Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hezký večer…
Zajímalo by mě, jaký máte názor na to, když chlap „předplatí“ alimenty na rok dopředu??
Jelikož ex nemá práci, její přítel taky ne, resp údajně má, ale dostane peníze až v březnu nebo co… Tak si požádala manžela o půjčku a on jí vyplatil alimenty do konce roku.
Když pominu to, že plánujou svatbu, kterou jim tedy nejspíš zaplatíme my, a přitom my chceme rekonstruovat barák a neustále jen posloucham jak rozhazuju a že nemůžeme tohle a tohle, protože musíme šetřit, tak nevim jestli to neni blbost… Manžel si to stejně nenechá vysvětlit, jelikož v ní vidí bůh ví co, ale i tak…
Omlouvam se, píšu to v afektu a nasr.á
, ale chci znát váš názor, děkuji…
Minimálně bych si to rozhodně nechala od ex podepsat, aby pak netvrdila, že neplatí alimenty.My taky máme jeden měsíc jakoby předplacený, kdyby se cokoli stalio a nestihli jsme poslat alim. do termínu určeného soudem.
Vy máte teď tu „výhodu“ že nemusíte platit alimenty měsíčně, takže vám měsíčně ta částka zůstane.
Já bych klidně dopředu peníze dala, ale jen když bych je zrovna nepotřebovala pro svou současnou rodinu- to bych asi nedala. V tvé situaci bych byla taky naštvaná.
Nevidím na tom nic špatného. Samozřejmě mít doklad - nejlépe podepsaný. Kamarádka, takhle dostávala od otce alimenty celou střední školu. Měl posílat pět set měsíčně,ale její maminka byla sociálně slabá, takže si nechala alimenty zaplatit vždycky v lednu a za obnost koupila holce vždy něco - jeden rok zimní bundu, druhý rok zimní boty..
Příspěvek upraven 16.02.12 v 19:48
Brala jsem, že pošle měsíc dopředu, budiž ještě dva, ale do konce roku?? Fajn tak má po starostech, ale mě tak trochu přijde, že si v šervenci řekne o další peníze a my si zaplatíme dál nebo jak? Nevim…
Ale nemůžeme nikam jet navíc, jelikož je nafta drahá (budiž), musíme šatčit, protože si nechceme brát půjčky na dům a ten chceme komplet rekonstruovat (budiž), ale pak si jen tak vyhodíme najednou desítky tisíc.
No nevim…
ha-ne-le píše:
Jediný doklad je vypis z účtu
No tak bacha na to aby neřekla, že ty peníze jí poslal pro dceru navíc nad rámec alimentů a nechtěla alimenty dál platit podle soudního rozhodnutí..
Hele, ale ty penize jste „nevyhodili“!!!! Prece by jste je stejne tak jako tak platili, pokud jde jen o tohle!
Urcite bych si to ale nechala potvrdit, klidne bych sepsala dohodu, kterou ona podepise a napsala to i do poznamky k platbe!!!
Už jsem klidnější ![]()
Jasný, platil by je tak jako tak, ale víte, mě štve to, chci dojet jednou za čas do Tesca (nejbližšé máme asi 20km), ale to je problém.
A doklad.. No tak podle něj, neni taková, aby na něj udělala nějaký podraz, toho neni schopná, toho se on nebojí. Takže já můžu být ráda, že posílá aspoň přes účet. Protože asi dva roky dával na ruku a na to neni pražádné potvrzení!!
Takže kdyby chtěla, víte jak…
Jo jasne, vim jak…
muj chlap si nechava podepsat malem i vraceni dcery, protoze ona je takova svin… ze to ani nejde rict, ale aspon pres ten ucet, to ma, i kdyz bych tam taky do zprav pro prijemce klidne napsala, ze je to do konce roku 2012…
tak aspon pro priste…
No jo, s chlapama je to nekdy tezke, ale co mu vysvetlit, ze sice ujedete 20 km navic, ale zato usetrite na jidle?
Já nevím, kdysi jsem slyšela, že výživné se musí platit pravidelně z principu věci. Našla jsem teď i odpověĎ na netu:
http://www.zenyprozeny.cz/…ova-poradna/
je to níž na stránce
Ukulina píše:
Já nevím, kdysi jsem slyšela, že výživné se musí platit pravidelně z principu věci. Našla jsem teď i odpověĎ na netu:
je to níž na stránce
tak to je mazec. Také platíme „dopředně“ když je třeba.
Ukulina píše:
je to níž na stránce
![]()
Teda mě s eto nelíbí, ale že až takhle…tak to je mazec!!!! Přeposláno manželovi ![]()
Když jsou vztahy v pohodě, tak se nic nestane. Ale nikdy nevíš… ![]()
Jenže u nás jsou vztahy v pohodě jen pro to, že jí to sype a kdykoliv cokoliv potřebuje, tak než aby šla za svym pritelem, tak jde za mym manželem!!!