Špičky k sobě ve třech letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7674
2.6.19 22:53
@Eliskaxox píše:
@Chulimanga no já jsem se u syna k barefoot dostala náhodou, když jsem mu z frajeriny koupila Adidas katnat. On z nich byl tak nadšený že už skvělé ortopedické botky nechtěl a plakal. Tak jsem pátrala a zjistila že jsou kompromis. No a pak jsem šla do čistě barefoot. Jenže jedno jaro jsem nic nemohla sehnat a koupila jsem obyčejné široké Adidas. Po 14 dnech jsem sehnala Vivobarefoot na jeho nohu. To byla úplně jiná chůze, jemnější, radostnější, přirozenější a energičtější. Jak na vše našlapoval aby to cítil :srdce:. Od té doby už jedeme jen barefoot. To prostě dokud člověk nevidí a nezazije tak neuvěří

Dcera měla jen měkké boty, nikdy neměla tvrdé peddy apod. Je zvyklá na měkkou obuv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
2.6.19 22:54

Vpadlé kotníky a nohy do x mají většinou příčinu ve slabém břišním svalstvu. Rozhodně nedoporučuju v tomhle věku řešit ortopedickou obuví. Nejlepší by bylo přes ortopeda získat žádanku na fyzioterapii. Plus podporovat dítě v posilování středu těla-ideální jsou různé prolézačky na hřišti apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
2.6.19 23:00

@Eliskaxox Já se k těm kompromisům taky dostala náhodou. Dceři jsem jako první boty koupila rehabilitační doktorkou vychvalované SuperFity. V obchodě si je dcera zkoušela, prodavačka řešila jen délku a já nevěděla nic. No po měsíci nošení jsem čistě náhodou narazila na článek o tom, že drtivá většina dětí s širokou nohou nosí úzké boty. Tak jsem malovala a porovnávala a hodně se divila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
2.6.19 23:02
@Chulimanga píše:
@Eliskaxox Já se k těm kompromisům taky dostala náhodou. Dceři jsem jako první boty koupila rehabilitační doktorkou vychvalované SuperFity. V obchodě si je dcera zkoušela, prodavačka řešila jen délku a já nevěděla nic. No po měsíci nošení jsem čistě náhodou narazila na článek o tom, že drtivá většina dětí s širokou nohou nosí úzké boty. Tak jsem malovala a porovnávala a hodně se divila :roll:

superfit jsou super, ale na fakt úzkou nožku, jsou měkké, ohebné. Ale užší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
2.6.19 23:07

@Veru1987 Ano, já pak hledala i široké SuperFity, ale dají se blbě sehnat. Tak jsme najely na ty DDstepy, který ji sedí. Ale má i ty Primigi, Fare měla vloni sandály, ale nejvíc ty DDStepy. A bačkory má DPK (či tak nějak). Ještě kouknu na ty Beda boty. Díky za tip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.19 23:13

Syn lehce hypotonicky slabší tříletý kluk. Taky jsem začala na batrfoot botách, ale od dvou a půl let nohy do X a hlavně bolesti plosek. Doktorka říkala, že na tvrdý povrch rozhodně pro něj boty s vložkou, jinak klidně bosi. Chodíme na fyzioterapii, má cviky z vojtovky a pár dalších. Prý je vhodné cvičit denně min 20 minut, já s ním cvičím 4-5 X denně po asi sedmi minutách, nebo jak to vychází. Ploché nohy má po 4 měsících sice pořád, ale je bez bolesti a nohy do X se pomalu rovnaji, tak doufám, že to jednou bude ok. Běhá a chodí o něco lépe. Ještě jezdí na koni.

• Citovat
  • Upravit
20582
2.6.19 23:33

@Anonymní-joj okůň je super
Nám ještě doporučili tejpovat, ale mám pocit, že když tejpy má nohy ho bolí víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
3.6.19 00:54

Na špičky k sobě existují různé rehabilitační cviky. Myslím, že i Vojtova metoda něco takového má. Malý nedostatek mělo i moje dítě, cvičení pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
3.6.19 06:42

@Chulimanga já osobně bych řekla že Beda jsou ještě minimálně o 1cm širší než primigi a dd step. Tedy pokud se budeme bavit o barefoot verzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
3.6.19 13:34

Řešte to co nejdřív. Čím dřív začnete, tím dřív se to pravděpodobně zlepší. A čím dýl problémy necháte bujet, tím déle je pravděpodobně budete odstraňovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
24.4.20 16:02

Vtáčeni špiček a chůze po špičkách

Dobrý den, všimla jsem si u syna (za tři měsíce tři roky), že vtaci špičky dovnitř a občas chodí po špičkách. Přijde mi, že to dřív nedělal, je možné, že na to má vliv odrážedlo? Jezdí téměř pořád na něm, samozřejmě i chodíme, ale odrážedlo miluje. Budu to řešit s doktorkou, ale zajímalo by mě, jak se to řeší (jaké boty, cviky…), Doufám že se to dá změnit aspoň cvičením, protože dost „šmatla“. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
24.4.20 17:13

@Vend sestry děti to dělali taky, že dávali špičky k sobě. Byli u rtopeda a prý to děti dělají běžné. Že to zmizí..

• Citovat
  • Upravit
19984
24.4.20 18:05

@Vend @mackA159 moje dcera 17m vtáčí taky a poslali nás k ortopedovi, fyzio říkala, že se to řešit musí, dětská že se to vyřeší samo. Uvidím co řekne ortoped

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
24.4.20 18:23

@lachtanice86 ortoped ji řekl ze je to ok, bez problémů se to časem spraví…

• Citovat
  • Upravit
3920
24.4.20 18:43

Šla bych spíš k fyzio, moje zkusenost je, že vidí člověka víc vcelku, kloub, svaly, kosti… Ortopedi podle mých zkušeností predepisujou akorát pevný boty s vlozkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí