Předkus a dědičnost

Anonymní
25.1.12 14:26

Předkus

Ahojky, mám předkus, docela hodně velký, myslíte že to bude mít i mé dítě?
Sorry za anonymitu, ale je to pro mě citlívé téma :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1937
25.1.12 14:30

Může i nemusí a když jo, tak s rovnátkama to lze napravit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
25.1.12 14:31
Anonymní píše:
Ahojky, mám předkus, docela hodně velký, myslíte že to bude mít i mé dítě?
Sorry za anonymitu, ale je to pro mě citlívé téma :kytka:

Myslím, že to je tak 50 na 50. Já měla předkus zděděný ob ob generaci. Nikdo jiný zrodiny ho nemá ani neměl :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.12 14:33

Mám právě 9 měsíčního syna,teď mu rostou zoubky, tak mu pořád nahlížím do pusinky, jsem na nervy.

• Citovat
  • Upravit
8566
25.1.12 14:34
Anonymní píše:
Mám právě 9 měsíčního syna,teď mu rostou zoubky, tak mu pořád nahlížím do pusinky, jsem na nervy.

U mě se to začlo řešit až na druhých zubech, s mléčnými zuby jsem byla roztomilá :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.12 14:36

Je pravda, že já jsem ho začala na sobě pozorovat taky až ve druhé nebo třetí třídě ZŠ. No snad bude mít syn zuby po manželovi.

• Citovat
  • Upravit
8566
25.1.12 14:39
Anonymní píše:
Je pravda, že já jsem ho začala na sobě pozorovat taky až ve druhé nebo třetí třídě ZŠ. No snad bude mít syn zuby po manželovi.

Rozumím Ti, já si s tím fakt užila :roll: . Nemůžu najít žádnou dětskou fotku s otevřenou pusou, takže nevím, jak brzo se to projevilo ale myslím, že fakt až v té první druhé třídě. Ale můžu Tě uklidnit, že jsem to schytala za několik generací široko daleko jen já :mrgreen: . Takže má tvůj drobek šanci ;) . Tvoji rodiče nebo sourozenci mají předkus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.12 14:41

Nene nikdo práveže taky nemá..mám to jen já :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8566
25.1.12 14:43
Anonymní píše:

Tak to vůbec nemusí být dědičné.. třeba se Ti jenom nějak špatně vyvinula čelist, nebo to bylo způsobeno něčím jiným (mojí mamky se ptal třeba ortodont i do kolika let jsem měla dudlík, že prý to má taky vliv :nevim: ). Vůbec se Tím netrap, kdyby ho nakonec prcek měl, dáte rovnátka a bude to ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1885
25.1.12 14:46

Tak já mám předkus docela skorigovaný vytržením 3 zubů protožese mi nevešli do pusy a pak pevná rovnátka.V rodině nikdy nikdo neměl předkus a moje děti zatím mají první zuby a dobrý :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.12 14:49
Kallkapa píše:
Anonymní píše:
Tak to vůbec nemusí být dědičné.. třeba se Ti jenom nějak špatně vyvinula čelist, nebo to bylo způsobeno něčím jiným (mojí mamky se ptal třeba ortodont i do kolika let jsem měla dudlík, že prý to má taky vliv :nevim: ). Vůbec se Tím netrap, kdyby ho nakonec prcek měl, dáte rovnátka a bude to ;) :hug:
Tak moc děkuji za uklidnění, kdyžtak prosím zkus pohledat tu tvou fotku, ráda bych se podívala
  • Citovat
  • Upravit
13943
25.1.12 15:35
Kallkapa píše:
Anonymní píše:
Tak to vůbec nemusí být dědičné.. třeba se Ti jenom nějak špatně vyvinula čelist, nebo to bylo způsobeno něčím jiným (mojí mamky se ptal třeba ortodont i do kolika let jsem měla dudlík, že prý to má taky vliv :nevim: ). Vůbec se Tím netrap, kdyby ho nakonec prcek měl, dáte rovnátka a bude to ;) :hug:

Mě třeba tvrdila ortodontistka, že na to má nemalý vliv i to, že jsem celé kojenecké a batolecí období, vlastně v podstatě až doteď spala na břiše a tím se deformovala čelist. Nevím jak spával brácha, ale předkus měl taky. U obou to přišlo až s druhými zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.12 15:58
PetiteFillette píše:
Kallkapa píše:
Anonymní píše:
Mě třeba tvrdila ortodontistka, že na to má nemalý vliv i to, že jsem celé kojenecké a batolecí období, vlastně v podstatě až doteď spala na břiše a tím se deformovala čelist. Nevím jak spával brácha, ale předkus měl taky. U obou to přišlo až s druhými zuby.
Spaní na břiše?? Tak to slyším teda poprvé :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
6545
6.2.12 12:39

dcera měla dolní předkus. Na břiše nespala a nespí, v rodině to nemá nikdo :D Už ho nemá, rovnátka na horní čelisti zapracovala (nicméně - dole má malou čelist a velké zuby)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
15.6.12 08:04

Cucání palce a předkus

Ahojte, moje skoro 1.5 letá dcerka, vždycky odmítla nabízený dudlík, vzala však za vděk svým palečkem, a cucá si jej od svých cca dvou měsíců, neustále, buď před spaním, nebo na uklidnění. Včera mne docela vystrašila jedna pí chytrá, že bude mít předkus, protože má změklé patro a tím cucáním palce si jej způsobí. Co dělat, jak dítě nenásilnou formou odnaučit cucání palce, když to má zažité a dělá jí to evidentně dobře. Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.