Nedávám dítě do školky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Billi
8.9.14 15:29

Nedávám dítě do školky

Pěkné odpoledne všem.

Zjistila jsem, že jdu proti proudu a nedala jsem tříletého syna do školky, i když si jsem jistá, že by se dostal. Jsem doma s mladším, a i když jsem o tom krátce uvažovala (hlavně kvůli nátlaku okolí), tak jsem se rozhodla, že ho nechám ještě minimálně rok doma.
Najde se někdo podobný, kdo nepovažuje školku u tak malých dětí za životní nutnost? Pojďte si povyměňovat rady a zkušenosti, jak vyřešit péči o mladšího s výchovou staršího a péčí o domácnost. Chtěla bych si popovídat s někým, kdo to má podobně, abychom si mohly vyměňovat rady, nápady na hry a další činnosti pro děti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17595
8.9.14 15:31

Můj případ to sice není, nemám mladší dítě, ale mám 2 kamarádky, které takto postupovaly.
Nepřijde mi to jako chování proti proudu, proč nejít ve 4 letech? U maminky je dobře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.9.14 15:32

Já už to tak nemám, ale udělala jsem to stejně. Není společenský typ, do školky nechtěl, já jsem byla doma, takže jsem nepovažovala za nutné, aby tam chodil. Začal chodit ve 4,5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
8.9.14 15:32

Taky jsem syna letos do školky nedala. Je narozený květen 2011 a čekáme už skoro každým dnem druhé miminko, tak jsem si ho nechala ještě rok doma. Jsem na sebe zvědavá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
8.9.14 15:34

Já teda syna do školky přihlásila a i se tam dostal, bydlíme na vesnici a tady neni problém..Ale na konci srpna sme byli dva týdny v nemocnici tak do školky nakonec nešel, právě přemýšlím, jestli ho tam vůbec ještě dávat nebo ne :think: doma jsem stejně, sem těhotná a prcek se má narodit v únoru. Řikala sem si od novýho roku, ale kdoví jak to nakonec bude :nevim: Syn bude mít 3 roky na konci listopadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
8.9.14 15:34

Asi záleží na konkrétním dítěti.. jestli není extra společenský, tak proč nepočkat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
8.9.14 15:35
@Billi píše:
Pěkné odpoledne všem.Zjistila jsem, že jdu proti proudu a nedala jsem tříletého syna do školky, i když si jsem jistá, že by se dostal. Jsem doma s mladším, a i když jsem o tom krátce uvažovala (hlavně kvůli nátlaku okolí), tak jsem se rozhodla, že ho nechám ještě minimálně rok doma.
Najde se někdo podobný, kdo nepovažuje školku u tak malých dětí za životní nutnost? Pojďte si povyměňovat rady a zkušenosti, jak vyřešit péči o mladšího s výchovou staršího a péčí o domácnost. Chtěla bych si popovídat s někým, kdo to má podobně, abychom si mohly vyměňovat rady, nápady na hry a další činnosti pro děti.

Mám dvouletého syna, takže školka nás čeká za rok a popravdě se toho trochu strachuju, protože nevím jak na to bude reagovat… Ale větší obavy mám z toho až bude starší a jednou vyrazí sám ven, vůbec si nedovedu představit že bych ho někam pustila samotného, když vidím co se teď děje ve světě, mám o něj šílenej strach, nejvíc se bojím až jednou půjde někam k vodě nebo v zimě na led, to je pro mě noční můra… Vím že bych na takové věci neměla myslet ale nedá mi to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15051

Můj syn je duben 2011 a šel ted od září i když mohl jít až příští rok v dubnu, ale jen proto, že to potřebuje jako prase drbání. Pokud by byl doma spokojený a nechyběly mu děti, nevidím na tom nic špatného dát až později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84

Můj zatím taky nešel, domluvila jsem se, že půjde ve 4,5 společně s malou aby v tom nebyl sám a pro ni to taky bude lepší, to ji bude něco málo přes 3… přece nejde o to, jak to vnímá okolí, ale to děcko a také rodiče ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi

@terulína v okolí jsem jediná, kdo to tak udělal. Všechny děti, co jsou stejně staré jako syn, už do školky chodí.

@Angua on i společenský je, ale místo školky jsem vymyslela pár kroužků, aby nepřišel o kontakt s dětmi.

@Lishaa malý je listopadový a mimčo máme od července. Zatím dobrý, ale přijde mi, že pořád děláme to stejné, ale syn si nestěžuje.

• Citovat
  • Upravit
670
8.9.14 15:36

Já osobně dávám syna od října v necelých 3 letech (budou mu v prosinci) do firemní školky, protože mám ještě 2 mladší děti (1,5 roku a 3 měsíce) a vidím, že potřebuje stejně staré nebo starší děti, aby se dál rozvíjel, také nemám čas se mu věnovat, jak bych chtěla. Kdybych ale neměla doma takový hon, nikam ho nedávám, nevidím na tom nic divného. On se ale do školky hrozně těší, pořád o tom vypráví, jak tam půjde, chce být s dětmi, takže podle mne fakt záleží na tom, jak to cítíš ty i dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
8.9.14 15:39

Obě děti jsem dala ve 3,5 letech a myslím, že ani další půlrok doma by nic nezkazil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
8.9.14 15:40

Určitě si nemyslím že je školka nutností. Spíš bych se snažila aby byl syn mezi dětmi i když nechodí do školky, hodně bych chodila na hřiště, různé dětské akce…

• Citovat
  • Upravit
26093
8.9.14 15:40

Já jsem staršího dávala až v čerstvých 4 letech, přišlo mi to tak akorát, mladší mi přijde malej, ale nedá se nic dělat… Ten už ve třech letech jít musel… I když školku zvládá zatím v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
8.9.14 15:43

Malému jsou dva roky a už teď vím, že do školky ve třech nepůjde :-) Možná ho dám na jeden dva dny do kolektivu a to si spíš myslím na lesní školku. Pro mě je státní školka něco co nedokážu nějak strávit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí