Špičky k sobě ve třech letech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
368
2.6.19 22:13

Pediatrička nás poslala k ortopedovi na tříleté prohlídce. Ze stejného důvodu. Dcera nosí orto vložky a máme cviky na ploché nohy a valgózní kotníky. Snad se to spraví, ale nepředpokládám, že samo od sebe. V létě ma hodně chodit bosa (na zahradě, písku, v lese :-) a na silnici a na doma má ty vložky)

Příspěvek upraven 02.06.19 v 22:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20169
2.6.19 22:13

Náš syn budou mu čtyři začal chodit skoro až ve dvou letech, a špičkama k sobě chodí od začátku, od půl roka chodíme na rehabilitace, cvičíme, má ortopedické vložky, různě upravené boty a nic, nejdřív neměl xka ani do o teď má trochu do o, má ještě málo vyvinuté břišní a hrudní svaly, což se už lepší, takže bych se domluvila s dětskou a došla raději na ortopedii či rehabilitaci..a syn má ještě ploché nohy a vůbec nemá nehtíky na malíčkách u nohy, lékařka říkala, že s tím se asi nic neudělá, má ty nožky nějak celé „podivné“..ale lepší se..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
2.6.19 22:15

@lucypaja Dcera začala také později chodit (21m) a také má slabé břišní svaly. Máme to podobně :*
Edit - do tříleté prohlídky jsem s ni chodila “jen” na rehabilitace a neurologii, na té tříleté nás pediatrička poslala ještě na tu ortopedii, ať to máme komplet :lol:

Příspěvek upraven 02.06.19 v 22:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
2.6.19 22:15
@Chulimanga píše:
Pediatrička nás poslala k ortopedovi na tříleté prohlídce. Ze stejného důvodu. Dcera nosí orto vložky a máme cviky na ploché nohy a valgózní kotníky. Snad se to spraví, ale nepředpokládám, že samo od sebe. V létě ma hodně chodit bosa (na zahradě, písku, v lese :-) a na silnici a na doma má ty vložky)Příspěvek upraven 02.06.19 v 22:13

My byli na tříleté a já nevím proč mě to nenapadlo ty špičky k sobě. Ale říkala p. doktorka že má vyvinutou dobře klenbu na tři roky, že se noha vytváří až do 5-7 let, že na tří je do ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
2.6.19 22:16

Nejsem doktorka, ale pochybuji, že se to srovná samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
2.6.19 22:17

@Veru1987 spíš si najděte fyzioterapeuta. Chce to cvičení pro tělo. Syn to měl taky a může za to hypermobilita, svalová nerovnováha a tím měl vtočené koleno jakoby dovnitř. Pár měsíců cvičení a je v pohodě. Nohy do x jsou problémem středu těla. Má ho málo zpevněné. Na to jsou dobré cviky na rovnováhu- chození po obrubníku, po provázku, dělat letadlo v náručí nebo jen dát třeba velký balón pod hrudník a udržet se na něm jako letadlo. Ortoped většinou předepíše jen vložky do bot, které problém skryjí ale nevyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
2.6.19 22:19
@Eliskaxox píše:
@Veru1987 spíš si najděte fyzioterapeuta. Chce to cvičení pro tělo. Syn to měl taky a může za to hypermobilita, svalová nerovnováha a tím měl vtočené koleno jakoby dovnitř. Pár měsíců cvičení a je v pohodě. Nohy do x jsou problémem středu těla. Má ho málo zpevněné. Na to jsou dobré cviky na rovnováhu- chození po obrubníku, po provázku, dělat letadlo v náručí nebo jen dát třeba velký balón pod hrudník a udržet se na něm jako letadlo. Ortoped většinou předepíše jen vložky do bot, které problém skryjí ale nevyřeší.

Právě to se mi vůbec nelíbí dát vložky do bot… kupují boty bez klenby a klenba se ji i tak vytvoříla. Nechci to jen „podepřít“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
2.6.19 22:21

@Veru1987 Tak peciatrička se asi koukala na dceru jak chodí? Snad by si všimla, kdyby to bylo k řešení? Pokud nemá ploché nohy a valgózní kotníky, třeba je to normální a spraví se to. Ale raději bych se zeptala, na pětiletou bych nečekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
2.6.19 22:24

@Veru1987 no my jedeme u syna v barefoot ale nechtěla jsem to hned psát takže asi vím o čem mluvíte. Jste na fcb ve skupince Barefoot nejen pro děti? Je tam seznam kvalitních fyzioterapeutů z každého kraje. Návštěva stojí kolem 300 Kč a stojí to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
2.6.19 22:26

@Eliskaxox Asi máme dobrého ortopeda, vložky má dcera nosit právě jen při chůzi po tvrdém povrchu, jinak má co nejvíc chodit bosa a právě ty balanční cviky. Takže byť dcera nosí vložky do bot, tak s vámi naprosto souhlasím a to samé i řekl i ortoped. Vložky ma jen jako podpůrnou léčbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
2.6.19 22:27

@lucypaja zkuste mu změřit šířku nohy u malíčku a pak zaměřte šířku boty. Nebo si rovnou na tvrdší papír udělejte obrys nohy vašeho syna a pak ten obrys vložte do boty. Myslím že až uvidíte co bota udělá s tím obrysem- potažmo tedy nohou vašeho syna, najdete důvod proč nemá nehtiky a má zvláštní nohy.
Můj osobní typ je že bota bude o 2 cm užší než noha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20169
2.6.19 22:29

@Chulimanga-jojo máme to podobné, náš ve 22měs, také má chodit bos, v písku, máme udělaný tzv. chodníček s různýma předmětama na chození, má sbírat věci prstíkama ze země.. @Veru1987-určitě vám poradí cviky a s tou klembou má lékařka pravdu..
My ještě měli když byl miminko bazének s míčky, aby trénoval ručičky a to bříško

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
2.6.19 22:30
@Eliskaxox píše:
@Veru1987 no my jedeme u syna v barefoot ale nechtěla jsem to hned psát takže asi vím o čem mluvíte. Jste na fcb ve skupince Barefoot nejen pro děti? Je tam seznam kvalitních fyzioterapeutů z každého kraje. Návštěva stojí kolem 300 Kč a stojí to za to.

my jedeme kompromis. Nechtěla jsem uplně bare, ale mám dost načteno o tom. širokou špičku, měkká ohebná podešev, ale tak nějak ne uplně měkká jako bare

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
2.6.19 22:32
@Veru1987 píše:
Dcera chodí špičkami k sobě a k tomu má nohy do X mírně. Budou ji tři v červnu. Jít už teď k ortopedovi? Nebo se to ještě může srovnat?

Samo se to nesrovná. Choďte s ní někam odborně cvičit. Nezanedbejte to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
2.6.19 22:32

@Eliskaxox dcera má nohu širokou a ještě vysoký nárt, takže ji kupovat boty je sranda. Kupujeme primigi nejvíce, a sandále teď máme keen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí