Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Můj předškolák dochází pouze na školkové kroužky, to mu stačí. Mimoškolní aktivity budeme řešit až ve 2. pololetí 1. třídy.
Mam stejny nazor, ze to neni zivotne dulezite a diteti k rozvoji staci pozorny rodic, co ho vezme do prirody, ktery mu vyklada rodinnou historii apod. Detsky mozek ma zatim velkou kapacitu se rozvijet sam zkoumanim okoli. Podle me skupinove rizene aktivity i tak trochu berou fantazii. Mozna by bylo lepsi vest deti ke cteni ![]()
Nejsem odpurce, ani zastance krouzku. Pokud ale na ne nebudu mit jakoukoli kapacitu nebo dite je bude odmitat, rozhodne nutit nebudu. Ve skolnim veku planuji nejakou sportovni aktivitu, ale zbytek nechavam tak nejak vyplynout.
Náš předškolák chodí ve školce na logopedii a plavání a potom 1× týdně na cvičení vedle na ZŠ.
Taky si myslím, že na to nic není, dát dítě do co nejvíc kroužků je teď jenom in, bůh ví proč. Nechala bych to, až se zajede ve škole… Sama jsem chodila jen do 3 kroužků za život a popravdě mám pocit, že mě to moc neobohatilo
Nejsi blázen, zatím mám tedy mladší dítě než je tvoje dcera, ale s tvým názorem souhlasím.
Taky to teď řeším, jenže já bych spíš potřebovala vybít toho mladšího tříletýho a pro takový mrňata moc kroužků není…
On chce dělat všechno, co starší a celkem to i zvládá, je to taková malá neřízená střela…
Starší chodí na logopedii (což teda jako kroužek moc neberu
Tam prostě musí…) a nevím, jestli mu nakládat ještě dál… Spíš počkám na druhý pololetí, až se mladší trochu zaběhne ve školce a uvidíme pak…
![]()
Hlavně mě štve, že většina kroužků pro takový mrňata je hrozně brzo, takže bych to stejně nezvládala… ![]()
Nejsi blázen naopak mi tvůj názor přijde v poslední době jako jeden z mála normálních. Učím na 1. stupni ZŠ a díky dnešní uspěchané a pracovně náročné době, rodiče kompenzují nemožnost trávit čas s dětmi tím, že je zapíšou na x kroužků. Dítě je pak přesycené a nezvládá.,,
Já coby dítě (školní) chodila 1×-2× týdně večer na cvičení a jednou týdně na turisťák a bohatě mi to stačilo. Jako předškolák jen plavání rodičů s dětmi a cvičení rodičů s dětmi.
Syn, také předskolak, chodí jen na fotbal. Dvakrát týdne trénink plus ted i zápasy. Myslím, ze to stačí. O žádném dalsim kroužku jsem neuvazovala. Nelíbí se mi, když pak děti mají kroužky povinně cely týden.
Moje předškolačka chodí ze školky domů. Vodit ji na nějaký kroužek mě, přiznám se, vůbec nenapadlo.
Dcera chodila na jeden kroužek ve školce, v první třídě nikam, teď ve druhé bude chodit na jeden mimo školu. Mladšího dám možná na keramiku v rámci školky. Dnešní kroužkománii nechápu
Pokud to ty děcka baví tak budiž, ale já si nedokážu představit nemít jako dítě žádný volný čas. Já chodila jen do pionýra a jinak jsem chodila s kamarádama ven. Bylo to fajn.
Myslim, ze zalezi i na tom zda ma predpoklady a vy jako rodice ambice, aby to nekam dotahla v tom cemu se v krouzku venuje. Pokud to berete jen rekreacne na rozvoj ditete tak mi prijde v poho co uvadis. Nikde neni psano, ze deti ktere zpivaji od 3 let chodi na hlasovky atd atd to nekam dotahnou, ale je vetsi predpoklad.
Ahoj, syn minuly rok mimo školku taky nechodil, mel jen tanečky ve školce. A také mi nepřišlo, že by na tom byl,,bity,,. Ted ho přihlásím pouze na atletiku, protoze je velmi živéj a potřebuje se výsportovat občas. K tomu bude ještě docházet na logopedie a to štaci…Nac ho zatěžovat ještě více, už tak toho mají dost☺
Ahojky, chtěla bych jen trošku podpořit v tom, že moje myšlenky nejsou úplně mimo, protože si poslední dobou připadám jako exot. Dcera 5 let a řešíme letos kroužky. Loni chodila v rámci školky na jeden kroužek (zpívání) a mimo školku na tancování. Bavilo jí oboje. Bohužel jsme se s otcem rozvedli a já jsem na dvě děti sama. Finančně to až tolik neřeším ale řeším časově a vliv na dceru. Rozvod jí zasáhl a stále se spoustou věcí bojuje jejímž důsledkem je, to že je plačtivější, ráno nechce do školky a pláče že chce být se mnou a mladší. Když jsme teď zkusili jeden sportovní kroužek odcházela z něj s hysterickým pláčem, že chce s námi domů.
Takže přemýšlím že jí nechám kroužky v rámci školky, kde zná prostředí a děti - zpívání, angličtinu. A chci jí zrušit tancování, které je mimo školku, na které musím brát i mladší a kam přestali chodit její kamarádi, což taky řeší.
Během půl roku půjdu do práce a budu ráda, když budu stíhat obě odvést do školky a vyzvednout a příští rok přijde první třída, která bude taky náročná.
Jsem blázen, když chci dát jen tyto kroužky ve školce a pak v rámci školy? a až si vše zajedem tak třeba ve druhé třídě něco víc? když se dcery ptám, říká mi že chce být s námi, jezdíme na kole, plavem, nejvíc jí to stejně baví na hřišti.
Za nás žádno kroužky nebyly až od školy a mě přijde, že na tom nic není, jen se setkávám s trochu divnými reakcemi okolí, kde všichni chodí na x kroužků. Je tu někdo kdo na to má podobný názor?