Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@martina.se píše:
@Adrasteia Češi jsou v pohodě.. Poláci, Ukrajinci, Rumuni.. To jsou hovezaci,…
To je v řízení jiná liga, ty stojí úplně mimo jakékoliv měřítko, stejně jako třeba Italové. ![]()
Ale jak si člověk u nás za volantem zanadává na tý stovce kilometrů k hranicím, ujde pohotově několika bouračkám a když přejede hranice do Německa nebo Rakouska, čeká ho zasloužený klid a tep se konečně zklidní. ![]()
@SábaW píše:
Není hloupé otázky. Jen hloupé odpovědi. Skutečně mě to zajímá. Nechci nikoho urážet.
No, budu se snažit věřit, že to byl skutečný zájem. Nic to ale nemění na situaci, že i když ty sama nechceš nikoho urážet (budiž
), tak svým dotazem zcela jistě spustíš lavinu urážek na kamiony, což se ostatně můžeš přesvědčit hned v úvodu. Nechce se mi věřit, že bys byla až natolik naivní ![]()
@browneye píše:
Nevim no, ale na silnici trávím dost casu a s kamionakama problem nemám a nikdy jsem nemela. Na to kolik jich na té silnici je, tak si myslím, ze se chovají rozumně. Ty jsi proste nějaká zaujatá, ale to je uz Tvůj bojPříspěvek upraven 22.09.20 v 21:06
Hele, vidím na silnicích, co vidím. Poznala jsem dost lidí, kteří mi říkali něco podobného, že většina kamioňáků jezdí v pohodě a pak se díváš a zjistíš, že titíž lidé prostě neumějí řídit a dělají stejný přešlapy jako oni, to je pak těžký, no. To není nic proti tobě, jen konstatování mých zkušeností.
@Adrasteia píše: **
Nezlob se, ale to je pěkný nesmysl a vůbec to s tím nesouvisí. Většina kamioňáků jezdí špatně, ne všichni, ale většina ano. Mě vůbec nezajímá, jestli mi vezou rohlíky, to je mimochodem pěkná demagogie. Chci, aby dodržovali dopravní předpisy, jinak ať táhnou ze silnice, to je celé. Nebo už jsme tak mimo, že budeme říkat něco jako: „Lojza sice jezdí strašně, už zabil pár lidí na silnici, ale vlastně v pohodě, protože kdo by nám pak vozil rohlíky, že jo?“ To co si dovolí kamioňáci tady, by si v zahraničí v životě nedovolili - např. Německo, Rakousko apod. Proč asi? To jsme to dopracovali, ach jo…
Trefa toto bouchlo, prima podáno, Deně chodím kousek kolem dálnice už, jenom ty pneumatiky, věčně plesk plesk, jé kousek ulétl, jé a zbytek. To je český kolorit, přetěžování běžná záležitost, Fízl sedí u compu, a sleduje a cenzuruje.
@Dědek 66 píše:
Trefa toto bouchlo, prima podáno, Deně chodím kousek kolem dálnice už, jenom ty pneumatiky, věčně plesk plesk, jé kousek ulétl, jé a zbytek. To je český kolorit, přetěžování běžná záležitost, Fízl sedí u compu, a sleduje a cenzuruje.
