaké informace, je pro mě nelogická. Jak proboha souvisí vazby Vyjídáka s informacemi, které publikuje a které mohou u někoho zvrátit progres cukrovky? Fung jako nefrolog asi bude mít taky dost zkušeností ve své odbornosti s lidmi s diabetem, ne? Pak jsem psala o Krejčí a Bergovi. To přece diabetologové jsou, sama jste si Berga dohledala.
O Slimakové jsem psala, že měla ve svém pořadu tyto hosty. Nikoliv, že je ona pro mě odborník. Proč mi píšete, že ona není odborník, když ji tak neprezentuji, ani to nikde nepíšu?
To je stejný, jako byste mi napsala, že nemám koukat na televizní noviny, když je moderuje zrovna Šebrle, protože on přece nemá vystudovanou žurnalistiku. Omlouvám se, ale raději na sebe vzájemně nereagujme, protože toto neracionalní a nelogická diskuze, která nedává nic vám ani mně.
Máte problémy s porozuměním textu? Psala jsem, že si v přístupných DB (ve kterých není tak lehké to najít) časemdohledám, kolik ti Krejčí, Slimáková, Vyjídák atd. iiž získali na grantech, tvorbě vzdělávacích portálů atd. Informace o nich vůbec nebyly pro Vás, ale pro ostatní, aby nedali na Vaše rady, nespoléhali ve své léčbě na právníky, dojičky, soustružníky a podobně. Diabetes má léčit lékař. A ve 30 letech hodně dobrý. Krejčí je diabetolog, ale jak jsem psala, její vazba na Slimákovou a spol. mne!!! by tedy odradila. Mne je úplně jedno, co Vám můj text dává či nedává.
@šklíbakočka píše:
Máte problémy s porozuměním textu? Psala jsem, že si v přístupných DB (ve kterých není tak lehké to najít) časemdohledám, kolik ti Krejčí, Slimáková, Vyjídák atd. iiž získali na grantech, tvorbě vzdělávacích portálů atd. Informace o nich vůbec nebyly pro Vás, ale pro ostatní, aby nedali na Vaše rady, nespoléhali ve své léčbě na právníky, dojičky, soustružníky a podobně. Diabetes má léčit lékař. A ve 30 letech hodně dobrý. Krejčí je diabetolog, ale jak jsem psala, její vazba na Slimákovou a spol. mne!!! by tedy odradila. Mne je úplně jedno, co Vám můj text dává či nedává.
Ne že bych se vám do toho chtěla plést, ale diabetes ještě nemám… ![]()
Nicméně dohodli jsme se zatím s mou nutriční terapeutkou na dodržování jídelníčku, který mi na míru zhotovila tak rok zpět, když jsem ještě o nějakém dlouhodobém cukru neměla ani ponětí. Doufám, že když zhubnu, tak se na diabetologii fakt nedostanu. Minimálně ne dalších 20 let. ![]()
Taky mám diagnostikovaný prediabetes, ale hodnoty např. 6.3 a dlouhodobý cukr 37 (což je hodnota „zdravého“ člověka") Váhu jsem snížila o dvacet jedna kilo a popravdě, zatím ranní cukr stále kolem 6. Kdyby zakladatelka chtěla si o tom třeba popsat, nějak se společně třeba podporovat, budu ráda. Taky se v tom trošku plácám, věk 34 a nadváha ještě velká, pracuji na tom a tajně doufám, že se toho zbavím, alespoň na pár let.
@Anonymní píše:
Taky mám diagnostikovaný prediabetes, ale hodnoty např. 6.3 a dlouhodobý cukr 37 (což je hodnota „zdravého“ člověka") Váhu jsem snížila o dvacet jedna kilo a popravdě, zatím ranní cukr stále kolem 6. Kdyby zakladatelka chtěla si o tom třeba popsat, nějak se společně třeba podporovat, budu ráda. Taky se v tom trošku plácám, věk 34 a nadváha ještě velká, pracuji na tom a tajně doufám, že se toho zbavím, alespoň na pár let.
Hm, to půjde těžko.
Já jsem anonymní, ty jsi anonymní.. Tak jak tě mám kontaktovat?
A máš nadváhu nebo obezitu?
Ženy děkuju vám všem za rady a hlavně za podporu, kterou teď fakt potřebuju.
Děkuji. Přesně to mi dnes řekla moje výživová poradkyně, které důvěřuji na 100%, je to profík. Nijak extrémně sacharidy neubírat. Mám od ní jídelníček na míru už delší dobu, ale bohužel jsem ho teď nedodržovala, protože jsem měla dost náročnej půlrok (psychicky) a strava šla do kelu. Ne úplně, já obecně mám ráda zdravé recepty, ale hřeším na velikosti těch porcí. No nehlídala jsem to, tak teď mám silnou motivaci to zase nepos*at. Nízkosacharidové recepty jsem si ale koupila, jako inspirace neuškodí. Dnes jsem třeba dělala cuketové špagety se salsou z avokáda a rajčat, k tomu jsem si přidala na trochu gheečka opečené a pak podušené kuřecí maso.
Nevím nakolik musím sportovat, aby to šlo rychle dolů. S obezitou běhat ne, už tak mě bolí koleno. Ale včera i dnes 4,5 km rychlé chůze (jasně, občas přestávka). + celkově jsem měla pochůzky, takže mám skoro 11 tis kroků. Ještě bych měla něco určitě přidat. Mám problém s tukem okolo břicha a myslím, že viscerální tuk je u mě ten hlavní viník všeho, protože co může být horší než když se vám to ukládá do břicha. Jiné části těla pal to čert, ale na tom břichu je to nebezpečný.