Předškoláček 2019/2020

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12592
6.6.19 21:16

Dcera bude mít odklad, takže bude stále předškolák. Z tebou vyjmenovaných věcí umí vše, zrovna teda barvy a tvary asi od 2,5 let. Čísla jak kdy a jak se jí chce.
Třídy máme smíšené, ale jen ty mladší, předškoláci jsou zvlášť. Tenhle rok jsme dělaly knihu s úkolama pro předškoláky, ne nijak pravidelně, jen když byla nálada. Stejný postup budu dělat i tento rok. Ona je šikovná, jen musí ještě dozrát. Je hodně roztržitá. Jinak úkoly pro předškoláky dělají i ve školce, snad každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
7.6.19 07:59
@Anonymní píše:
@SIMONA1234 já to neřeším a nic od nich nečekám. Obě mám moc ráda, ale beru je jako hlídací babičky. Ony děti nechávají být dětmi, nic po nich nechtějí a hodně je chválí. Za 5 let jsem nezažila, že by řekly něco negativního.
Nevěnují se tomu určitě. Mám u nich už druhé dítě. Samy řekly, že si myslí, že je na to dost času ve škole, a kdy jindy si mají děti hrát, když ne ve školce.
My řešíme hodně věcí. Když jsem s učitelkami řešila, že půjdeme do PPP, že by syn mohl mít asistenta (a nevím, jestli je ve školce i IVP), tak mě prosily, ať to nedělám.

A udelala? Ucitelka nema co prosit. Me takhle prosila reditelka. Ale ja znam sve dite nejlepe. A proto, ac jsme domluveni na asistentovi od zari (v prubehu roku nenastpupil - udelal na skolku podraz), tak v teto skolce uz nebude. Tam, kde odmitaji videt potreby ditete pro svuj klid a pohodli, dite nenecham.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.19 09:51

Mé dítě bude předškolák až za rok, jsou mu čtyři. Přihlásime ho k domácímu vzděláváni. Do školky chodí, ale ta nemá akreditaci a měnit ji nechceme.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.6.19 10:04

Naše školka je věkově smíšená, ale na řízenou činnost je dělí do skupinek podle věku. Ve školce jsou děti od 2 do 7 let.
Mé dítě je typický mladší sourozenec. Jsou věci, v kterých je hodně napřed (slabikovat umělo ve 3 letech), které se naučilo od staršího sourozence. V jiných je oproti staršímu sourozenci dost pozadu, protože nemáme tolik času se mu věnovat. Např. má rádo, když se mu čte, ale občas moc nevnímá, o čem se čte, protože neklademe otázky, jako jsme to dělali u staršího. Taky knížka není vždy úplně vhodná pro jeho věk. Nebo staršimu jsme vymýšleli různé hádanky. Na to jsme u mladšího úplně zapomněli a když jsme to zkusili, tak netušilo, která bije. Přitom starší sourozenec to v tomhle věku už 2 roky krásně zvládal. Občas mám výčitky, že na mladší nezbývá dostatek času.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.6.19 12:50

@luci.no udělala. On už by ji letos nepotřeboval. Loni byly problémy. Navíc on ve školce většinou není, tak jsem to neřešila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.6.19 20:32

@luci.no kdybych věděla, že to bez asistenta nezvládá, tak bych na učitelky kašlala a šla bych do poradny, i kdyby byly proti.
Aktuálně je to už zbytečné. Spíš by mu to uškodilo, když je sám za sebe, musí se víc snažit.

• Citovat
  • Upravit
2996
7.6.19 22:25

Ono hodne zalezi na tom, v cem presne ma dite rezervy. Moje dite je intelektove vys, nez jeho vrstevnici. Socialne je na tom ale hur. Takze ona uvodni otazka, co dite zvlada v 5 letech, tak vetsina lidi odpovi ty intelektove veci pripadne pohybove/manualni. Socialni dovednosti napadnou malokoho. Pokud ma dite nejake problemy, tak pak pravdepodobne dochazi k odbornikum. A ti by meli umet poradit i co se tyce vzdelavani v nejake instituci. Na druhou stranu rodic zna sve dite a celou situaci nejlepe a odbornik, ktery dite vidi hodinu 2× do roka, muze poradit jen na zaklade svych zkusenosti. Nas ted ceka docela dulezite rozhodnuti, kam ditko pristi skolni rok umistime. Je to narocne, rozhodovat o neci budoucnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
8.6.19 21:58
@Anonymní píše:
@SIMONA1234 já to neřeším a nic od nich nečekám. Obě mám moc ráda, ale beru je jako hlídací babičky. Ony děti nechávají být dětmi, nic po nich nechtějí a hodně je chválí. Za 5 let jsem nezažila, že by řekly něco negativního.
Nevěnují se tomu určitě. Mám u nich už druhé dítě. Samy řekly, že si myslí, že je na to dost času ve škole, a kdy jindy si mají děti hrát, když ne ve školce.
My řešíme hodně věcí. Když jsem s učitelkami řešila, že půjdeme do PPP, že by syn mohl mít asistenta (a nevím, jestli je ve školce i IVP), tak mě prosily, ať to nedělám.

Je…IVP i PLPP. Na obojí musí ucitelka, pokud je požádána, vypracovat zprávu…buď SPC-čku nebo do poradny. Ti pak dite posoudí…A buď přidělí stupeň podpory (PLPP) nebo stanoví IVP…ve spolupraci se skolkou vypracuji plany jak s ditetem pracovat a skolka pak podle nich jede…musi je cas od casu vyhodnocovat, menit nebo v nich pokracovat. Lze získat AP, pokud má dite IVP nebo PLPP 2-4. Zase kopírování…A o to jde, nechtějí byrokracii…nechtějí ty hromady papírú. Což chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí