Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, od včerejška beru Prednison (dlouhý protokol). Prášek jsem si vzala ráno a už od odpoledne mám lítostivou až depresivní náladu. Myslela jsem si, že se z toho vyspím, ale dnes je to ještě horší. Vůbec mi to není podobné. Máte někdo podobnou zkušenost?
Ahojky,
nemáš depku z počasí a z toho, že nevíš do čeho jdeš a s jakým výsledkem ![]()
Už jsme si psaly a měla jsi krásně srovnané myšlenky o tom co od IVF čekáš a na co se máš připravit - úspěch x neúspěch …
![]()
Prednisonem to určitě nebude ![]()
Já jsem ho brala cca 3krát a nikdy jsme takové pocity neměla ![]()
Brala jsem ho taky,kdyz jsem byla vazne nemocna a depku jsem z nej nemela.Akorat zvysenou chut k jidlu a otoky v obiceji a po tele.Ale zase nevim jak silnou denni davku beres.Ja ji mela hodne vysokou.
Deprese jsou uvedeny ve výčtu vedlejších příznaků prednisonu. Samozřejmě to může souviset i s důvodem, proč ho bereš, hormonálním výkyvem, vyčerpáním apod. Pokud by stavy trvaly, zašla bych za doktorem, P se dá kombinovat s antidepresivy (a podle všeho se to celkem často dělá). Hodně štěstí!
to Veronika Z počasí to není. to na mě vůbec nepůsobí. Je fakt, že v práci je to na ho..o, ale nikdy jsem takový stav neměla. A názor mám pořád stejný…na mimoušky. Těším se.
Beru jen ráno jeden. Doufám, že to fakt není vedlejší účinek, protože bych z toho asi zblbla. ![]()
Uvidíme ráno. Pořádně se vyspím ![]()
A v polovině října - přesně na mé narozky - jdou mimoušci do bříška. To už je sakra znamení!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
To teda je znamení, to prostě musí vyjít - budeme moc džet palečky ![]()
Ldyby jsi chtěla tak se přidej SEM k holkám, jsou to zlatíčka a určitě si popovídáte
![]()
Ja ho beru taky, ale nic takoveho
poradila bych se s lekarem .
i když ta diskuze je 2 roky stará ale musím reagovat. Ano může to být prednisonem. Brala jsem ho jen 1 týden a stačilo mě to
. Úzkost, deprese, pláč a hlavně třes. N a každého to působí jinak, na mě zle
. I obvodní doktorka mi to potvrdila a okamžitě nařídila vysadit.
Ahoj,
dnes jsem dostala na kožním od lékařky Prednison na kopřivku po těle. Lékařka mi řekla, že to může být z čehokoliv, prý i ze změny období
Mám ho brát 10 mg týden a pak 5 mg, celkem 20 prášků. Jenže mám středně těžkou depresi a úzkosti, na které užívám Eliceu. Doktorce jsem to nahlásila, ale když jsem si doma přečetla příbalový leták, tak jsem dostala strach, aby se mi deprese nezhoršila, nejsem na tom vůbec růžově
Mám asi alergii na život ![]()
Nemáte někdo zkušenost s touhle kombinací deprese - prednison?
@Katushak píše:
i když ta diskuze je 2 roky stará ale musím reagovat. Ano může to být prednisonem. Brala jsem ho jen 1 týden a stačilo mě to. Úzkost, deprese, pláč a hlavně třes. N a každého to působí jinak, na mě zle
@Katushak píše:
i když ta diskuze je 2 roky stará ale musím reagovat. Ano může to být prednisonem. Brala jsem ho jen 1 týden a stačilo mě to. Úzkost, deprese, pláč a hlavně třes. N a každého to působí jinak, na mě zle
Ahoj…a můžu se prosím zeptat, jak vysoké dávky jsi brala? děkuji
@lemaz píše:
Ahoj holky, od včerejška beru Prednison (dlouhý protokol). Prášek jsem si vzala ráno a už od odpoledne mám lítostivou až depresivní náladu. Myslela jsem si, že se z toho vyspím, ale dnes je to ještě horší. Vůbec mi to není podobné. Máte někdo podobnou zkušenost?
Ouvam se za tak pozdní dotaz, ale můžu se zeptat, jak vysokou dávku prednisonu jsi měla? děkuji za odpověď