Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Anonymní píše:
Ahojky, mám předkus, docela hodně velký, myslíte že to bude mít i mé dítě?
Sorry za anonymitu, ale je to pro mě citlívé téma
Myslím, že to je tak 50 na 50. Já měla předkus zděděný ob ob generaci. Nikdo jiný zrodiny ho nemá ani neměl
.
Mám právě 9 měsíčního syna,teď mu rostou zoubky, tak mu pořád nahlížím do pusinky, jsem na nervy.
Anonymní píše:
Mám právě 9 měsíčního syna,teď mu rostou zoubky, tak mu pořád nahlížím do pusinky, jsem na nervy.
U mě se to začlo řešit až na druhých zubech, s mléčnými zuby jsem byla roztomilá
![]()
Je pravda, že já jsem ho začala na sobě pozorovat taky až ve druhé nebo třetí třídě ZŠ. No snad bude mít syn zuby po manželovi.
Anonymní píše:
Je pravda, že já jsem ho začala na sobě pozorovat taky až ve druhé nebo třetí třídě ZŠ. No snad bude mít syn zuby po manželovi.
Rozumím Ti, já si s tím fakt užila
. Nemůžu najít žádnou dětskou fotku s otevřenou pusou, takže nevím, jak brzo se to projevilo ale myslím, že fakt až v té první druhé třídě. Ale můžu Tě uklidnit, že jsem to schytala za několik generací široko daleko jen já
. Takže má tvůj drobek šanci
. Tvoji rodiče nebo sourozenci mají předkus?
Anonymní píše:
Nene nikdo práveže taky nemá..mám to jen já
Tak to vůbec nemusí být dědičné.. třeba se Ti jenom nějak špatně vyvinula čelist, nebo to bylo způsobeno něčím jiným (mojí mamky se ptal třeba ortodont i do kolika let jsem měla dudlík, že prý to má taky vliv
). Vůbec se Tím netrap, kdyby ho nakonec prcek měl, dáte rovnátka a bude to
![]()
Tak já mám předkus docela skorigovaný vytržením 3 zubů protožese mi nevešli do pusy a pak pevná rovnátka.V rodině nikdy nikdo neměl předkus a moje děti zatím mají první zuby a dobrý ![]()
Kallkapa píše:Tak moc děkuji za uklidnění, kdyžtak prosím zkus pohledat tu tvou fotku, ráda bych se podívalaAnonymní píše:Tak to vůbec nemusí být dědičné.. třeba se Ti jenom nějak špatně vyvinula čelist, nebo to bylo způsobeno něčím jiným (mojí mamky se ptal třeba ortodont i do kolika let jsem měla dudlík, že prý to má taky vliv
Nene nikdo práveže taky nemá..mám to jen já). Vůbec se Tím netrap, kdyby ho nakonec prcek měl, dáte rovnátka a bude to
![]()
Kallkapa píše:Anonymní píše:Tak to vůbec nemusí být dědičné.. třeba se Ti jenom nějak špatně vyvinula čelist, nebo to bylo způsobeno něčím jiným (mojí mamky se ptal třeba ortodont i do kolika let jsem měla dudlík, že prý to má taky vliv
Nene nikdo práveže taky nemá..mám to jen já). Vůbec se Tím netrap, kdyby ho nakonec prcek měl, dáte rovnátka a bude to
![]()
Mě třeba tvrdila ortodontistka, že na to má nemalý vliv i to, že jsem celé kojenecké a batolecí období, vlastně v podstatě až doteď spala na břiše a tím se deformovala čelist. Nevím jak spával brácha, ale předkus měl taky. U obou to přišlo až s druhými zuby.
PetiteFillette píše:Spaní na břiše?? Tak to slyším teda poprvéKallkapa píše:Mě třeba tvrdila ortodontistka, že na to má nemalý vliv i to, že jsem celé kojenecké a batolecí období, vlastně v podstatě až doteď spala na břiše a tím se deformovala čelist. Nevím jak spával brácha, ale předkus měl taky. U obou to přišlo až s druhými zuby.Anonymní píše:Tak to vůbec nemusí být dědičné.. třeba se Ti jenom nějak špatně vyvinula čelist, nebo to bylo způsobeno něčím jiným (mojí mamky se ptal třeba ortodont i do kolika let jsem měla dudlík, že prý to má taky vliv
![]()
dcera měla dolní předkus. Na břiše nespala a nespí, v rodině to nemá nikdo
Už ho nemá, rovnátka na horní čelisti zapracovala (nicméně - dole má malou čelist a velké zuby)
Ahojte, moje skoro 1.5 letá dcerka, vždycky odmítla nabízený dudlík, vzala však za vděk svým palečkem, a cucá si jej od svých cca dvou měsíců, neustále, buď před spaním, nebo na uklidnění. Včera mne docela vystrašila jedna pí chytrá, že bude mít předkus, protože má změklé patro a tím cucáním palce si jej způsobí. Co dělat, jak dítě nenásilnou formou odnaučit cucání palce, když to má zažité a dělá jí to evidentně dobře. Díky ![]()
Ahojky, mám předkus, docela hodně velký, myslíte že to bude mít i mé dítě?
Sorry za anonymitu, ale je to pro mě citlívé téma