V Německu když zjistí, že je kamion přetíženej, tak se vůbec nevybavujou, odstaví ho a náklad se musí přeskládat na jinej, naprostej nezájem. A u nás? Škoda mluvit…
@Petrusska007 píše:
No, budu se snažit věřit, že to byl skutečný zájem. Nic to ale nemění na situaci, že i když ty sama nechceš nikoho urážet (budiž), tak svým dotazem zcela jistě spustíš lavinu urážek na kamiony, což se ostatně můžeš přesvědčit hned v úvodu. Nechce se mi věřit, že bys byla až natolik naivní
Dle tvého uvažování by se nikdy nemohl nikdo na nic zeptat. Vždy by dotazem někoho urazil, dotknul se, otevřel staré rány… Mně se nechce věřit, že si o mně dovolíš napsat, že jsem naivní. Už tímto bys mohla urazit. Ne, mně ne! Mě může urazit jen inteligent. ![]()
@Bábrdl pokud nikoho neohrozím, neporušuji zákon, proč ne. Často spěchám, někdy i ušetřená minuta je pro mě dar z nebe
@SábaW píše:
Dle tvého uvažování by se nikdy nemohl nikdo na nic zeptat. Vždy by dotazem někoho urazil, dotknul se, otevřel staré rány… Mně se nechce věřit, že si o mně dovolíš napsat, že jsem naivní. Už tímto bys mohla urazit. Ne, mně ne! Mě může urazit jen inteligent.
Uf
… @SábaW … dám ti za pravdu. Tahle tvá odpověď je skutečně hodná inteligenta ![]()
@SábaW @Adrasteia Řekni si nějakýmu řidiči, ať tě vezme na jeden den do kamionu a nebudeš se takhle ptát. Jasně to uvidíš, proč to dělají. A možná si přestaneš myslet, že řidiči kamionu jsou hovada, který dělají ostatním řidičům jenom naschvály a kazí jim jejich zábavu, když se jedou jen tak projet. A taky hezky z výšky uvidíš, čeho všeho jsou schopní řidiči osobáku.
![]()
@kačka39 píše:
@SábaW @Adrasteia Řekni si nějakýmu řidiči, ať tě vezme na jeden den do kamionu a nebudeš se takhle ptát. Jasně to uvidíš, proč to dělají. A možná si přestaneš myslet, že řidiči kamionu jsou hovada, který dělají ostatním řidičům jenom naschvály a kazí jim jejich zábavu, když se jedou jen tak projet. A taky hezky z výšky uvidíš, čeho všeho jsou schopní řidiči osobáku.![]()
![]()
Nemyslím si, že jsou hovada! To pozor. Věř, že i v osobním autě vidím, co ostatní řidiči osobního auta dokážou. Ve vší účtě, žádného kamionaka neznám a k cizímu bych skutečně nesedla.
Většinou kvůli spotřebě. Tohle snad už ví každý v dnešní době ![]()
@Janee19 píše:
Tak předjíždí asi proto, že jede rychlejiNěkdy se to asi nezdá, ale když má 500 km trasu tak se nepotahne za nějakým 75, když může jet rychleji. A kupodivu v těch kamionech sedí lidí, či třeba mají taky rodiny a chtějí být na víkend doma
Chápu. Jde mi o ty co se předjíždí tak, že jeden jede 75 km/h a druhý 76 (neber to doslova) a když se predjedou, tak se začnou předjíždět třeba znovu… Snažím se to pochopit. Jistě k tomu mají dobrý důvod.
@Danielss píše:
Většinou kvůli spotřebě. Tohle snad už ví každý v dnešní době
Jak to myslíš kvůli spotřebě? Předjede, aby byl první a v závěsu hned za ním jede predjety? V čem ušetří na spotřebě?
@Janee19 píše:
Tak předjíždí asi proto, že jede rychlejiNěkdy se to asi nezdá, ale když má 500 km trasu tak se nepotahne za nějakým 75, když může jet rychleji. A kupodivu v těch kamionech sedí lidí, či třeba mají taky rodiny a chtějí být na víkend doma
No a často jim to nevyjde třeba o blbých pár minut a potkal jsem pár takových, kteří museli zaparkovat v 10 večer 15km od domova a přenocovat v něm kvůli povinné pauze, místo aby dojeli domů a mohli si po několika dnech dát doma pořádnou koupel a vyspat se ve svý posteli…
Nedělal bych tu práci ani za zlatý prase, i když mám Céčko a nedávno jsem si dělal profesák… ![]()